Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Een veilig profiel begint bij Profile

Een goed profiel in je banden is enorm belangrijk. Voor je rijcomfort, maar ook voor je veiligheid. Je band is namelijk het enige contact tussen je auto en het wegdek. En als het regent, kun je met een goed profiel aquaplaning voorkomen. Als bandenexpert kunnen we je natuurlijk alles vertellen over een veilig bandenprofiel.

Bandencheck bij Profile. Zonder afspraak en altijd gratis.

Zorg voor een goed bandenprofiel

De wet geeft aan dat het profiel van je band niet minder mag zijn dan 1,6 mm. En dat geldt zowel voor winterbanden, all-season banden als voor zomerbanden. Is de profieldiepte nóg minder? Dan kan jouw auto afgekeurd worden bij de APK én kun je een flinke boete krijgen.

Bij nieuwe zomerbanden is de gemiddelde profieldiepte ongeveer 7,5 mm. Voor je veiligheid adviseren wij je om zomerbanden te vervangen zodra er nog 2 mm profieldiepte over is. Check dus regelmatig het profiel van de band én de bandenspanning. Het liefst elke maand. Of laat onze specialisten er naar kijken. Dat doen ze gratis en kan zelfs zonder afspraak.

bandenprofiel_meten.jpg

Check het profiel met de slijtage-indicatoren

Als je zomerband minder dan 1,6 mm profiel heeft, komen er slijtage-indicatoren tevoorschijn. Je ziet dan streepjes over de hele bandomtrek. Winterbanden hebben extra slijtage-indicatoren die zichtbaar worden bij een profiel van 4 mm.

Je kunt het profiel ook meten met een euro. Zie je het gouden randje nog als je de munt in de groef steekt? Dan heb je minder dan 3 mm profieldiepte.

Bij winterbanden is het profiel nóg belangrijker

Bij nieuwe winterbanden is de profieldiepte ongeveer 9 mm. Door alle regen en sneeuw die in de winter valt, is het profiel bij winterbanden nóg belangrijker dan bij zomerbanden. We adviseren je dan ook om winterbanden te vervangen zodra er nog 4 mm profieldiepte over is. Zodat je snel weer veilig de weg op kunt.

Vergeet dus ook je bandenwissel niet in het najaar. Zodat je op tijd op winterbanden rijdt. Je andere set banden kun je dan voordelig bij ons opslaan. In onze bandenopslag liggen je banden onder ideale omstandigheden en zijn ze meteen verzekerd tegen brand en diefstal.

De 3 voordelen van Profile

Verrassend voordelig

Snelle service

Vakkundige professionals

Gratis bandencheck bij Profile

We willen dat je veilig de weg op gaat. Daarom kun je zonder afspraak bij ons langskomen voor een gratis bandencheck. Onze professionals kijken dan niet alleen naar het profiel en de spanning, maar ook naar de staat van jouw banden. Zo letten ze onder andere op ouderdomsverschijnselen, slijtagepatronen en tekenen van uitdroging.

Slijtage van autobanden: de oorzaken en risico’s

Hebben je banden nog voldoende profieldiepte, maar zie je slijtage? Dat kan gevaarlijk zijn. Je loopt dan namelijk het risico op een klapband. Kom dus snel langs om je banden te vervangen.

Die slijtage kan ontstaan omdat jouw banden niet goed uitgelijnd of gebalanceerd zijn. Door de slijtage is ook je wegligging minder goed. Als het regent of sneeuwt kan je band dan veel minder goed water afvoeren.

Is jouw band ouder dan 6 jaar maar heb je nog genoeg profieldiepte? Dan adviseren we je om toch de banden te vervangen. Oude banden drogen namelijk uit. Waardoor het risico op scheurtjes en een klapband toeneemt.

Vind de perfecte band in onze webshop
Zijn je banden aan vervanging toe? Bijvoorbeeld omdat ze te weinig profiel hebben? Neem dan een kijkje in onze webshop. Vul je kenteken in en dan helpen we je bij het vinden van de ideale banden voor jouw auto.

Veelgestelde vragen over profieldiepte

Wil je meer weten over de profieldiepte van banden? Bijvoorbeeld wat het minimum bandenprofiel van winterbanden is? Of wil je weten op welke andere manieren je het bandenprofiel kunt meten? Kijk dan naar onze antwoorden op de veelgestelde vragen.

Bandencheck bij Profile. Zonder afspraak en altijd gratis.