Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Vredestein All season banden

Alles wat je moet weten over Vredestein all-season banden.

Vredestein All season banden

All-season fabrikant van het jaar

All-season fabrikant Vredestein is door het Duitse autotijdschrift Auto Bild erkend vanwege zijn deskundigheid en vakkennis in all-season banden. Niet voor niets zijn ze daarom ook benoemd tot all-season fabrikant van het jaar. Vredestein produceert al meer dan 26 jaar all-season banden in verschillende soorten en maten, en biedt nu de grootste keuze aan bandenmaten voor personenauto's en lichte bedrijfswagens in Europa. In 2019 heeft het merk Vredestein een belangrijke mijlpaal bereikt met de productie van 22 miljoen all-season banden.

Vredestein noemt drie belangrijke voordelen voor consumenten die kiezen voor all-season banden.

  1. Optimaal gebruiksgemak
    Als bestuurder hoef je de banden niet meer tweemaal per jaar te wisselen. Omdat all-season banden het hele jaar door onder de auto blijven, ben je minder tijd kwijt aan het wisselen van banden.

  2. Lagere kosten
    Een tweede voordeel is het besparen van kosten doordat er niet hoeft te worden geïnvesteerd in een extra set banden en wielen of bandenspanningssensoren.

  3. Ultieme veiligheid bij verschillende temperaturen
    In veel landen met een mild klimaat, waar de temperatuur op dezelfde dag snel van -1 tot 10 graden Celsius kan gaan, zijn all-season banden de veiligste keuze.
all season band

Onze prijswinnaars

Sinds 1993 is Vredestein toonaangevend in de ontwikkeling van all-season banden. Getest onder de meest extreme omstandigheden en uitstekend beoordeeld in onafhankelijke tests door ADAC, AutoBild, dem ÖANTC, TCS en vele anderen. Daarom is de baanbrekende technologie en prestaties van Vredestein de standaard geworden voor de bandenindustrie. Grip op nat wegdek, remweg afstand, prestaties in de sneeuw en een laag brandstofverbruik maken de Vredestein all-season banden tot de beste keuze.

Vredestein all season band

De ideale all-season band voor de meeste automodellen is de Quatrac 5 van Vredestein, die uitstekende prestaties biedt in zowel zomerse als winterse omstandigheden. Dan is er de Vredestein Quatrac Pro, die speciaal is ontworpen voor zwaardere auto's vanaf 1600 kg, zoals SUV's en auto's met een hoog vermogen. De rubbersamenstelling is bestand tegen grotere krachten en het loopvlak biedt uitstekende prestaties, zelfs bij hogere bandentemperaturen. Het is ook de enige all-season band die kan worden gebruikt bij snelheden tot 300 km/uur.

Quatrac Pro

De Quatrac Pro is de eerste all-seasonband speciaal ontworpen voor de krachtige auto. Samen met Italdesign Giugiaro heeft Vredestein in 2018 de all-season band gecreëerd om in alle seizoenen van het jaar ultieme prestaties te behalen. Prestatiegerichte constructie en materiaalontwerp zijn de prioriteit bij deze all-season band. Daarmee is de Quatrac Pro volledig gericht op de UHP-segment. Door de korte remweg en uitstekend rijdgedrag op natte wegen heb je optimale veiligheid, zelfs wanneer de winter je verrast.

De Quatrac Pro is in 50 maten verkrijgbaar van 17 - 21 inch. Klik hier om meer te lezen over de Vredestein Quatrac Pro of bekijk de video van Vredestein over de Quatrac Pro

Quatrac 5

De Quatrac 5 van Vredestein is de beste band voor alle weersomstandigheden zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid of stuurprecisie. De all-season band kenmerkt zich door zijn slanke, asymmetrische loopvlak waardoor de stabiliteit en acceleratie geoptimaliseerd worden. Met een profielontwerp voor efficiënte waterafvoer is de Quatrac 5 uitstekend geschikt voor rij- en remprestaties op natte wegen waaronder sneeuw.

De Quatrac Pro is in 132 maten verkrijgbaar van 13 - 20 inch. Klik hier om meer te lezen over de Vredestein Quatrac 5 of bekijk de video van Vredestein over de Quatrac 5:

Waarom all season banden