Landbouw

Een goede band is alles!

Bij Profile hebben we verschillende specialisaties. Eén ervan is landbouw. In die sector zijn goede banden en specialistisch onderhoud onmisbaar. Ze vormen een essentieel onderdeel van jouw bedrijf. Bij Profile weten we als geen ander dat je niets hebt aan stilstaand gereedschap. Bedrijfszekerheid is álles. We voorzien je van het juiste advies, omdat we de markt kennen.

We hebben een groot netwerk en we zijn niet gebonden aan bepaalde merken. Daarom is uw besparing altijd ons uitgangspunt. Ben je op zoek naar een échte specialist? Wil je altijd de juiste uitlijning, onderhoudsvrije accu’s en een ultieme levensduur voor jouw banden? Ben je op zoek naar een partner die alles weet over tractorbanden, implement banden én weide- en tuinbouwmachines? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Welke landbouwbanden moet ik kiezen?

In de agrarische sector zijn er enorm veel soorten banden. De doorsnede varieert van 15 tot 210 centimeter. Ieder seizoen, ieder voertuig en ieder gewas vraagt om specifieke bandeigenschappen. Het voert te ver om alle soorten landbouwbanden te beschrijven. Wat we je wel kunnen vertellen: wanneer je ons om advies vraagt, kijken we altijd speciaal naar uw bedrijf. Verbouw je vooral aardappels? Dan zorgen wij voor smalle banden, zodat je jouwaardappels op 75 centimeter afstand van elkaar kunt poten, oogsten en bespuiten. Wij denken graag met je mee.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste band? Neem contact op met een vestiging bij je in de buurt.

Overige diensten

  • Lekke band

Er zijn verschillende keuzes wanneer uw landbouwvoertuig een lekke band heeft. Grofweg zijn het er twee: repareren of vervangen. Meer informatie over het repareren van een lekke band vind je hier.

  • Mobiele service-units

Stel: je kunt niet naar ons toe komen. Dan controleren we jouw voertuigen graag bij jou op locatie. We checken bijvoorbeeld de bandenspanning, uitlijning en we kijken naar de accu’s. Klik hier voor alle informatie rondom onze mobiele service units.

  • Uitlijnen

Verkeerde uitlijning is vergelijkbaar met een winkelwagentje dat niet spoort. De wielen staan niet 100% juist in de rijrichting. Daardoor ontstaat extra wringing, wat nadelig is voor de ondergrond en gewassen. Daarnaast verbruikt het landbouwvoertuig onnodig veel brandstof. Een verkeerd uitgelijnd landbouwvoertuig rijdt niet zoals het hoort. Banden slijten onregelmatig, zeker bij een harde ondergrond: dan gaat het nog veel sneller. Kortom: duur en onprettig.

Wij zijn gespecialiseerd in het uitlijnen landbouwmachines. Met hypermoderne apparatuur analyseert een van onze experts uw situatie. Hij gebruikt de hartlijn van het landbouwvoertuig als referentie. Met behulp van laserstralen bepaalt hij voor elk wiel de ideale stand. Vervolgens stelt hij alle banden perfect af.

Landbouwwagens krijgen meer te verduren dan andere voertuigen. Daarom is het verstandig als je ook meer tijd en aandacht besteedt aan de uitlijning. Eenmalig een nieuw voertuig controleren is eigenlijk onvoldoende. Onze specialisten vertellen je graag meer over de optimale controletermijn.

De voordelen van uitlijnen

  • Een correct uitgelijnd voertuig rijdt prettiger.
  • Bij juiste uitlijning vermindert de bandenslijtage met 15% tot 50%.
  • Een goed uitgelijnd landbouwvoertuig verbruikt 4% tot 10% minder brandstof.
  • Een correct uitgelijnd voertuig vermindert schade aan de ondergrond en aan de gewassen.