Caravanbanden en camperbanden controle essentieel na winterstalling

Caravanbanden zijn gemaakt om te rollen, niet om stil te staan. Caravans en campers, die gedurende een langere periode stilstaan op één plek tijdens de winterstalling, vormen daardoor een apart risico. De 178 vestigingen van Profile Car & Tyreservice zijn de komende periode zeer actief met de jaarlijkse caravan- en camperbandencontroles ter bevordering van de veiligheid en een goede voorbereiding voor het kampeerseizoen. Vele duizenden recreatievoertuigen zullen aan een check worden onderworpen na de halfjaarlijkse winterstalling, zo verwacht de banden- en onderhoudsspecialist op basis van uitgevoerde controles in voorgaande jaren. Aandachtspunten hierbij zijn uitdroging / veroudering van de banden, de bandenspanning, het bandenprofiel en het slijtagepatroon. 

Extreme gevallen door matig onderhoud caravan

Bij de caravan- en camperbandencontroles komen jaarlijks extreme slijtagegevallen aan het licht, zoals banden die na lange stilstand hun ronde vorm hebben verloren. Verder komen er banden binnen met een zeer lage bandenspanning, ontstaan na een lange stallingsperiode. 

Veroudering caravanbanden vaak vergeten

De consument heeft weinig aandacht heeft voor de banden in het algemeen. Profile loopt in haar vestigingen vooral bij caravans en campers  vaak tegen sterk verouderde, uitgedroogde banden aan. Dit levert een extra gevaar op voor de verkeersveiligheid. Zorgelijk, gezien dat Nederland de grootste caravandichtheid in Europa heeft en het aantal campers tevens hard groeit. Een uitgedroogde band geeft een verhoogd risico op bijvoorbeeld klapbanden, helemaal bij een zware belasting van een caravan of een camper.  De levensduur van een band bedraagt maximaal 6 jaar. Een goede check van de caravanbanden voor het kampeerseizoen is een absolute aanrader. De specialisten van Profile staan hier, vrijblijvend en zonder afspraak, voor klaar. 

Complete bandencontrole van caravan

De specialisten van Profile Car & Tyreservice controleren tijdens de bandenspanning, het draagvermogen en het profiel van de banden. Ook wordt er gekeken naar ouderdomsverschijnselen en uitdroging van de banden. Na de controle worden de caravanbanden gevuld met stikstof. Hierdoor blijven deze tot vier keer langer op spanning. Dat draagt positief bij aan de verkeersveiligheid en het milieu. Naast de bandencontrole voor caravan en camper, raadt Profile ook voor aanhangers aan de banden geregeld te laten checken. Door de hoge belasting slijten deze banden ook relatief snel. 

Ook voor een volledige caravancontrole

Informeer ook naar de complete caravancontrole van Profile Car & Tyreservice. Bij diverse Profile vestigingen kunt u hier ook gebruik van maken. 
 

Ga terug naar nieuwsoverzicht

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5258 recensies
Terug naar boven