De winter gaat deze week wederom van zich laten horen. Na de grote winterse ongemakken in het Noorden en Oosten van Nederland van vorige week (weeralarm, code rood en oranje), gaan vorst, sneeuw en ijzel het verkeer de komende dagen weer parten spelen. En dat terwijl liefst 25 procent van de autobezitters nog niet op winterbanden rijdt, terwijl deze wel in het bezit zijn. Zo concludeert Profile Car & Tyreservice uit haar klantenbestand. “We krijgen veel telefoontjes van klanten die hals over kop willen wisselen naar winterbanden. Uiteraard proberen we iedereen zo snel mogelijk te helpen, zodat we zoveel mogelijk mensen veilig op weg kunnen sturen”. 

Uitstelgedrag
“We houden van uitstellen”, zo is de eerste conclusie van Paul van den Acker, Hoofd Formule, marketing en online van Profile Nederland. “Dat is deels ook wel te begrijpen. Doordat de herfstmaanden extreem zacht waren, zijn veel consumenten nog niet overgegaan tot de montage van winterbanden. Of ze zijn het misschien wel vergeten. Terwijl winterbanden ook bij temperaturen tussen 0 en 7 graden en regen al waardevol zijn.” Hij vervolgt: “We zien nu een enorme aanloop van consumenten die door de acute inval van de winter alsnog snel willen wisselen. In de eerste week van januari zagen we 50 procent toename van het aantal uitgevoerde wissels ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Bovendien valt op dat 25 procent van ons klantenbestand, mensen die winterbanden bezitten, nog niet had gewisseld in de eerste week januari.”

Oproep
Van den Acker vervolgt: “Ondanks de grote vraag naar de late bandenwissel proberen we iedereen snel te helpen, zodat we zoveel mogelijk mensen veilig op weg kunnen sturen. Daarnaast doen we een dringende oproep aan consumenten die nog geen afspraak hebben, deze alsnog snel te maken. Dit kan telefonisch via één van onze 178 vestigingen of via onze website. Het zou zonde zijn als het winterrubber het hele jaar in de schuur blijft liggen, terwijl het in deze periode erg goed van pas komt”, zo besluit van den Acker.   

De veiligheid op de weg in de herfst én winter neemt sterk toe door het gebruik van winterbanden, ook als het niet sneeuwt, ijzelt of vriest. Wanneer het 7 graden en kouder is, zijn winterbanden veiliger dan zomerbanden.  

Bandenwissel nog niet gepland?

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5216 recensies
Terug naar boven