Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Bandenmaat aflezen

Op zoek naar een nieuwe autoband? Alle informatie die je nodig hebt over de maat van je banden is dichterbij dan je denkt. Het staat namelijk allemaal op de zijkant van je huidige band. We leggen je graag uit wat alle codes betekenen en waar je op moet letten. Zodat je in onze webshop meteen een nieuwe band kunt bestellen

Koop bij Profile de beste merkbanden voor de beste prijs. Vul je kenteken in. Dan vinden wij de beste band voor jou.

Profile_bandenmaat.png

De beste banden vind je bij Profile

Voor de beste banden ga je natuurlijk naar de bandenexpert. We hebben de beste merken, we geven het beste advies en we geven je altijd een verrassend voordelige prijs. Hieronder zie je hoe je de bandenmaat kunt achterhalen. En met die maat kun je dan in onze webshop meteen de perfecte band vinden.

Zo vind je de maat van je banden

Op de zijkant van autobanden staan 4 getallen en 1 letter. Je kunt deze informatie vinden op de meeste zomerbanden, winterbanden en 4-seizoenenbanden. Hieronder leggen we uit wat die getallen en letters betekenen.

Breedte, bijvoorbeeld 205

Het eerste getal is de breedte van de band. Die doorsnede kan bij elke band anders zijn, maar is meestal tussen de 125 en 335 mm.

Hoogte, bijvoorbeeld 55

Het tweede getal is de hoogte. Die wordt weergegeven als een percentage van de breedte. Hier is de hoogte dus 55% van de breedte.

Velgmaat, bijvoorbeeld 16

Het derde getal dat je ziet is de doorsnede van de velg in inches. Velgen worden altijd diagonaal gemeten vanaf de velgrand.

Draagvermogen, bijvoorbeeld 91

Het laatste getal geeft het draagvermogen van de band aan. Banden met de code 91 hebben een draagvermogen van 615 kilogram.

Bandentype, bijvoorbeeld ‘W’

Deze code geeft aan hoe de band is gemaakt. De ‘W' staat voor ‘Radiaal’. Dat betekent dat de koorden radiaal door de band lopen.

Snelheidsindex, bijvoorbeeld ‘T’

Deze index geeft aan hoe hard je maximaal kunt rijden met de band. Bij de letter ‘T’ is de maximale snelheid 190 km/u.

De 3 voordelen van banden kopen bij Profile

De beste merken

Het beste advies

Verrassend voordelig

Kan ik wisselen van bandenmaat?

Niet elke band past zomaar op elke velg. Om optimaal te presteren, moet een band heel goed op de velg zitten. Het is dus belangrijk om de juiste breedte en hoogte van de banden te weten. Verder moeten alle banden onder jouw auto dezelfde maat hebben. Anders raakt je auto uit balans en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Ben je niet meer tevreden over je huidige banden? Passen ze niet meer bij de prestaties die je zoekt? Dan moet je natuurlijk bij Profile zijn. Wij geven het beste advies voor de beste banden. Zeker als je op zoek bent naar een band met andere eigenschappen moet je goed weten wat de verschillende mogelijkheden zijn. Onze specialisten kunnen je hier alles over vertellen.

Veelgestelde vragen over bandenmaat

Wil je meer weten over de bandenmaat? Bijvoorbeeld over hoe je de bandenmaat bij je eigen auto kunt aflezen? Kijk dan naar onze antwoorden op veelgestelde vragen over de bandenmaat.

Koop bij Profile de beste merkbanden voor de beste prijs. Vul je kenteken in. Dan vinden wij de beste band voor jou.