• Onderspanning en uitdroging banden veelvoorkomende problemen

Banden zijn gemaakt om te rollen, niet om stil te staan. Caravans en campers, die gedurende een langere periode stilstaan op één plek tijdens de winterstalling, vormen daardoor een apart risico. De 182 vestigingen van Profile Car & Tyreservice zijn de komende periode zeer actief met de jaarlijkse caravan- en camperbandenchecks ter bevordering van de veiligheid en een goede voorbereiding voor het kampeerseizoen. Vele duizenden recreatievoertuigen zullen aan een check worden onderworpen na de halfjaarlijkse winterstalling, zo verwacht de bandenspecialist op basis van uitgevoerde controles in voorgaande jaren. Aandachtspunten hierbij zijn uitdroging / veroudering van het rubber, de bandenspanning, het bandenprofiel en het slijtagepatroon. 
 
Extreme gevallen
Bij de caravan- en camperbandenchecks komen ook extreme slijtagegevallen aan het licht, zoals banden die na lange stilstand hun ronde vorm hebben verloren. Verder komen er banden binnen met een zeer lage bandenspanning, ontstaan na een lange stallingsperiode. “Dat is gevaarlijk  en kost meer brandstof”, aldus Harm Nieboer van Profile Nederland.  
 
VerouderingCaravanbanden
Nieboer vervolgt: “Dat de consument weinig aandacht heeft voor de banden is al jaren algemeen bekend. Wat we bij caravans en campers vaak tegenkomen zijn sterk verouderde, uitgedroogde banden. Dit levert een extra gevaar op voor de verkeersveiligheid. Zorgelijk, gezien dat Nederland de grootste caravandichtheid in Europa heeft en het aantal campers tevens hard groeit.” Nieboer vervolgt: “Een uitgedroogde band geeft een verhoogd risico op bijvoorbeeld klapbanden, helemaal bij een zware belasting van een caravan of een camper.  De levensduur van een band bedraagt maximaal 6 jaar. Een goede check van de banden voor het kampeerseizoen is een absolute aanrader. De specialisten van Profile staan hier, vrijblijvend en zonder afspraak, voor klaar”. 
 
Complete check
De specialisten van Profile Car & Tyreservice controleren tijdens de bandenspanning, het draagvermogen en het profiel van de banden. Ook wordt er gekeken naar ouderdomsverschijnselen en uitdroging van de banden. Na de controle worden de banden gevuld met stikstof. Hierdoor blijven deze tot vier keer langer op spanning. Dat draagt positief bij aan de verkeersveiligheid en het milieu. Naast de bandencheck voor caravan en camper, raadt Profile ook voor aanhangers aan de banden geregeld te laten checken. Door de hoge belasting slijten deze banden ook relatief snel. 

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5216 recensies
Terug naar boven