Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

22.-

Vanaf

Balanceren per band

Banden balanceren bij Profile

15 minuten

Je banden gaan langer mee én je bespaart brandstof. Kom voor een perfect gebalanceerde auto naar Profile. En laat je wielen en banden uitbalanceren voor optimaal wegcontact tussen je band en de weg.

Profile_background_Subitems_Balanceren.jpg

Band balanceren? Waarom eigenlijk?

Als je auto niet goed is gebalanceerd, merk je dat aan het rijcomfort. Bij een hoge snelheid kan je stuur dan gaan trillen. Door goed te balanceren heeft je auto beter wegcontact. Dat is niet alleen veiliger, maar scheelt ook in kosten. Je verbruikt namelijk minder brandstof en je banden slijten minder snel. En daardoor bespaar je dus ook op de kosten van een eventuele bandenreparatie en/of bandenwissel.

Maak dus snel een afspraak met de specialisten in het balanceren van je banden en wielen. Of neem even contact op met je Profile vestiging voor de kosten van balanceren.

6 redenen waarom je je banden en wielen moet laten balanceren?

 1. Als je nieuwe banden, wielen of velgen koopt.
 2. Als je wisselt van zomer- naar winterbanden of andersom.
 3. Als je door een diepe kuil bent gereden en twijfelt over de balans.
 4. Als je trillingen in je stuur voelt.
 5. Als je wielen of banden zijn gerepareerd.
 6. Na elke 5.000 of 10.000 kilometer. Of steeds na 1 of 2 jaar.

Nieuwe of gerepareerde banden worden eerst door ons gebalanceerd voordat ze op de velg worden gemonteerd.

Hoe merk je dat je banden niet in balans zijn?

Alle soorten banden kunnen uit balans raken: winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Gaat je stuur bij lage snelheden langzaam heen en weer? Voel je trillingen in je stuur bij hoge snelheden? Of voel je trillingen op andere plekken in het interieur? Laat je banden dan zo snel mogelijk door ons controleren. Als je te lang doorrijdt met een auto die niet in balans is, worden de trillingen alleen maar erger. Je rijdt dan steeds minder veiliger en minder comfortabel.

Ben je te hard door een diepe kuil gereden? Dan kan je band ovaal zijn geworden. Dat kunnen we vaak niet meer oplossen met een balanceerapparaat. Dan kun je beter je band laten vervangen door een nieuwe of de band laten trimmen. Je band wordt dan behandeld met een egaliseerapparaat: een tire trimmer.

Het verschil tussen balanceren en uitlijnen

Bij balanceren zorgen we dat je wielen bij alle snelheden op de juiste manier kunnen rollen zonder te trillen.

Bij uitlijnen worden de banden op de juiste hoek geplaatst. We zorgen er dan voor dat ze exact parallel staan aan elkaar én dat ze loodrecht op de grond staan. Als de banden goed zijn uitgelijnd, is je wegligging optimaal.

Met goed onderhoud gaan je banden veel langer vele mee

 • Controleer regelmatig je bandenspanning. Voor de allerbeste grip op de weg en om flink te besparen op brandstof. Bovendien slijten je winterbanden dan ook minder snel. 
 • Laat ons je banden uitlijnen en balanceren. Zodat je auto niet onnodig gaat trillen. Op die manier rij je een stuk veiliger en comfortabeler. Bovendien rijdt je auto dan ook een stuk zuiniger en gaan je banden langer mee.
 • Controleer regelmatig de profieldiepte. Rijden op gladde banden is namelijk erg gevaarlijk.
 • Als echte bandenexpert hebben we natuurlijk nog veel meer slimme bandentips voor je.
 • Heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK nodig? Dat kunnen we dan mooi combineren met het uitlijnen en balanceren van je banden.

Grote leasemaatschappijen gaan voor balanceren naar Profile

Steeds meer grote leasemaatschappijen komen voor het balanceren van banden en wielen naar onze werkplaats. Ze weten namelijk dat we de beste monteurs in huis hebben. Die klaarstaan om snel en vakkundig banden te balanceren. Leasemaatschappijen als LeasePlan, Alphabet en Arval hebben de weg naar Profile al gevonden.

Vragen over balanceren