De eerste hittegolf van dit jaar is een feit en de zomer is nog maar net begonnen. Een goedwerkende airco in de auto zorgt voor een aangename temperatuur, extra comfort en meer veiligheid achter het stuur. Echter juist tijdens warme dagen komen aircoproblemen sneller aan het licht, zo merkt Profile Car & Tyreservice. Een warme en benauwde auto is vaak een vervelend gevolg. De banden- en onderhoudspecialist merkt dat op haar vestigingen: de afgelopen weken was er een flinke toename van auto’s met problemen aan het aircosysteem ten opzichte van normaal. Daarom biedt Profile nu een gratis aircocheck aan. 
 
Aircocheck bij grote- en kleine beurt
Harm Nieboer, van Profile Car & Tyreservice Nederland, vertelt: “Bijna iedere auto heeft tegenwoordig een aircosysteem. Daarom komen er ook steeds meer aircoproblemen aan het licht. Ook omdat airco onderhoud vaak niet standaard bij regulier auto-onderhoud wordt uitgevoerd. De consument vergeet dit onderdeel daarom. Koelte in de auto, tijdens warme zomerdagen, zorgt  voor een betere concentratie en verhoogd reactievermogen van de bestuurder. Belangrijk voor de veiligheid dus. De Profile Car & Tyreservice vestigingen voeren tegenwoordig wel een standaard aircocontrole uit bij een grote en kleine beurt van de auto, dat is nieuw.” Nieboer vervolgt: “onderhoud van de airconditioning is van groot belang voor de juiste werking. Het koudemiddel in de airco zorgt voor koeling en smering van het systeem. Bij onvoldoende smering kan ernstige schade aan het systeem ontstaan en kan het functioneren sterk worden verminderd. Ook een ongebruikt aircosysteem verliest namelijk koudemiddel, omdat het onder druk staat. Elke airco lekt tussen de 8 en 10% per jaar.  Daarnaast bestaat het risico dat de afdichtingen gaan uitdrogen en lekken als de airco niet gebruikt wordt. Voldoende koudemiddel en het geregeld reinigen van het aircosysteem is daarom essentieel.”
 
Gratis aircocheck, zonder afspraak
Profile Car & Tyreservice raadt aan de airco elke twee jaar te laten controleren. De specialisten van Profile doen dit in de maand juli gratis, geheel vrijblijvend en zonder afspraak. Tijdens de aircocheck wordt onder andere aandacht besteed aan het visueel inspecteren van de airco, het testen van de capaciteit, het controleren van de uitstroomtemperatuur en controle van het pollenfilter .

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5258 recensies
Terug naar boven