Plan direct een afspraak


  • home
  • APK
  • Wanneer en hoe vaak APK keuren

Wanneer en hoe vaak APK keuren?

Op deze pagina leest u wanneer en hoe vaak u uw voertuig voor een APK moet laten keuren. 

Wanneer en hoe vaak APK keuren?

Uiteraard wilt u weten wanneer uw auto weer toe is aan een APK. Aangezien dit verschilt per bouwjaar van het voertuig kan dit namelijk voor verwarring zorgen. En u wilt natuurlijk niet dat de APK verloopt. Dit betekent namelijk een boete van 130 euro (bekijk hier een overzicht van de APK keuringseisen). Op deze pagina leest u meer over wanneer en hoe vaak u een APK moet keuren

Personenwagen auto’s APK keuren

Benzine voertuigen: Auto’s na 1 januari 2005 hebben de eerste APK na vier jaar, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar. Een voorbeeld: een auto van 1-1-2013 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-1-2017, daarna 1-1-2019, daarna 1-1-2021 en daarna ieder jaar. 

Diesel voertuigen: Auto’s na 1 januari 2005 hebben de eerste APK na drie jaar en daarna elk jaar. Een voorbeeld: een auto van 1-6-2013 moet dus zijn eerste APK laten uitvoeren op 1-6-2016 en daarna ieder jaar. 

Alle soorten auto’s voor 2005: 

  • Auto’s van voor 2005 moeten vanaf nu gewoon ieder jaar een APK laten uitvoeren. 
  • Voertuigen van 30 jaar of ouder moeten eens per twee jaar een APK uitvoeren. 
  • Voertuigen van voor 1960 hoeven geen APK meer te doen. 

Eerder APK keuren dan de APK vervaldatum

Wilt u de APK eerder laten keuren dan de daadwerkelijke vervaldatum? Dat kan! En zelfs zonder de datum van de volgende APK te vervroegen. Dit gaat als volgt:

Voorbeeld voertuig APK twee maanden voor de APK vervaldatum
De APK vervaldatum is op 1-6-2016. Wilt u maximaal twee maanden van te voren uw APK laten uitvoeren, dus bijv. op 1-4-2016, dan is de volgende APK vervaldatum opnieuw 1-6-xxxx, afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden.

Voorbeeld APK keuren meer dan twee maanden van te voren
Laat u uw auto meer dan twee maanden voor de daadwerkelijke APK vervaldatum keuren, dan wordt die datum uw nieuwe APK vervaldatum.  

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3835 recensies

Alles over apk

Terug naar boven