Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

De beste winterbanden

Is het buiten kouder van 7°C? Dan kun je veel beter op winterbanden rijden. Voor meer grip en voor een kortere remweg. De vakmannen van Profile adviseren je daarom om van oktober tot en met maart op een winterbanden set te rijden. Maak dus snel even een afspraak.

Binnen 45 tot 60 minuten gemonteerd

Aan de hand van uw kenteken bepalen wij automatisch de maat banden die bij uw auto hoort.

Winterbanden houden je veilig bij regen en sneeuw

Een afspraak voor een winterbandenwissel is in 3 minuten gemaakt

Winterse taferelen zijn soms prachtig. Maar je wil geen glijpartijen met je auto. Blijf veilig en rij bij koud en nat weer altijd op winterbanden. Die hebben namelijk een speciaal profiel en een andere rubbersamenstelling. Daardoor heb je meer grip op de weg en een kortere remweg. Dus is het buiten kouder dan 7°C? Kies dan voor winterbanden.

Onze experts staan voor je klaar om je winterbanden te monteren of te wisselen. Snel en vakkundig. Heb je al twee sets velgen? Dus heb je zowel je zomerbanden als winterbanden op velg? Dan kun je flink besparen op een bandenwissel. En natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor voordelige bandenopslag. Bovendien zijn je banden dan meteen verzekerd tegen brand en diefstal.

De beste merken winterbanden. Snel en vakkundig gemonteerd.

Veilig rijden begint met een goede winterband. Je band is tenslotte het enige contact tussen je auto en de weg. En voor elke auto hebben we in ons enorme assortiment de perfecte winterband. Van zeer speciale winterbanden tot goedkope winterbanden. En ga je maar een weekje op wintersport? Dan kun je bij ons ook hele goede winterbanden huren.

Welke banden het ook worden; we monteren ze perfect en snel voor je. En we zorgen natuurlijk ook voor het balanceren en uitlijnen. Dat is belangrijk, want dan heb je minder trillingen in je stuur en bespaar je bovendien flink op je brandstof.

De beste winterbanden

De beste winterbanden beginnen met het beste persoonlijke advies. De experts van Profile weten precies welke band bij je auto past én bij je portemonnee. Zo hebben we altijd wel een mooie winterbanden aanbieding voor je. Vul dun snel je kenteken in en maak een afspraak.

8 voordelen van winterbanden

We zetten de 8 voordelen van winterbanden even voor je op een rij:

 • Rij veilig bij elk weertype onder de 7°C.
 • De veiligste keuze van oktober tot en met maart.
 • Kortere remweg, dus minder kans op ongelukken.
 • Betere wegligging door de zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer grip op de weg door de lamellen in het profiel.
 • Niet gelijk sneeuwkettingen nodig in wintersportgebieden.
 • Je kan in de winter gewoon naar wintersportlanden zoals Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Want daar zijn winterbanden namelijk verplicht in de wintermaanden.
 • Je rijdt makkelijker weg vanuit stilstand waardoor je banden minder slijten.
uitlijnen_P3050226_RETOUCHE.jpg

Leasemaatschappijen gaan voor winterbanden naar Profile!

Da’s leuk om te weten toch? Leasemaatschappijen als LeasePlan, Alphabet en Arval gaan voor winterbanden naar Profile. Ze weten dat we de beste merken in huis hebben, scherpe prijzen hanteren en banden snel en vakkundig monteren.

Met goed onderhoud gaan winterbanden vele winters mee

 • Controleer regelmatig de bandenspanning van je winterbanden. Voor de allerbeste grip op de weg en om flink te besparen op brandstof. Bovendien slijten je winterbanden dan ook minder snel.
 • Laat ons je banden uitlijnen en balanceren. Zodat je auto niet onnodig gaat trillen. Bovendien rijdt je auto dan ook een stuk zuiniger.
 • Controleer regelmatig de profieldiepte. Rijden op gladde banden is namelijk erg gevaarlijk.
 • Als echte bandenexpert hebben we natuurlijk nog veel meer slimme bandentips voor je.
 • Heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK nodig? Dat kunnen we dan mooi combineren met de montage van je winterbanden.

Hoe herken je winterbanden?

Ga je op wintersportvakantie? Kijk dan goed of je de juiste banden hebt. Zo zijn winterbanden in Duitsland verplicht bij winterse omstandigheden. Weet je niet zeker of je al winterbanden hebt? Kijk naar het typische profiel of naar de codes en symbolen op de zijkant van de band. Daarmee kun je dan zelf winterbanden herkennen.

 • Het profiel van een winterband heeft inkepingen; lamellen. Door deze lamellen heb je meer grip en een kortere remweg.
 • Zie je een sneeuwvlok symbool? Dat is de 3PMSF markering waarmee je in veel wintersportgebieden mag rijden. Met deze winterband voldoe je in veel landen aan de minimale eisen.
 • A/S betekent All Season. Dat zijn dus allseason banden en geen winterbanden.
 • M+S betekent Mud en Snow. Het profiel van deze band kan heel goed sneeuw en modder wegwerken. De code M+S zegt echter niets over hoe goed de band is onder winterse eigenschappen.

Stalen velgen voor je winterbanden. Goedkoper én ze gaan langer mee.

Heb je al eens gedacht aan stalen velgen voor je winterbanden? Die zijn niet alleen een stuk goedkoper, ze gaan ook veel langer mee. Door de staallegering wordt je velg namelijk niet snel aangetast door bijvoorbeeld strooizout. Kortom, van stalen velgen heb je vele winters rijplezier.

Veel gestelde vragen over winterbanden