Zoek op kenteken
Zoek op voertuig
Zoek op bandenmaat

Aan de hand van uw kenteken bepalen wij automatisch de maat banden die bij uw auto hoort.

Vanaf 1 januari 2018 geldt er een nieuwe wetgeving voor winterbanden in Duitsland!

In Duitsland is het verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken (dit mogen winterbanden of 4-seizoenenbanden zijn) bij winterse omstandigheden. De definitie van geschikte banden in de Duitse wet aangescherpt.

Vanaf 1 januari 2018 gelden alleen winterbanden met het sneeuwvloksymbool, het zogenoemde “three-peak mountain snowflake (3PMSF)” symbool. Winterbanden met enkel een M+S codering voldoen dan niet meer. Deze nieuwe wetgeving geldt ook voor 4-seizoenenbanden.

Er is een overgangsregeling van toepassing tot 30 september 2024. Als uw autobanden met M+S codering geproduceerd zijn voor 1 januari 2018 dan hoeft u deze niet meteen te vervangen. Dit valt, te controleren op de DOT-code die op de band staat:

De laatste vier cijfers staan voor de productiedatum. Zo betekent 2310: de 23e week van 2010. Alle winterbanden die worden geproduceerd ná 1 januari 2018 moeten een sneeuwvloksymbool hebben.

Het sneeuwvloksymbool ziet u vanaf nu ook in de banden zoekresultaten staan, wanneer u op zoek bent naar nieuwe winterbanden. Het sneeuwvlok en M+S symbool staan vanaf nu namelijk bij elke winterband getoond (waarop dat van toepassing is). Hieronder ziet u een voorbeeld.

Twijfelt u of u met uw winterbanden in Duitsland mag rijden?

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 4213 recensies
Terug naar boven