Profile_APK_2023-03-29-095838_uspx.jpg

Eerlijke én snelle APK

Bij een APK-keuring controleren we of jouw auto, bestelbus of camper nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. Maak snel een afspraak. Dan zorgen wij voor een snelle en eerlijke keuring.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

APK-keuring bij Profile?

Verrassend voordelig: vanaf € 48,50. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.

Waarom een APK keuring?

APK staat voor algemene periodieke keuring. Door deze wettelijk verplichte keuring wordt voorkomen dat onveilige auto's, motoren en andere voertuigen deelnemen aan het verkeer. De keuring voorkomt dus veel gevaarlijke situaties.

Bij deze veiligheidscontrole kijken we bijvoorbeeld naar de verlichting van jouw voertuig. Maar ook voertuigen die te veel schadelijk stoffen uitstoten komen niet door de keuring en worden dus afgekeurd. Kortom, de APK zorgt voor meer veiligheid en heeft ook positieve gevolgen voor het milieu.

Je hebt al een APK-keuring bij Profile vanaf € 48,50.
Maak snel een afspraak.

Profile_accu_test.jpg

Slim! Combineer je APK met een onderhoudsbeurt

Een APK-keuring en een onderhoudsbeurt zijn twee verschillende dingen. Maar je kunt ze bij Profile wel combineren in één afspraak. Dat scheelt tijd.

De 3 voordelen van APK bij Profile

Klaar in 45 minuten

RDW erkend

Voor alle auto’s, dus ook elektrische

Wanneer moet ik mijn auto APK laten keuren?

APK datum checken? Vul dan hier je kenteken in. Je ziet dan wanneer je APK vervalt en of je auto toe is aan een APK-keuring.

Twee maanden voordat de APK vervalt, kun je jouw auto opnieuw laten keuren. De oorspronkelijke APK-datum blijft dan voor de jaren daarop gewoon staan, en wordt met een of twee jaar verlengd. Als je de auto meer dan twee maanden voor de vervaldatum laat keuren krijg je een nieuwe APK-vervaldatum.

Ben je te laat voor je APK-keuring? Dan kun je een flinke boete krijgen. Dus wees op tijd. En maak een afspraak voor de APK bij de specialisten van Profile.

Profile_APK_checklist.jpg

APK checklist

Bij Profile keuren we jouw personenauto standaard volgens de voorschriften van de RDW. Wil je precies weten naar welke onderdelen we kijken? We hebben alle keuringseisen en controlepunten voor je op een rij gezet.

Hoe vaak moet mijn auto APK gekeurd worden?

Dat hangt helemaal af van het bouwjaar van jouw auto. Heb je een personenauto met een benzine- of elektromotor? Dan moet je een APK-keuring laten doen als je auto vier, zes en acht jaar oud is. Daarna moet je de auto elk jaar laten keuren.

Heb je een personenauto met een diesel-, gas- of andere motor? Dan moet je een APK-keuring doen als je auto drie jaar oud is en daarna elk jaar.

Auto’s van voor januari 1960 hoeven niet meer gekeurd te worden.

Verplichte roetfiltertest per 1 januari 2023

Bij de APK keuring van dieselauto’s zijn we voortaan verplicht om een deeltjestellertest uit te voeren. Bij deze test controleren we of je roetfilter wel optimaal werkt en niet te veel deeltjes doorlaat. Door deze extra test zijn de kosten voor een APK keuring bij dieselauto’s hoger dan bij benzineauto’s.

Meting brandstof- / elektriciteitsverbruik per 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 zijn wij tijdens de Apk verplicht om het brandstof- / elektriciteitsverbruik van jouw voertuig te meten. Deze gegevens, samen met het identificatienummer van het voertuig (VIN), moeten wij doorgeven aan de RDW, die het weer deelt met de EU.

De EU verzamelt deze data om de nauwkeurigheid van verbruikersgegevens te controleren. Dit betekent dat de cijfers uit de APK worden vergeleken met het verbruik dat een fabrikant zelf opgeeft.

Mocht je er bezwaar tegen hebben dat wij deze gegevens verzamelen, dan kun je dit voorafgaand aan de keuring melden. In dat geval zullen wij de APK uitvoeren zonder de brandstof- / elektriciteitsverbruik-gegevens van jouw voertuig te registreren.

Veelgestelde vragen over APK

Wil je meer weten over de APK-keuring? Bijvoorbeeld over de kosten? Of over hoe vaak je jouw auto APK moet laten keuren? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen over de APK.

APK-keuring bij Profile?

Verrassend voordelig: vanaf € 48,50. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.

APK