De-Heus_Profile_v2.jpg

De Heus krijgt Profile-certificaat ‘Duurzaam op de weg’

Veenendaal, 20 januari 2022 – Profile, servicegarage voor onderhoud, banden en APK voor car én truck beloont De Heus uit Ede met het certificaat ‘Duurzaam op de weg’. Het duurzame bandenbeleid van De Heus leidt namelijk tot een lager brandstofverbruik en CO2-reductie tegen een lagere kostprijs.


De Heus is een trouwe klant van Profile. De bedrijven voeren al ruim 30 jaar samen het bandenmanagement van de vloot van De Heus. De expert in diervoeding koos destijds voor Profile vanwege de expertise én de gelijkenissen in bedrijfsvoering. Een van die gelijkenissen is het streven naar het hoogste servicelevel. Frans van de Stroet, hoofd transport en wagenparkbeheerder bij De Heus: “We werken onder andere met Profile omdat zij een organisatie zijn met gedreven (eigen) ondernemers die net als wij samen met de klant voor maximaal resultaat gaan.”

Een grote vloot en lange afstanden vragen om een duurzaam bandenbeleid
Familiebedrijf De Heus is sinds de oprichting in 1911 uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van diervoeders. Van de Stroet: “Elke dag zijn er ruim 100 vrachtwagens van ons onderweg om de in Nederland geproduceerde diervoerders te leveren aan onze klanten in Nederland en België, maar ook in Denemarken, Duitsland en Noord-Frankrijk.” Het belang van een duurzaam bandenbeleid is daarom groot.

Profile’s 100% Uptime Service voor trucks heeft als doel om op een duurzame manier stilstand te minimaliseren. Profile salesmanager, Floris Bijlsma: “Profile neemt drie keer per jaar het Nederlandse wagenpark van De Heus onder handen. Profilers van verschillende vestigingen komen dan naar de locaties van de Heus. We zetten samen de schouders eronder om alle banden te controleren, op spanning te brengen, uit te lijnen en andere noodzakelijke werkzaamheden te verrichten. Dit zorgt voor voldoende grip en een lager brandstofverbruik. Voor De Heus gebruiken we hoofdzakelijk banden van Bridgestone en Hankook. We communiceren ter plekke met de betrokken personen van De Heus én houden alle bandengegevens bij in het digitale bandenmanagementsysteem Tymacon.”

Periodiek preventief onderhoud garandeert veiligheid
Van de Stroet: “Door het periodieke preventieve onderhoud van Profile is de uitval minimaal. Dankzij de juiste bandenspanning en correcte uitlijning verlengen we de levensduur van banden. Ook verminderen we hierdoor brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot. Maar het belangrijkst: we gaan veilig de weg op.”

Duurzaam bandenbeleid zorgt voor aantoonbare CO2-reductie
Duurzaamheid staat bij De Heus al jaren hoog op de agenda. Van de Stroet: “Het preventieve, duurzame bandenbeleid dat we samen met Profile voeren, was al ingericht voordat duurzaamheid en daarmee vermindering van CO2-uitstoot op de maatschappelijke agenda stonden.” Van de Stroet is trots op het certificaat: “Het bandenbeleid dat we samen met Profile voeren, zorgde altijd al voor kostenbesparing. Nu wordt ook duidelijk hoeveel aantoonbare CO2-reductie we met dit beleid bereiken. We zien het certificaat als een mooie beloning voor het goed onderhouden van de banden van ons wagenpark en onze aandacht voor duurzaamheid. Vermindering van de CO2-uitstoot van onze vrachtwagens is voor ons een belangrijke manier om onze diervoeders te verduurzamen.”


Ook interessant