Loopvlak trimmen

Heb je na het balanceren nog steeds last van een trillend stuur of voertuig? Dan zijn de banden misschien vervormd. Oorzaken daarvan zijn bijvoorbeeld verkeerde bandenspanning, onjuiste uitlijning of versleten schokdempers. Profile Tyrecenter biedt uitkomst: wij trimmen jouw banden.

Wat houdt trimmen in?

Is een truckband niet volmaakt rond, dan veroorzaakt dat trillingen in het onderstel van het voertuig. Dat heeft uiteraard negatieve gevolgen: andere onderdelen van uw voertuig slijten harder. Een ander gevolg is mogelijk een verhoging van het afrolgeluid. Veel vestigingen van Profile hebben een geavanceerde trimmachine waarmee we het loopvlak perfect rondslijpen. De onregelmatige slijtage is zo verleden tijd; jouw band is weer als nieuw.

Gaat er niet te veel loopvlak verloren bij het trimmen?

Voorheen had trimmen een negatieve bijklank, omdat er nogal eens te veel loopvlak van een band werd geslepen. Bij Profile Tyrecenter investeren we in goede apparatuur, die heel nauwkeurig werkt. Ons personeel heeft specialistische kennis, waardoor jouw banden weer in staat zijn tot maximale prestaties.

Hoe profiteer je van getrimde banden?

  • Trimmen maakt het rijden in jouw voertuig comfortabeler.
  • Getrimde banden produceren minder afrolgeluid.
  • Trim je jouw banden, dan verlaag je jouw brandstofverbruik.
  • Getrimde truckbanden hebben een langere levensduur.