Bandenspanning

Een voertuig met een verkeerde bandenspanning heeft veel meer rolweerstand. Rijd je rond met een te lage bandenspanning, dan verbruikt jouw voertuig dus onnodig veel brandstof. Op termijn zorgt onderspanning voor schade aan het karkas en soms zelfs een klapband.

Kortom: een verkeerde bandenspanning is duur en onveilig. Wat kun je daar aan doen?

Onjuiste bandenspanning kun je voorkomen. Als je de spanning regelmatig laat controleren, lopen de besparingen snel op. Met een correcte spanning verbruik je tot wel 5% minder brandstof en kunnen jouw banden tot 35% langer meegaan en je stoot ook nog eens minder CO₂ uit.

Regelmatig controleren!

Onjuiste bandenspanning kunt u voorkomen. Als u de spanning regelmatig laat controleren, lopen de besparingen snel op. Met een correcte spanning verbruikt u tot wel 5% minder brandstof, kunnen uw banden tot 35% langer meegaan en u stoot ook nog eens minder CO₂ uit.

Hulp nodig?

Profile helpt je graag. We controleren de bandenspanning voor je, of geven je de tools om het zelf te doen. Een voorbeeld: met behulp van het TPMS bandenspanning monitoring systeem houd je de bandenspanning op de lange termijn zelf bij. Kies je voor dit handige systeem, dan installeert Profile sensoren in jouw banden, die de spanning continu meten. De sensoren geven de meetresultaten door aan een scherm in de cabine. Zo ben je altijd op de hoogte.

Een andere tip die de spanning op peil houdt: vul jouw banden met stikstof. De moleculen van stikstof ontsnappen minder snel uit jouw banden en daardoor lopen je banden veel minder snel leeg. De banden blijven dubbel zolang op spanning. Het resultaat: je bent langer verzekerd van de juiste spanning.