Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Trimmen

Banden trimmen. Het lijkt een beetje overbodig, maar dat is het zeker niet. Je banden slijten namelijk vaak onregelmatig af. En door je banden te trimmen worden ze weer perfect rond. Trimmen is dus belangrijker dan je denkt.

Wat is trimmen precies?

Het trimmen van banden noemen we ook wel Tire-Trimmen. We slijpen dan heel nauwkeurig het loopvlak van je band waardoor de onregelmatige slijtage verdwijnt. Je band wordt door het trimmen weer mooi rond. Bovendien trimmen we je band op de originele velg. Daardoor zorgen we voor een 100% perfecte ronde band/velg combinatie.

Wat is ongelijke slijtage op je autobanden?

Ongelijke slijtage noemen we ook wel cuppen. Door het cuppen kan het afrolgeluid van je banden een stuk harder worden en kan je stuur gaan trillen. Soms slijten autobanden zo onregelmatig dat zelfs balanceren geen zin meer heeft. Denk dan eens aan trimmen.

De oorzaak van ongelijke slijtage

Bij veel nieuwe auto’s zijn de velgen groter en de banden breder en lager. Bovendien kiezen fabrikanten ervoor om het gewicht van de ophanging van de auto steeds lichter te maken. Dat bij elkaar zorgt ervoor dat autobanden sneller ongelijk kunnen slijten. Een bandenreparatie slaan we natuurlijk liever over. Dus kom langs om je banden te laten trimmen.

Trimmen in plaats van vervangen

Zijn je banden verkeerd afgesleten? Dan denk je al snel aan een bandenwissel met gloednieuwe banden. Als bandenexperts vinden wij dat zonde. Want vaak zijn de oude banden nog in prima staat. Wij geven je banden liever een tweede leven door ze te trimmen. Vroeger was trimmen niet zo populair, omdat er door ondeskundigheid veel van de band verloren ging. Dat is gelukkig nu wel anders.

bandenwissel_P3050039_RETOUCHE.jpg

Vind een Profile vestiging bij jou in de buurt

Vind nu jouw dichtstbijzijnde Profile vestiging voor het trimmen van banden, advies over de juiste band voor jouw auto en auto onderhoud.

Vind jouw Profile

Banden trimmen bij de bandenspecialist

We zijn niet voor niets dé bandenspecialist. Dus reken maar dat wij de beste apparatuur en de beste vakmensen in huis hebben om je banden perfect te trimmen. En onze specialisten doen natuurlijk meer dan alleen trimmen. Zo weten ze alles van velgen en staan ze ook voor je klaar voor balanceren, uitlijnen, sipen en onderhoud. En natuurlijk ook voor de bandenwissel, bandenmontage en bandenopslag. Wil je precies weten wat we voor je kunnen doen? Neem contact op met een Profile vestiging bij jou in de buurt of maak meteen een afspraak.

De 4 voordelen van trimmen

Zodra je de werkplaats uitrijdt, merk je het verschil. De trillingen in je stuur zijn weg, je banden maken minder geluid en je rijdt een stuk comfortabeler. Bovendien heb je na het trimmen nog vele kilometers rijplezier van je banden. We zetten de voordelen even voor je op een rij:

  1. Je stuurt comfortabeler
  2. Het afrolgeluid is minder
  3. Door het gelijkmatig afrollen gaan je banden langer mee
  4. Je verbruikt minder brandstof

Banden trimmen? Neem altijd eerst contact op

Let op: niet al onze vestigingen hebben de apparatuur en de specialisten om banden te trimmen. Dus neem altijd eerst even contact op met je Profile vestiging. Bieden ze de service aan? Dan kun je meteen een afspraak maken.

Deze vestigingen bieden sowieso trimmen aan: