Maakt beter onderhoud betaalbaar.
  • 1 jaar volledige garantie
  • Gratis uw banden op spanning
  • Altijd een offerte vooraf
  • Maak uw afspraak eenvoudig online

Plan je airco geurbehandeling bij Profile

Een airco die stinkt is vervelend en kan zelfs gevaarlijk zijn. Bij het uitvoeren van een airco geurbehandeling reinigt Profile het airco- en ventilatiesysteem van jouw auto.

Airco optie 2 klein

Voorkom een stinkende airco

Omdat voorkomen beter is dan genezen geven wij je graag enkele waardevolle tips om de geur van je airco fris te houden:

  • Lees het instructieboekje goed door, hierin staan vaak tips die de gezondheid van jouw aircosysteem ten goede komen.
  • Zet de airconditioning circa 10 minuten voor het parkeren uit. In de verdamper bevinden zich vaak bacteriën en schimmels doordat de verdamper koel, vochtig en donker is. Als je de airco voor het parkeren uitzet droogt de verdamper met rijwind.

Airco controleren door Profile

Merk je dat de airco niet erg fris ruikt? Een stinkende airco kan veroorzaakt worden door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Om erachter te komen of je auto een airco geurbehandeling nodig heeft, kan je een airco controle bij één van onze vestigingen plannen.

Voor of in de vakantietijd raden we aan om de airco te laten controleren, om ervoor te zorgen dat de airco optimaal werkt. Zorg ervoor dat dit tenminste 1x in de 4 jaar wordt gedaan, met name als je met de auto op vakantie gaat naar het buitenland. Bekijk in onderstaand overzicht waar jouw airco de meeste behoefte aan heeft en maak een afspraak bij één van onze vestigingen.

Zorg ervoor dat je airconditioning goed werkt!

Tips voor de airco in je auto

  • Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de wasem op autoruiten snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid.  Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen verminderd.
  • Je airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.
  • Zet in de zomer na stilstand van je auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om je airco hiervoor op volle toeren te gebruiken én het is veel effectiever. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten.
  • Zet je airco niet in de laagste stand maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer verbruikt, des te meer brandstof je verbruikt. 
8,2

Klantbeoordeling

Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.

Bekijk alle 808 beoordelingen op Klanten Vertellen

Alles over airco

Terug naar boven