Solutions for your journey

Bridgestone autobanden

Bridgestone - een wereldleider in banden en duurzame mobiliteitsoplossingen. Al meer dan negentig jaar heeft Bridgestone een belangrijke missie: 'de samenleving dienen met superieure kwaliteit'.

Bridgestone logo

De perfecte Bridgestone band. Vul je kenteken in om snel de juiste band te vinden.

De duurzame oplossingen van Bridgestone

Als je aan Bridgestone denkt, dan denk je aan banden. Maar het bedrijf ziet zichzelf vooral als een organisatie die duurzame mobiliteitsoplossingen ontwikkelt. Voor haar klanten en voor de hele maatschappij. Zoals geavanceerde bandentechnologieën en een divers portfolio met premium banden. Voor deze duurzame missie heeft Bridgestone acht kernwaarden omschreven als belofte voor haar klanten, voor onze samenleving en voor de generaties na ons. Deze waarden - energie, ecologie, efficiëntie, extension (uitbreiding), economie, emotie, ease (gemak) en empowerment - vormen het kompas voor Bridgestone. Voor de strategie, de besluitvorming en alle activiteiten van het bedrijf.

Profile_bridgestone_innovatie.jpg

Innovatie staat centraal bij Bridgestone

Om duurzame oplossingen aan te kunnen bieden, staat innovatie altijd centraal bij Bridgestone. Zo kijken ze constant naar kansen om hun eigen research en development proces efficiënter en duurzamer te maken. De nieuwe touring zomerband - Turanza 6 - is hier een goed voorbeeld van. Deze band is namelijk ontwikkeld met een revolutionaire virtuele technologie

Virtueel banden testen

Met deze technologie wordt eerst een digitale versie van een band gemaakt én getest. In een virtuele omgeving kan dan worden voorspeld hoe de band presteert onder verschillende omstandigheden. Door in de ontwikkelfase te besparen op fysieke prototypes en buitentesten wordt het hele proces duurzamer. Zo zijn er minder grondstoffen nodig en daalt de CO2-uitstoot met 21%.

De 3 voordelen van Bridgestone banden

Veilig

Duurzaam

Comfortabel

Olympisch en Paralympisch partnership

Bridgestone is sinds 2014 Worldwide Olympic Partner en sinds 2018 Worldwide Paralympic Partner. Het motto van Bridgestone - klaar om te presteren - sluit perfect aan bij de mentaliteit van topsporters. Aan die mooie medailles gaat namelijk keihard werk aan vooraf. En net zoals sporters constant trainen om te kunnen presteren als het echt nodig is, verbeterd Bridgestone constant haar banden om optimaal te presteren als het er op aankomt.

Profile_bridgestone_turanza6.jpg

Bridgestone Turanza 6

Met deze zomerband van Bridgestone heb je elke dag rijplezier. Hoe die dag er ook uitziet. Of je nou veel scherpe bochten moet nemen, veel moet remmen of opeens door een zomerse regenbui rijdt. Met de Turanza 6 heb je altijd controle en kun je dus met veel vertrouwen de weg op.

De perfecte Bridgestone band. Vul je kenteken in om snel de juiste band te vinden.