Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

22.-

Vanaf

Balanceren per band

Banden balanceren bij Profile

15 minuten

Banden balanceren doe je bij Profile. Het balanceren van je banden en wielen is essentieel aangezien het wegcontact van een goed gebalanceerde auto beter is. Hierdoor slijten je banden minder snel en bespaar je brandstof.

Profile_background_Subitems_Balanceren.jpg

Je rijdt comfortabeler met goed gebalanceerde banden

Balanceren en uitlijnen is enorm belangrijk voor je auto en je persoonlijke veiligheid. Je banden slijten minder snel, je rijdt veiliger en comfortabeler en je bespaart brandstof. Daarnaast is het slim als je de bandenspanning regelmatig controleert, want met de juiste spanning slijten je banden ook minder snel. Rijden op gladde banden is gevaarlijk, controleer daarom regelmatig de profieldiepte. We hebben nog veel meer slimme bandentips voor je. En heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK nodig? Dan kunnen we deze combineren met uitlijnen.

Waarom banden en wielen balanceren?

Je auto balanceren bevordert het rijcomfort, een auto die niet goed gebalanceerd is heeft namelijk slechter contact met het wegdek. Hierdoor kan bijvoorbeeld het dashboard of stuur gaan trillen bij hogere snelheden. De medewerkers van Profile zijn gespecialiseerd in het balanceren van je banden en wielen. De wegligging van een gebalanceerde auto is beter, het bevordert het rijcomfort en de rijveiligheid. Je banden slijten ook minder snel waardoor je kosten bespaart voor een eventuele bandenreparatie en/of bandenwissel.

Wanneer moeten mijn banden en wielen gebalanceerd worden?

Bij Profile worden banden altijd gebalanceerd wanneer ze voor het eerst op de velg gemonteerd worden. Na een reparatie aan de wielen zullen deze gebalanceerd worden voordat ze worden aangebracht. De balans van de banden moet je controleren wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Wanneer er lang doorgereden wordt met disbalans aan het voertuig, dan zal deze erger worden. Dit komt het rijcomfort en de veiligheid niet ten goede. Dit gegeven geldt voor winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden.

Hoe herken je onbalans in je autobanden?

Bij onbalans of disbalans in je autobanden kan het zijn dat het autostuur langzaam heen en weer beweegt bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur). Ook kan het zijn dat de band ovaal is. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Bij Profile raden wij aan om de band te laten behandelen met een tire trimmer (egaliseerapparaat) of te vervangen door een nieuwe band. Wanneer balanceren geen optie meer is kun je altijd kiezen voor het trimmen van je banden.

Bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur) merk je bij disbalans dat je last krijg van een trillend stuur of andere delen in het interieur. Afhankelijk van de grootte van de disbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Het verschil tussen balanceren en uitlijnen

Het balanceren van banden en wielen wordt nog wel eens verward met het uitlijnen van de auto. Bij het balanceren van de banden wordt er gewaarborgd dat het wiel zonder trillingen op een juiste manier kan rollen bij verschillende snelheden. Bij het uitlijnen van de auto zal de stand van de wielen weer in de juiste positie worden bijgesteld waardoor de wegligging geoptimaliseerd wordt.

Grote leasemaatschappijen gaan voor balanceren naar Profile!

Da’s leuk om te weten toch? Leasemaatschappijen als LeasePlan, Alphabet en Arval gaan voor balanceren naar Profile. Ze weten dat we de beste monteurs in huis hebben die snel en vakkundig balanceren.

Vragen over balanceren