Wintertips van Profile

De winter is afgelopen dagen een beetje teruggekeerd in Nederland. In Noord-Nederland hadden we zelfs een paar dagen code rood! Grote delen van de rest van het land hadden ook te maken met gladheid. Daar was code oranje dan ook van kracht. Deze wisselende weersomstandigheden geven eens te meer aan hoe snel het weer kan omslaan in Nederland. Goed voorbereid zijn op deze winterse omstandigheden is dan ook heel belangrijk! Hieronder leggen we kort uit waarom u in de winter beter met winterbanden kunt rijden. 

 

Waarom met winterbanden rijden?

In de winter zijn de omstandigheden op de weg verraderlijker dan in de zomer. Het weer speelt hierbij een belangrijke rol. Bij temperaturen beneden de zeven graden is het verstandig om met winterbanden te rijden. Deze zorgen voor meer grip dan zomerbanden en voor een betere wegligging. Bovendien is het in het buitenland verstandiger en bovendien soms verplicht om op winterbanden te rijden. Dit geldt zowel voor de verzekering in geval van ongeluk als in de besneeuwde wintersportgebieden waar een goede grip op gladde ondergronden essentieel is. 

 

Bent u nog niet overgestapt op winterbanden? Dan kunt u altijd nog een bandenwissel bij onze inplannen. U hebt zeker nog tot eind maart profijt van uw winterbanden. Bovendien slijten uw zomerbanden dan niet en gaan ze dus langer mee. Om de komende periode goed door te komen hebben we nog een aantal andere tips voor u op een rijtje gezet:

1. Voer een wintercheck uit
2. Check de bandenspanning
3. Wees voorzichtig
4. Controleer in welke landen winterbanden verplicht zijn

 

Meer over onze wintertips leest u hier.

 

Ga terug naar nieuwsoverzicht

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5258 recensies
Terug naar boven