Profile_winterbanden.jpg

Veilig de winter door met winterbanden

Winterbanden zorgen voor meer grip en een kortere remweg. Bij sneeuw, regen en kou. De banden presteren namelijk optimaal onder de 7°C. In oktober kan het ‘s morgens al zo koud zijn. Dus daarom raden we je aan om van oktober t/m maart op winterbanden te rijden. Ook al zijn onze wegen voornamelijk vlak en hebben we nauwelijks winterweer. Lees meer over de voordelen van winterbanden.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Vind de perfecte winterbanden voor jouw auto. Vul je kenteken in voor persoonlijk en vrijblijvend advies.

Winterbanden kopen; hier moet je op letten

Natuurlijk is prijs belangrijk bij het kiezen van een winterband. Maar er zijn nog meer – misschien wel belangrijkere – factoren bij het kiezen van de juiste band. Past de band wel bij jouw rijstijl? Hoeveel rij je in de winter? En waar rij je? In de stad, op de snelweg of veel in de bergen. Ook het vermogen en het gewicht van jouw auto spelen een belangrijke rol bij het selecteren van de juiste band.

Profiel_check.png

Hoeveel profiel moet mijn winterband hebben?

Het is belangrijk dat je winterbanden minimaal 4 millimeter profiel hebben. Is het minder? Dan verliest de band z’n werking en wordt het eigenlijk een zomerband. Profile raadt je dan ook aan om oude winterbanden te wisselen voor nieuwe als je 4 millimeter profiel of minder hebt.

Hoe meet ik de profieldiepte van mijn winterbanden?

Op de zijkant van je band zitten Tread Wear Indicators. Is het profiel net zo ver afgesleten als de hoogte van dat meetpunt? Vervang dan je band. Om het profiel te meten kun je ook een twee-euromunt gebruiken.

Steek de munt in het profiel. Komt de zilveren buitenrand boven de groef uit? Dan is het tijd om je banden te vervangen. Of kom naar een vestiging van Profile. Dan kijken we meteen ook naar je bandenspanning.

De drie voordelen van winterbanden

Kortere remweg, dus minder kans op ongelukken

Betere wegligging door de rubbersamenstelling

Meer grip op de weg door de lamellen in het profiel

Winterbanden in het buitenland. Waar en wanneer is het verplicht?

Ga je op reis door Europa? Check dan eerst waar je op winterbanden moet rijden. In veel wintersportlanden zijn winterbanden namelijk verplicht. Zo zijn winterbanden in Duitsland verplicht bij winterse omstandigheden.

Kwaliteitsbanden voor elke portemonnee

Profile heeft kwalitatieve winterbanden in elke prijsklasse. Van premium winterbanden van topmerken tot winterbanden met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

Kun je niet kiezen? Neem dan contact op. Onze experts geven graag persoonlijk en vrijblijvend advies. Zodat je altijd met een perfecte band de weg op gaat.

Winterbanden huren? Of all season banden kopen?

Rij je niet vaak in de winter? Maar ga je wel een weekje of twee naar de sneeuw? Dan is het huren van winterbanden geen gek idee. Of kies voor all season banden. Als er een sneeuwvloksymbool op staat, dan wordt de band in veel landen toegestaan als winterband.

Veelgestelde vragen over winterbanden

Wil je nog meer weten over winterbanden? Bijvoorbeeld waar en wanneer ze verplicht zijn? Of waarom het handig is om winterbanden met 0.2 bar extra te vullen? Kijk dan even naar onze antwoorden op de veelgestelde vragen over winterbanden.

Vind de perfecte winterbanden voor jouw auto. Vul je kenteken in voor persoonlijk en vrijblijvend advies.