Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Trimmen

Banden trimmen, het lijkt soms overbodig maar niets is minder waar. Autobanden slijten nou eenmaal onregelmatig wat het trimmen van je banden essentieel maakt. Door het trimmen van je banden maak je ze weer perfect rond!

Banden trimmen in plaats van vervangen

Soms slijten autobanden zo onregelmatig dat zelfs balanceren geen uitkomst meer biedt. De grootste oorzaak: moderne auto’s worden met steeds grotere velgen en brede, lagere banden uitgevoerd. Daarnaast wordt de ophanging van een auto steeds lichter qua gewicht. Dit heeft tot gevolg dat een autobanden van personenauto's steeds gevoeliger worden voor slijtage. Een bandenreparatie slaan we liefst allemaal over.

Ongelijke slijtage noemen we ook wel cuppen, en dit leidt tot een hoger afrolgeluid en het doorgaans bekende trillen van het stuur. Een bandenwissel leek de meest voordehand liggende oplossing. Zonde, omdat de banden vaak nog in prima staat verkeren. Bij Profile hebben we hier dé oplossing voor. Het trimmen van banden, ook wel Tire-Trimmen genoemd, maakt de band weer perfect rond. Tire-Trimmen is het slijpen van het loopvlak, waardoor de onregelmatige slijtage verdwijnt. Ook wordt de band op de originele velg “getrimd” , waardoor een 100% ronde band/velg combinatie ontstaat. Je rijdt comfortabel, de trillingen verdwijnen en je banden maken veel minder geluid. Het trimmen van de band heeft bovendien een positief effect op het aantal kilometers welke met de band gereden kan worden.

Banden trimmen, nodig of overbodig?

Banden trimmen is bij de meeste automobilisten niet erg populair. Dit komt doordat er in het verleden, vaak door ondeskundigheid, te veel van de band verloren ging. Tegenwoordig is dit echter niet meer het geval. Al helemaal niet bij Profile! Wij beschikken over de beste apparatuur en de beste specialisten die altijd nauwkeurig te werk gaan. Onze specialisten zijn niet alleen goed in het trimmen van banden, ook voor het uitlijnen, sipen, onderhoud en voor alles op het gebied van velgen ben je bij ons op het juiste adres.

De voordelen van het banden-trimmen

Het trimmen van banden biedt verschillende voordelen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Comfortabele besturing
  • Lager afrolgeluid
  • Verlenging levensduur van banden door gelijkmatig afrollen
  • Verlaging in het brandstofgebruik.

Let op: niet al onze vestigingen bieden deze service aan. Zie onderstaand voor een overzicht van vestigingen waar je een afspraak kunt maken om je banden te laten trimmen.

bandenwissel_P3050039_RETOUCHE.jpg

Vind een Profile vestiging bij jou in de buurt

Vind nu jouw dichtstbijzijnde Profile vestiging voor het trimmen van banden, advies over de juiste band voor jouw auto en auto onderhoud.

Vind jouw Profile