Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Profile APK

Vanaf 39.50*

Maak een afspraak

Eerlijke én snelle APK

Bij een APK-keuring controleren we of je auto, motor, bestelbus of camper nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. We doen het snel en eerlijk.

Duurt ongeveer 45 minuten

Profile APK

Vanaf 39.50*

Slim! Combineer je APK met een onderhoudsbeurt

Een APK-keuring en een onderhoudsbeurt zijn twee verschillende dingen. Maar je kunt ze bij Profile wel combineren in één afspraak. Dat scheelt tijd én geld. Want bij een grote onderhoudsbeurt krijg je van ons een gratis APK-keuring.

Waarom een APK keuring?

APK staat voor algemene periodieke keuring. Door deze wettelijk verplichte keuring wordt voorkomen dat onveilige auto's, motoren en andere voertuigen deelnemen aan het verkeer. De keuring voorkomt dus veel gevaarlijke situaties.

Bij deze veiligheidscontrole kijken we bijvoorbeeld naar de verlichting van het voertuig. Maar ook voertuigen die te veel schadelijk stoffen uitstoten komen niet door de keuring en worden dus afgekeurd. Kortom, de APK zorgt voor meer veiligheid en heeft ook positieve gevolgen voor het milieu.

Kosten APK weten? Neem dan even contact op met je Profile vestiging.

Wanneer moet ik mijn auto APK laten keuren?

APK datum checken?

Vul hier even je kenteken in. Dan zie je meteen wanneer je APK vervalt en of je auto toe is aan een APK-beurt.

Twee maanden voordat de APK vervalt, kun je je auto opnieuw laten keuren. De oorspronkelijke APK-datum blijft dan voor de jaren daarop gewoon staan, en wordt met een of twee jaar verlengd. Als je je auto meer dan twee maanden voor de vervaldatum laat keuren, dan krijg je een nieuwe APK-vervaldatum. 

Ben je te laat voor je APK-keuring? Dan kun je een flinke boete krijgen. Dus wees op tijd. En maak een afspraak voor de APK bij de specialisten van Profile.

Hoe vaak moet mijn auto APK gekeurd worden? 

Dat hangt helemaal af van het bouwjaar van je auto. Heb je een personenauto met een benzine- of elektromotor? Dan moet je een APK-keuring laten doen als je auto vier, zes en acht jaar oud is. Daarna moet je de auto elk jaar laten keuren.

Heb je een personenauto met een diesel-, gas- of andere motor? Dan moet je een APK-keuring doen als je auto drie jaar oud is en daarna elk jaar.

Auto’s van voor januari 1960 hoeven niet meer gekeurd te worden.

APK-keuring kosten weten?

Neem even contact op met je Profile vestiging. De prijzen zijn altijd inclusief afmeldkosten en milieumeting.

Als we tijdens de keuring iets tegenkomen, dan bespreken we altijd vooraf de kosten voor reparatie. Zodat je niet opeens voor verrassingen komt te staan.

Wil je een gratis APK-keuring? Combineer je afspraak dan met een grote onderhoudsbeurt.

*Verplichte roetfiltertest per 1 januari 2023

Bij de APK keuring van dieselauto’s zijn we voortaan verplicht om een deeltjestellertest uit te voeren. Bij deze test controleren we of je roetfilter wel optimaal werkt en niet te veel deeltjes doorlaat. Door deze extra test zijn de kosten voor een APK keuring bij dieselauto’s hoger dan bij benzineauto’s.

Bespaar tijd en geld: combineer APK met grote onderhoudsbeurt

Heb je een benzineauto? Dan krijg je bij een grote onderhoudsbeurt altijd een gratis APK keuring. Heb je een dieselauto? Dan dien je door de roetfiltertest wel wat meer te betalen bij een gecombineerde afspraak, maar het is altijd nog voordeliger – en efficiënter – dan twee aparte afspraken. Maak dus snel een afspraak voor een grote onderhoudsbeurt.

APK-keuring bij jou in de buurt

Profile heeft meer dan 220 vestigingen in Nederland en België. Er is dus altijd wel een Profile dichtbij om je auto APK te checken. Kijk hier voor een Profile vestiging bij jou in de buurt.

Precies weten hoeveel een APK-keuring kost?

Neem even contact op met je Profile vestiging. Onze professionals kunnen je precies vertellen hoeveel een APK kost en wat je bespaart als je de keuring combineert met een grote onderhoudsbeurt.

