Caravanbanden.jpg

Caravancheck: snel en verstandig

Heb je al plannen voor de zomervakantie? Zorg dat je veilig op pad kunt met je caravan. Maak snel een afspraak voor een uitgebreide controle. Dan vullen onze professionals de banden van je caravan meteen met stikstof.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Caravancheck bij Profile

Verrassend voordelig: € 95, inclusief stikstof. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.

Waarom een caravancheck?

Je gaat pas echt prettig op vakantie na een uitgebreide caravancontrole. We raden je dan ook aan om elk jaar langs te komen voor een check. Zodat je met een gerust gevoel kunt genieten. Onze specialisten controleren jouw caravan of camper op tien essentiële punten. En ze brengen ook meteen je banden op de juiste spanning.

Veel Profile vestigingen bieden het uitgebreide caravan-onderhoud aan. Maar neem wel eerst contact op met een Profile vestiging bij jou in de buurt. Om er zeker van te zijn dat ze een caravancheck voor je kunnen doen. Niet elke vestiging heeft hier namelijk de juiste apparatuur voor.

Dit doen we bij een caravancheck

Onze specialisten kijken heel uitvoerig naar 10 belangrijke punten van je caravan. Zo checken ze onder andere de verlichting, de uitdraaisteunen, de schokdempers en de conditie van je banden. Tijdens de controle brengen ze ook je caravanbanden meteen op de juiste spanning. Ze kunnen trouwens ook gratis gevuld worden met stikstof, zodat je banden langer op de juiste spanning blijven. Dit zijn de 10 punten waar we naar kijken:

Verlichting buitenkant caravan

Veersysteem

Wiellagers

Uitdraaisteunen

Breekkabel

Conditie van de banden inclusief de reserveband

Bandenspanning en gratis vullen met stikstof

Oplooprem

Schokdempers

Chassis

Profile_vakantie_checklist.jpg

Wat moet ik meenemen naar welk land?

Fietsendragers zijn verboden in Portugal en in België moet je weer verplicht een brandblusser in je auto hebben. Ga goed voorbereid op vakantie. Kijk naar onze vakantiechecklist en ontdek wat je allemaal nodig hebt.

3 voordelen van een caravancheck bij Profile

Uitgebreide controle op 10 punten

Snel, vakkundig en voordelig

We vullen je banden gratis met stikstof

Waarom een caravancheck bij Profile?

Als expert in banden zijn we natuurlijk hét adres voor een bandencheck. Maar ook voor een caravancheck moet je bij Profile zijn. We zijn snel, vakkundig en verrassend voordelig. Onze specialisten zijn vertrouwd met alle merken caravans en weten natuurlijk ook alles van caravanbanden. En bij de caravancheck vullen we je banden meteen gratis met stikstof zodat ze langer op de juiste spanning blijven.

Vervang je caravanbanden elke zes jaar

Het grootste deel van het jaar staat jouw caravan of camper stil. Toch raden we je aan om elke zes jaar de banden te vervangen. Voor sommige verzekeraars is dit zelfs een eis. Na zes jaar is de kwaliteit van de band simpelweg niet goed genoeg meer. De banden zijn dan te droog waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Bovendien staat je caravan of camper heel lang op één deel van de band. Een klein deel van de band moet dan heel lang het volle gewicht dragen. En dat veroorzaakt slijtage.

Veelgestelde vragen over caravancheck

Wil je meer weten over de caravancheck bij Profile? Wil je bijvoorbeeld precies weten wat het verschil is tussen caravanonderhoud en een caravancontrole? Lees dan onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Caravancheck bij Profile

Verrassend voordelig: € 95, inclusief stikstof. Vul je kenteken in om meteen een afspraak te maken.