Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Nederlandse banden met Italiaans design

Vredestein autobanden

Gemaakt met de meest geavanceerde technologie. Kom langs voor advies of om meteen banden van Vredestein te laten monteren.

Vredestein logo

De perfecte Vredestein band. Vul je kenteken in om snel de juiste band te vinden.

Topkwaliteit autobanden van Nederlandse bodem

De autobanden van Vredestein komen regelmatig als winnaar uit de bus bij testen. Vredestein is dan ook een gerenommeerde naam op het gebied van autobanden. Maar ze staan ook bekend om hun tweewielerbanden en kwalitatieve banden voor de landbouw en de industrie.

Vredestein. Voor winter-, zomer- en all season banden

Je kunt bij Profile terecht voor zomerbanden, winterbanden en 4 seizoenen banden van Vredestein. Het merk maakt al decennialang all season banden in verschillende soorten en maten. Bovendien heeft Vredestein de grootste keuze aan bandenmaten voor personenauto's en lichte bedrijfswagens in Europa.

Voor Vredestein ga je natuurlijk naar Profile

De banden van Vredestein zijn verkrijgbaar bij onze vestigingen en in onze webshop. Banden besteld? Dan kun je meteen een afspraak maken voor montage.

De 4 voordelen van Vredestein

  1. Aanbevolen in vele bandentests.

  2. Een Nederlands product met Italiaans design (Giugiaro Design).

  3. Breed assortiment autobanden (t/m snelheidscodering Y =300 km/u).

  4. State of the art-bandentechniek, dankzij het in Nederland gevestigde Global R&D Center.

De 3 voordelen van Vredestein

Een Nederlands product met Italiaans design (Giugiaro Design)

Breed assortiment autobanden (t/m snelheidscodering Y =300 km/u)

State of the art-bandentechniek, dankzij het in Nederland gevestigde Global R&D Center

De testresultaten

  • In 2022 eindigde de Vredestein Quatrac 5 bovenaan in de test van het tijdschrift Auto Bild Allrad voor all season banden in maat 235/55 R19.
  • In 2022 won de Vredestein Wintrac Pro de Auto Bild Sportscars-test voor winterbanden in maat 245/45 R18.
  • De Vredestein Quatrac Pro was een van de slechts twee banden die het zeer nagestreefde predicaat 'Vorbildlich' ('voorbeeldig') heeft ontvangen van de experts van Auto Bild.
  • Bij een onafhankelijke test in 2022 georganiseerd door Tire Rack in de Verenigde Staten kwam de Quatrac Pro als beste uit de bus.

Vredestein. Zo begon het.

Het Nederlandse merk Vredestein bestaat al sinds 1908. Ze begonnen met de productie van uiteenlopende rubberproducten. Denk daarbij aan schoenhakken, tennisballen en vloerbedekking. In de jaren ’70 kwam de focus uitsluitend op banden te liggen. Daardoor werd het merk ook buiten Nederland steeds bekender en steeds meer gewaardeerd.

Innovatie en technologie

Het Global R&D Center van Vredestein zit nog steeds in Enschede. Daar wordt enorm veel geïnvesteerd in geavanceerde technologie en constant gezocht naar nieuwe innovaties. De banden van Vredestein zijn dan ook 100% veilig voor de gebruiker en behoren tot de beste in hun categorie. Daardoor is het merk Vredestein uitgegroeid tot een toonaangevende Europese naam.

Italiaans design

De banden van Vredestein zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar hebben ook een geweldig design. Het iconische Vredestein Giugiaro design. Door samen te werken met de Italiaanse ontwerper Giorgetto Giugiaro werd Vredestein niet alleen een kwaliteitsmerk, maar ook een high-end merk.

India en de wereld

Sinds 2009 is Vredestein onderdeel van het Indiase Apollo Tyres Ltd. Door deze overname heeft Vredestein de kans gekregen om in nieuwe wereldmarkten te duiken. Tegelijkertijd kon Apollo gebruikmaken van de technologie van Vredestein. Voor de productie van topkwaliteit banden maar ook voor het automatiseren van productieprocessen.

Hoeveel bar heeft een Vredestein winterband nodig?

De juiste druk voor Vredestein winterbanden zit tussen de 2.0 en 4.0 bar. De exacte druk is afhankelijk van het type auto, het doel van je reis en het aantal passagiers. Deze informatie kun je ook vaak vinden op een sticker bij de bestuurdersportier of bij de tankdop. Of kijk anders in de handleiding van je auto.

Heb je vragen over Vredestein-banden?

Dan kun je altijd terecht bij een Profile vestiging bij jou in de buurt.