De 6 voordelen van een APK-keuring bij Profile

  1. Profile is RDW-erkend
  2. Bij ons werken vakkundige APK-keurmeesters
  3. Je krijgt een scherpe prijs voor de hoogste kwaliteit
  4. Bij eventuele reparaties geven we altijd vooraf een prijsopgave
  5. Inclusief afmeldkosten en milieumeting
  6. Gratis herkeuring als je auto is afgekeurd en wij de reparaties mogen doen

Zo ben je goed voorbereid op de APK-keuring

Heb je geen zin in onaangename verrassingen tijdens de keuring? Controleer je auto dan zelf eerst met ons handige checklist. Twijfel je ergens over? Maak dan voor je keuring eerst even een afspraak met een van onze specialisten om alles na te kijken.

Check je banden.

Een auto met slechte banden wordt afgekeurd. Volgens de wet mag het profiel van je banden niet minder zijn dan 1,6 mm. Ook mag je geen bulten of scheuren zien in je band. En uiteraard moeten de banden die op dezelfde as zitten dezelfde afmetingen hebben.

Check je ruitenwissers.

Je ruitenwissers mogen geen strepen achterlaten op je ruit tijdens het wissen.

Check je lampen.

Goede verlichting is verplicht op elke auto. Dus kijk goed naar beide stadslichten, beide achterlichten, beide remlichten, beide dimlichten en naar je groot licht. Sommige auto’s hebben twee grote lichten en andere auto’s hebben er vier. En kijk ook even naar de verlichting van je kentekenplaat.

Bij auto’s vanaf 1999 dien je ook goed te kijken naar het mistachterlicht en de achteruitrijlichten. En bij auto’s vanaf 2001 dien je ook goed te kijken naar het derde remlicht.

Check of je claxon werkt.


Check of je ruitensproeiers werken.


Check je kentekenplaat.

Zorg dat je kentekenplaat goed leesbaar is en dus niet verborgen zit achter de trekhaak.

Check je gordels.

Je gordels mogen niet versleten zijn. Je moet ze eenvoudig kunnen loskoppelen en ze moeten blokkeren wanneer er hard en snel aan wordt getrokken.

Check de remmen.

Test even of de rem en handrem nog goed werken.

Check de remvloeistof.

Kijk of er nog voldoende remvloeistof in het reservoir zit.

Snelle APK bij Profile: 39.50 all-in

Te laat voor je APK?

De APK-keuring is wettelijk verplicht. Wat nu als je APK te laat is en dus de APK van je auto is verlopen? Dan mag je er niet meer mee rijden. Je auto mag dan nog wel maximaal 2 maanden stilstaan op de openbare weg. Na deze twee maanden moet je auto goedgekeurd worden voor de APK. Anders wordt het kenteken geschorst en mag je auto ook niet meer op de openbare weg staan.

Als je je auto niet meer mag gebruiken op de openbare weg, heeft dat ook invloed op je verzekering. Is je auto afgekeurd? En ga je toch de openbare weg op? Dan kan je verzekeraar besluiten om geen vergoeding uit te keren als je betrokken bent bij een ongeluk. 

APK afgekeurd?

Komt je auto niet door de keuring? Bijvoorbeeld omdat er iets gerepareerd moet worden? Dan heb je twee maanden de tijd om je auto te laten repareren. In deze periode mag je alleen met de auto rijden om naar de garage te komen voor reparatie. Voor alle andere ritten mag je je auto dan niet gebruiken.

Grote leasemaatschappijen gaan voor APK naar Profile

Steeds meer grote leasemaatschappijen komen voor de APK-keuring naar Profile. Ze weten namelijk dat we de beste APK-keurmeesters in huis hebben. Die klaarstaan om snel en vakkundig auto’s te keuren. Leasemaatschappijen als LeasePlan, Alphabet en Arval hebben de weg naar Profile al gevonden.

Tips voor de APK

Tenslotte hebben we nog een paar waardevolle tips voor de APK-keuring. Maak op tijd een afspraak voor de keuring en neem altijd je kentekenbewijs mee naar de afspraak. Verder krijg je na de APK-keuring altijd een keuringsrapport. Bewaar dit rapport in je auto, want je bent verplicht om het altijd bij je te hebben als je rijdt. Is je auto afgekeurd? Ook dan is het belangrijk om het keuringsrapport goed te bewaren.

Veel gestelde vragen