Profile_trimmen.jpg

Banden trimmen voor een perfect ronde band

Banden trimmen. Het lijkt een beetje overbodig, maar dat is het zeker niet. Je banden slijten namelijk vaak onregelmatig af. En door je banden te trimmen worden ze weer perfect rond. Trimmen is dus belangrijker dan je denkt.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Je banden laten trimmen bij Profile. Maak een afspraak.

Wat is trimmen precies?

Het trimmen van banden noemen we ook wel Tire-Trimmen. We slijpen dan heel nauwkeurig het loopvlak van jouw band waardoor de onregelmatige slijtage verdwijnt. Je band wordt door het trimmen weer mooi rond. Bovendien trimmen we jouw band op de originele velg. Daardoor zorgen we voor een 100% perfecte ronde band/velg combinatie.

Trimmen.jpg

Wat is ongelijke slijtage op je autobanden?

Ongelijke slijtage noemen we ook wel cuppen. Door het cuppen kan het afrolgeluid van jouw banden een stuk harder worden en kan je stuur gaan trillen. Soms slijten autobanden zo onregelmatig dat zelfs balanceren geen zin meer heeft. Denk dan eens aan trimmen.

Trimmen in plaats van vervangen

Bij veel nieuwe auto’s zijn de velgen groter en de banden breder en lager. Bovendien kiezen fabrikanten ervoor om het gewicht van de ophanging steeds lichter te maken. Dat bij elkaar zorgt ervoor dat banden sneller ongelijk kunnen slijten. Verkeerd afgesleten banden hoef je niet te vervangen. Als bandenexperts geven we je banden een tweede leven door ze te trimmen.

Drie voordelen van banden trimmen bij Profile

Je banden gaan langer mee

Je verbruikt minder brandstof

Je stuurt comfortabeler

Banden trimmen? Neem altijd eerst contact op

Let op: niet al onze vestigingen hebben de apparatuur en de specialisten om banden te trimmen. Dus neem altijd eerst contact op met jouw Profile vestiging. Bieden ze de service aan? Dan kun je meteen een afspraak maken.

Deze vestigingen bieden sowieso trimmen aan:

Profile Altena, Wijk en Aalburg
Profile Bijsterhuizen, Nijmegen
Profile Zeeland, Goes
Profile Kersten, Rotterdam/Overschie
Profile Nout, Geldermalsen
Profile Rinus Roon, Zierikzee
Profile Tilburg, Tilburg

Veelgestelde vragen over trimmen

Wil je meer weten over het trimmen van banden? Wil je bijvoorbeeld weten hoe onveilig het is om met cuppende banden te rijden? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen over trimmen.

Je banden laten trimmen bij Profile. Maak een afspraak.