Van-Kaathoven_1.5.jpg

Profile beloont duurzaamheidsinspanningen Van Kaathoven met certificaat

Afvalinzamelaar Van Kaathoven is door Profile Tyrecenter Truck Europe gecertificeerd met het certificaat ‘Duurzaam op de weg’. Profile reikt dit certificaat uit aan bedrijven die voldoen aan de criteria voor een duurzaam bandenbeleid dat leidt tot minder brandstofverbruik, minder CO2-uitstoot en kostenbesparing.

Afvalinzameling kan op vele manieren duurzamer

Van Kaathoven heeft vestigingen in Brabant en Limburg en is onderdeel van Ortessa Groep BV: een groep van vijf ondernemende afvalbedrijven. Samen beheersen ze alle schakels van afvalbeheer, -inzameling en -verwerking. Ze hebben allen een eigen specialisme, maar één duidelijke gezamenlijke missie: open zijn over afval. Ortessa vindt openheid dé sleutel om op grote schaal oplossingen te realiseren voor de almaar groeiende afvalberg.

De eigen voetafdruk verkleinen doet Van Kaathoven onder meer door een duurzaam bandenbeleid in samenwerking met Profile. De vloot van Van Kaathoven bestaat uit 110 voertuigen, motorwagens, trekkers en trailers. Alle voertuigen zijn non-stop onderweg om afval in te zamelen. Daarom is duurzaam de weg op gaan een belangrijk speerpunt voor de duurzame afvalinzamelaar.

Consequent bandenbeleid loont: minder CO-uitstoot en minder stilstand

Profile Salesmanager, John Loos licht toe wat duurzaam bandenbeleid bij Van Kaathoven inhoudt: “Profile werkt voor Van Kaathoven volgens de zogeheten ‘100 % Uptime Service’. Onze Profile- bandenspecialisten uit Maastricht en Veghel verrichten drie keer per jaar een fleetcheck. Ze brengen de voertuigen op de juiste bandenspanning en controleren het bandenprofiel. Waar mogelijk herprofileren we. Dat wil zeggen dat we het bandenprofiel uitdiepen om nog meer rendement uit elke band te halen. We werken met Aeolus-banden. Deze worden vergoed als ze binnen twee jaar nog maar de helft van de millimeters profieldiepte hebben en niet meer te repareren zijn.”

Wim Curvers, technisch inkoper bij Ortessa, moederbedrijf van Van Kaathoven: “We werken al 15 jaar met Profile. Het was voor ons een weloverwogen keuze om het advies van Profile voor hernieuwde banden te volgen. Dit zorgt voor beperking van de CO2-uitstoot én van de Total Cost of Ownership.”

Online bandenmanagementsysteem voor maximale efficiency

Curvers: “Het online bandenmanagementsysteem Tymacon van Profile garandeert een solide werkwijze voor periodieke controles en onderhoud, waardoor we onze CO2-uitstoot en het risico op stilstand minimaliseren.” Curvers en Loos bespreken elk kwartaal de rapportages uit Tymacon om de banden in een zo goed mogelijke conditie te houden. Loos legt uit: “Tymacon biedt online inzicht in het wagenpark. Alle bandengegevens van de vloot zijn toegankelijk. Van kilometerkostprijs tot profieldiepte per bandpositie. Wanneer een vrachtwagen (banden)pech heeft, kunnen alle aangesloten bandenspecialisten direct de benodigde gegevens raadplegen om elk probleem zo goed en zo snel mogelijk te verhelpen. De efficiency is optimaal!”

Altijd en overal passende service

Van Kaathoven opereert in een groot gebied en werkt met meerdere Profile-vestigingen. Loos: “We leggen alle operationele afspraken met Van Kaathoven vast in een vestigingsinstructie, zodat alle Profile-bandenspecialisten Van Kaathoven altijd en overal van de service kunnen voorzien.” Curvers: “We vinden de landelijke dekking die Profile biedt zeer prettig. Zo zitten ze altijd dichtbij onze vestigingen en er wordt direct snel geschakeld zodra dit nodig is.”


Ook interessant