drachten-3_2023-03-29-085652_hnjz.jpg

Geurbehandeling voor je airco

Stinkt je airco? Dat is niet alleen vervelend, het kan ook erg gevaarlijk zijn. Kom dus langs voor een airco-reiniging. Zodat onze experts het airco- en ventilatiesysteem van je auto grondig schoon kunnen maken.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Geurbehandeling voor je airco bij Profile?

Voorkom een stinkende airco in je auto

Voorkomen is altijd beter dan repareren. Daarom hebben we wat waardevolle tips om je airco fris te houden. Ten eerste: lees het instructieboekje goed door. Daar staan vaak instructies in om je airco-systeem in topconditie te houden.

Tip 2: zet de airco 10 minuten voor het parkeren uit. In de verdamper van je airco zitten vaak bacteriën en schimmels. En die houden van een koele, donkere en vooral vochtige plek. Als je de airco op tijd uitzet, kan de verdamper drogen door de wind van het rijden. En onze laatste tip: kom elke twee jaar langs voor een airco-onderhoudsbeurt. Onze experts kijken dan grondig naar je airco. Zo zorgen ze ervoor dat je airco-systeem het hele jaar door goed blijft functioneren.

drachten-2.jpg

Airco-reiniging voor een frisse geur in je auto

Ruikt je airco muf? Dan hebben bacteriën en schimmels zich genesteld in de verdamper. Een reiniging van je airco is een onderdeel van ons airco-onderhoud. Daarmee zorgen we weer voor een frisse geur in je auto. Met een reinigingsmiddel doden we bacteriën en ander micro-organismen én vertragen we de groei van nieuwe organismen.

De 3 voordelen van geurbehandeling bij Profile

Altijd snel

Altijd met garantie

Altijd in de buurt

Interieurfilter vervangen tegen stank

Elke auto heeft een interieurfilter. Deze filter zorgt ervoor dat vuil en stof niet in je auto komen. Maar het filter houdt ook schadelijke stoffen zoals roet, stikstof en zwaveldioxide tegen.


Hangt er een muffe lucht in je auto? Dan is het waarschijnlijk tijd om het interieurfilter te vervangen. Een verstopt filter kan er ook voor zorgen dat je ramen sneller beslaan en dat je meer brandstof verbruikt.

Het is verstandig om elk jaar – of na elke 15.000 kilometer – je filter te vervangen. Het vervangen van de filter is een onderdeel van een onderhoudsbeurt. Dus is het weer tijd voor een grote onderhoudsbeurt? Maak dan snel een afspraak bij je Profile vestiging. Onze experts vervangen dan het filter snel en professioneel voor je.

Stank als waarschuwing

Bij sommige geuren moet je direct in actie komen. Omdat ze aan kunnen geven dat er iets mis is.

Ruik je gas in je auto?

Ruik je vooral gas als je de airco of ventilator aanzet? Dan is er waarschijnlijk een gaslek. Rij niet verder met je auto, maar neem meteen contact op. Zodat onze professionals het lek voor je kunnen opsporen en repareren.

Ruik je een zoete geur in je auto?

Komt er een zoete, stroopachtige geur uit je koelsysteem? De kans bestaat dat dit afkomstig is van het antivriesmiddel. Er zit dan waarschijnlijk een lek in je radiatoren, verwarmingselementen of in het koelsysteem. Het antivriesmiddel is giftig, dus kom zo snel mogelijk naar een Profile bij je in de buurt.

Ruik je benzine of diesel in je auto?

Dan is er misschien een brandstoflek. Parkeer zo snel mogelijk je auto en neem direct contact op met onze Pechhulp. Een brandstoflek is namelijk zeer brandgevaarlijk.

Ruik je brandlucht in je auto?

Parkeer je auto en kijk waar de stank vandaan komt. Een brandlucht kan ontstaan door remblokken die oververhit zijn of omdat je bent weggereden met de handrem erop. Laat je auto minimaal een kwartier afkoelen. Twijfel je nog steeds? Bel dan onze Pechhulp.

Veelgestelde vragen over airco geurbehandeling

Wil je meer weten over een stinkende airco? Wil je bijvoorbeeld precies weten wat we doen tijdens een airco-geurbehandeling? Kijk dan even naar onze antwoorden op veelgestelde vragen.