Maakt beter onderhoud betaalbaar.
 • 1 jaar volledige garantie
 • Gratis uw banden op spanning
 • Altijd een offerte vooraf
 • Maak uw afspraak eenvoudig online

Bestel je winterbanden direct online

Vul je bandenmaat in en bestel direct je nieuwe winterbanden bij Profile Car & Tyreservice. Weet je niet zeker welke banden je nodig hebt? Neem contact met ons op, we adviseren je graag. 

De voordelen van winterbanden

 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken onder de 7°C
 • Betere wegligging dankzij zachtere rubbersamenstelling
 • Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
 • Meer veiligheid voor jou, je passagiers en mede-weggebruikers
 • Je spaart je zomerbanden: deze gaan langer mee

Winterbanden: veilig op weg bij regen en sneeuw

Voorkom ongelukken en rijd bij nat en koud weer altijd op winterbanden. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heb je meer grip op de weg sta je een stuk sneller stil. Het rijden op winterbanden is sterk aanbevolen bij temperaturen onder de 7°C. Wij adviseren daarom om in de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden.    
 

Winterbanden nat wegdek

Winterbanden op nat wegdek: onder de 7° C is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u sta je bijna 4 meter eerder stil*. 

Winterbanden op sneeuw

Winterbanden op sneeuw: op sneeuw is de remweg met winterbanden meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u. Je staat 28 meter eerder stil*. 
* Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Winterbanden in veel landen verplicht

In steeds meer Europese landen zijn winterbanden bij winters weer verplicht. Rijd je niet met winterbanden waar een verplichting geldt? Dan riskeer je een flinke boete. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar worden ze onder de 7°C  graden wel sterk aanbevolen.

Content bandenwissel optie 2 klein

Advies bij bestellen winterbanden 

Vul bovenaan deze pagina je bandenmaat in en bestel je winterbanden direct voordelig online. Kun je hulp gebruiken bij het vinden van de juiste band? Neem contact met ons op, we adviseren je graag. 

Afspraak maken bandenwissel

Heb je al winterbanden? Maak online een afspraak voor een bandenwissel. In een half uur tot een uur voorzien we je auto van nieuwe banden. Als je de drukte voor wilt zijn, kun je het beste een afspraak inplannen vóór september/oktober. Je kunt je zomerbanden bij ons opslaan, altijd verzekerd tegen brand en diefstal. En heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK-keuring nodig? Dan kunnen we deze combineren met je bandenwissel.

Voordelige pakketprijs bandenmontage

Bij Profile staan we voor kwaliteit. Wij monteren en balanceren je banden met  de grootste aandacht en vakkundigheid. Met onze pakketprijs bieden we je:

 • Montage en balanceren
 • Visuele uitlijncontrole
 • 1 jaar gratis reparatie bij lekke band (indien mogelijk)
 • Gratis je banden op de juiste bandenspanning
 • Altijd volledige Profile bandengarantie

Pakketprijs montage nieuwe banden 12" tot 18": € 22,50 per band
Pakketprijs montage nieuwe banden 19" tot 23" en SUV-, bestelwagen- en runflatbanden: € 30,- per band

Genoemde tarieven zijn exclusief eventuele afvalbeheersbijdrage à € 3,- per band en bandenopslag (vraag bij uw vestiging naar onze scherpe tarieven). De genoemde prijzen gelden voor banden die bij Profile Car & Tyreservice zijn gekocht. Heb je je banden elders gekocht en wil je deze graag laten monteren door Profile? Ook dan helpen we je graag! Neem contact op met een Profile-vestiging bij jou in de buurt en hoor direct welke toeslag je betaalt. 

Zorg voor je banden: tips voor onderhoud

Houd je banden in goede conditie om te zorgen dat ze optimaal presteren en lang meegaan. 

Winterbanden huren 

Heb je slechts tijdelijk winterbanden nodig, bijvoorbeeld voor je wintersportvakantie? Kijk dan ook naar de mogelijkheden voor het huren van winterbanden.

Door ons geadviseerde merken:

8,2

Klantbeoordeling

Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Alles over autobanden

Terug naar boven