Herprofileren

Zijn je banden bijna versleten? Dat betekent niet altijd dat je meteen toe bent aan dure vervanging. Profile geeft jouw banden graag een langer leven. Met hoogwaardige bandentechnieken diepen we het profiel uit, zodat je weer grip hebt en meer rendement haalt uit jouw banden. Dat heet herprofileren.

Wanneer is herprofileren een goed idee?

Als de band drie tot vier millimeter profiel heeft, is het tijd voor herprofileren. Dat kan alleen als de banden niet te veel beschadigd zijn. Wil je jouw banden laten herprofileren, dan moet er op de zijkant van de band het symbool ‘U’ of ‘Regroovable’ staan.

Waar moet u bij herprofileren nog meer op letten?

Herprofileren is een nauwkeurige klus. Te diep snijden zorgt voor beschadigingen op het karkas. Dat is niet de bedoeling; dan kun je de band alsnog weggooien.

De monteurs van Profile Tyrecenter controleren daarom eerst de staat van de band. Pas daarna gaan zij aan de slag: met speciaal gereedschap en een vaardige hand. Geherprofileerde banden kunnen sowieso weer een ronde mee op de achteras aangedreven as van vrachtwagens. Afhankelijk van de toepassing passen ze ook op andere posities, zoals een middenas van een starre oplegger of de gestuurde as van een trailer.

Wat is het voordeel van herprofileren?

  • Geherprofileerde truckbanden gaan een kwart langer mee.
  • Een truck met geherprofileerde banden verbruikt minder brandstof.
  • Herprofileren is een stuk minder belastend voor het milieu dan nieuwe banden.
  • Geherprofileerde banden zorgen voor een verbeterde tractie