Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Profile franchise formule

Maak kennis met Profile

Dé onafhankelijke onderhoudsformule met bandenspecialisme

Even terugblikken op de Profile historie: Profile werd opgericht op 10 augustus 1989 als Coöperatieve Vereniging ‘Profile Tyrecenter Nederland.’ Binnen tien jaar groeide Profile Tyrecenter uit tot een groot franchisenetwerk met 80 vestigingen in Nederland en 24 vestigingen in België. In de loop der jaren gingen de groeiambities verder dan alleen banden. In 2006 werden de eerste stappen gezet op de onderhoudsmarkt. Anno 2019 heeft Profile 170 vestigingen in Nederland en 60 in België.

 • Profile is een volledig onafhankelijke franchiseformule: aandeelhouders zijn zelf ook franchisenemer
 • Profile heeft een sterke marktpositie in banden voor personenwagens en trucks
 • Profile is ambitieus voor de toekomst: verder vergroten van het aandeel in particulier- en zakelijk onderhoud is één van de voornaamste doelen voor de toekomst
 • Profile hecht veel waarde aan een gezonde balans tussen goede landelijke dekking en een voldoende groot lokaal bewerkingsgebied voor franchisenemers
 • Als Profile franchisenemer blijft u zelfstandig ondernemer, maar profiteert u van vele voordelen van een gezonde formule met een grote naamsbekendheid.

De Profile formule biedt onder meer deze voordelen:

1. Toegang tot centrale leaseomzet voor zowel banden als onderhoud
Profile heeft centrale, duurzame en meerjarige contracten met vrijwel alle grote leasemaatschappijen en fleetowners in Nederland, voor reparatie, onderhoud en banden. Daar profiteert u als franchisenemer altijd van. Via onze gebruiksvriendelijke online afspraakmodule maakt een leaserijder zelf zijn / haar afspraak voor de bandenwissel en –vervanging, onderhoud en reparatie, en dat bij een Profile vestiging in de buurt.

2. Toegang tot centrale truckomzet voor banden (voor franchisenemers met truckspecialisme)
Ook met een groot aantal landelijke transporteurs heeft Profile centrale contracten en afspraken voor levering van truckbanden en aanverwante services, zoals 24/7 Europese bandenpechservice en wagenparkcontroles op locatie.

3. Toegang tot centrale webshopomzet
Profile.nl biedt een gebruiksvriendelijke webshop waar klanten producten en diensten direct kunnen aanschaffen. Dit is uiteraard gekoppeld aan het maken van een online afspraak bij de Profile vestiging, op een moment naar keuze van de klant. Naast de webshop is de online afspraakmodule een belangrijke generator van traffic naar de Profile vestiging.

4. Profiteren van krachtige centrale inkoop
Wij hebben sterke, centrale inkoopafspraken met alle leveranciers. Deze zorgen ervoor dat u als franchisenemer profiteert van een goede productbeschikbaarheid en scherpe prijzen op banden, velgen, onderdelen en andere producten.

5. Maak gebruik van centrale automatiseringsapplicaties
Profile franchisenemers krijgen de beschikking over moderne systemen om hun activiteiten goed te kunnen uitvoeren. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn:

 • Online bestelsystemen;
 • Online afspraak-/plansysteem;
 • Een garagemanagementsysteem
 • Systemen voor online autorisatie van onderhouds- en bandenaanvragen bij leasemaatschappijen;
 • Een online offertesysteem voor particulier onderhoud;
 • Voor truckfranchisenemers systemen om het bandenmanagement van zakelijke klanten, centraal en decentraal te beheren.

6. Profiteer van centrale marketing
Profile ontwikkelt landelijke campagnes en -concepten om consumenten tot aankopen te stimuleren en om de landelijke bekendheid te vergroten. Van Tv- en radiocampagnes, tot aan online campagnes, social media activiteiten en een eigen huis-aan-huis folder. Verder ontwikkelen we lokale communicatiemiddelen, zowel online als offline, die u als Profile franchisenemer kunt gebruiken in uw eigen regio.

7. Train uw personeel dankzij de Profile Academy
Met de Profile Academy bieden wij geselecteerde technische en, specifiek voor Profile, ontwikkelde commerciële trainingen aan. Via een online platform kan iedere franchisenemer trainingen selecteren uit de catalogus, aanmeldingen doen en de voortgang van de medewerkers volgen.

8. Begeleiden en adviseren van uw vestiging
Er staat een team van formuledesk medewerkers klaar, waar Profile franchisenemers en -medewerkers terecht kunnen voor alle operationele vragen. Daarnaast is er een team van regiomanagers die u als franchisenemer periodiek bezoekt voor advies en begeleiding bij de bedrijfsvoering. Zowel op commercieel- als op organisatorisch gebied.

Next_Generation_2.jpg

Interesse om Profile franchisenemer te worden?

Neem contact op:

Wybren Sijtsma – regiomanager

wybren.sijtsma@profile.nl