Het meteorologische voorjaar is begonnen. Stijgt de temperatuur tot boven de 7 graden gemiddeld en komt de zomertijd in zicht, dan betekent dit dat de winterbanden weer gewisseld moeten worden. Ter bevordering van de veiligheid en om de winterbanden niet onnodig te laten slijten. Jaarlijks rijden immers enkele honderdduizenden Nederland door op winterbanden. Winterbanden bezitters kunnen nu een afspraak maken voor de winter-zomerbandenwissel. Alle Profile Car & Tyreservice vestigingen en medewerkers, inclusief extra personeel, staan klaar om iedereen zo snel mogelijk te helpen en daarmee veilig op weg te sturen. Nu een afspraak maken is raadzaam; lange wachttijden worden daarmee voorkomen.

Check van de zomerbanden

Bij de halfjaarlijkse bandenwissel wordt de staat van de te monteren zomerbanden direct grondig gecontroleerd. Indien vervanging van twee of meerdere zomerbanden nodig is, dan adviseert Profile direct hierover op basis van rijgedrag en rijstijl.  

Zomertijd betekent zomerbanden 

Jaarlijks schakelen we over van winter- naar zomertijd. Een makkelijke vuistregel: rondom ingaan van de zomertijd, is het raadzaam om uw banden te wisselen. Ruim van tevoren een afspraak maken is daarbij verstandig, zodat wachttijden binnen de perken blijven. De bandenmonteurs van Profile Car & Tyreservice zijn klaar voor de bandenwisselweken. Een afspraak maken kan simpel en snel via www.profile.nl/afspraak

7 graden grens

Banden zijn technologisch hoogstaande producten die het beste presteren onder de omstandigheden waarvoor ze zijn ontwikkeld. Winterbanden zijn speciaal geconstrueerd om bij lage temperaturen, winterse buien en aangereden sneeuw optimale grip op de weg te bieden. Boven de 7 graden grens presteren zomerbanden juist beter, door onder meer de hardere rubbersamenstelling. Bij temperaturen boven de 7 graden Celcius is de remweg van een personenwagen met winterbanden langer, slijten de banden sneller en verminderen de handlingeigenschappen. Tijdig omwisselen komt dus ook de levensduur van het rubber ten goede, maar verhoogt bovenal grip op de weg en de verkeersveiligheid.

Zomerbanden Profile

Ga terug naar nieuwsoverzicht

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5258 recensies
Terug naar boven