Uitstekende prestaties van begin tot einde

Michelin autobanden

Michelin staat bekend om banden waar je lang rijplezier van hebt. Ze blijven lang presteren en veiligheid bieden. Benieuwd welke Michelin banden geschikt zijn voor jouw auto? Kom langs bij Profile. Onze experts kunnen je er alles over vertellen.

Michelin logo

De perfecte Michelin band. Vul je kenteken in om snel de juiste band te vinden.

Al meer dan 130 jaar

Als het gaat om toonaangevende innovaties, rijdt Michelin al meer dan een eeuw voorop. Sinds de oprichting in 1889 zoeken ze naar nieuwe oplossingen om de mobiliteit van mensen en goederen te verbeteren. Het kan namelijk altijd veiliger, schoner en efficiënter. Door die innovaties zet Michelin keer op keer de norm. Het merk is dan ook een van de meest invloedrijke bandenfabrikanten.

Michelin_zomerbanden.webp

De bandenfabrikant uit Frankrijk

Het Franse bedrijf Michelin is een van de grootste bandenproducenten in de wereld. Het hoofdkantoor bevindt zich in Clermont-Ferrand. De bandenfabrikant is aanwezig in maar liefst 177 landen en er werken ongeveer 124.760 mensen. Michelin heeft 68 fabrieken die in 2021 samen ongeveer 173 miljoen banden produceerden.

De 3 voordelen van Michelin banden

Veilig

Duurzaam

Zuinig

Al 6 keer bandenfabrikant van het jaar

Michelin staat bekend om haar innovaties die bijdragen aan duurzame mobiliteit. Zoals technologie om materiaal te recyclen, het integreren van duurzaam materiaal en de ontwikkeling van banden zonder lucht. Die inspanningen leverden het bandenmerk tijdens de Tire Technology Expo 2023 twee prachtrige prijzen op. Een internationaal panel - met deskundigen uit de bandenindustrie, de academische wereld en de pers - riep Michelin voor de zesde keer op rij uit tot bandenfabrikant van het jaar.

Het panel had ook een nieuwe prijs in het leven geroepen: Environmental Achievement of the Year - Tire Design Award. Een beloning voor de technologische vooruitgang in de bandenindustrie die het milieu het meest ontziet. Ook deze prijs werd gewonnen door Michelin. Voor de eerste twee banden die zijn goedgekeurd voor weggebruik en die respectievelijk 45% en 58% duurzame materialen bevatten.

Profile_Michelin_Pilot_sport_EV_300dpi_square.jpg

De Michelin Pilot Sport EV band

Speciaal voor sportieve elektrische voertuigen heeft Michelin een eco-ontwikkelde sportband die lang meegaat. Een zomerband met hoge prestaties. Zo rij je zelfs bij hoge snelheden zelfverzekerd en heb je op nat wegdek uitstekende grip. Bovendien heb je met de Michelin Pilot Sport EV een grotere actieradius en rij je een stuk stiller.

De perfecte Michelin band. Vul je kenteken in om snel de juiste band te vinden.