Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Grondige caravancheck, inclusief stikstof

95,-

Maak een afspraak

Caravancheck

Heb je al plannen voor de zomervakantie? Zorg dat je veilig op pad kunt met je caravan. Maak snel een afspraak voor een uitgebreide controle. Dan vullen we meteen de banden van de caravan met stikstof.

Fijne vakantie met een caravan controlebeurt

Je gaat pas echt prettig op vakantie na een uitgebreide caravancontrole. We raden je dan ook aan om elk jaar even langs te komen voor een check. Zodat je met een gerust gevoel kunt genieten. Onze specialisten controleren je caravan of camper op tien essentiële punten. En ze brengen ook meteen je banden op de juiste spanning.

Neem contact op met je Profile vestiging

Veel Profile vestigingen bieden het uitgebreide caravan-onderhoud aan. Maar neem wel eerst even contact op met een Profile vestiging bij jou in de buurt. Om er zeker van te zijn dat ze een caravancheck voor je kunnen doen. Niet elke vestiging heeft hier namelijk de juiste apparatuur voor.

Wat moet ik meenemen naar welk land?

Fietsendragers zijn verboden in Portugal en in België moet je weer verplicht een brandblusser meenemen. Ga goed voorbereid op vakantie. Kijk naar onze zomerchecklist en ontdek wat je allemaal nodig hebt.

Doe de caravancheck

 • Grondige check
 • Inclusief stikstof

Uitgebreide controle van je caravan of camper

Onze specialisten kijken heel uitvoerig naar 10 belangrijke punten. Zo checken ze de verlichting, de uitdraaisteunen, de schokdempers, de gasleiding en de conditie van je banden. Tijdens die controle brengen ze ook je caravanbanden meteen op de juiste spanning. Ze kunnen trouwens ook gratis gevuld worden met stikstof, zodat je banden langer op de juiste spanning kunnen blijven.

Dit zijn de 10 punten waar onze specialisten naar kijken:

 1. Verlichting buitenkant caravan

 2. Veersysteem

 3. Wiellagers

 4. Uitdraaisteunen

 5. Breekkabel

 6. Conditie van de banden inclusief de reserveband

 7. Bandenspanning en gratis vullen met stikstof

 8. Oplooprem

 9. Schokdempers

 10. Chassis

Vijf voordelen van een caravancheck bij Profile

Kom voor een caravan controlebeurt én voor een bandencheck naar Profile. We zetten de belangrijkste voordelen even op een rij:

 • Snel, vakkundig en voordelig

 • Je kunt veilig op weg tijdens je vakantie

 • We hebben verstand van alle merken caravans

 • We vullen je caravanbanden gratis met stikstof

 • Als bandenspecialist weten we ook alles van caravanbanden

Vervang je caravanbanden na zes jaar

Het grootste deel van het jaar staat je caravan of camper stil. Toch raden we je aan om elke zes jaar de caravanbanden te vervangen. Voor sommige verzekeraars is dit zelfs een eis. Na zes jaar is de kwaliteit van je band simpelweg niet goed genoeg meer. En dit is waarom:

Uitdrogen

Na zes jaar drogen je banden uit en kunnen er scheuren ontstaan. In de wang van de band, maar ook in het profiel.

Stilstaan

Tijdens de stalling staat je caravan of camper heel lang op één deel van de band. Een klein deel van de band moet dan heel lang het volle gewicht dragen. En dat veroorzaakt slijtage.