Plan direct een afspraak


Bandenwissel bij Profile. Specialist in autobanden!

Uw banden wisselen van winter- naar zomerbanden (of vice versa)? Voor een complete bandenwissel inclusief demontage, balanceren en montage kunt u terecht bij Profile Car & Tyreservice. Vraag direct bij uw dichtsbijzijnde Profile-vestiging naar onze scherpe tarieven voor bandenopslag.

Kosten banden verwisselen

De kosten van de banden verwisselen bij Profile:

 • 39.- voor een volledige set, mits de band reeds op de velg zit
 • Neem contact op met uw lokale Profile vestiging voor de prijs van het wisselen van banden bij volledige demontage, balanceren en montage

Waarom banden verwisselen?

Veilig op weg: denk op tijd aan uw bandenwissel

 • Profieldiepte van minimaal 2 mm bij zomerbanden
 • Profieldiepte van minimaal 4 mm bij winterbanden 
 • Maart/april: tijd voor zomerbanden
 • Oktober/november: tijd voor winterbanden
 • Slijtage, uitdroging of beschadigingen aan uw banden

Bandenwissel bij Profile: specialist in banden

Maak online een afspraak voor een bandenwissel. In een half uur tot een uur voeren wij de bandenwissel uit. Als u de drukte voor wilt zijn, kun u het beste een afspraak inplannen vóór het wisselseizoen (maart/april en oktober/november). En heeft uw auto een onderhoudsbeurt of APK-keuring nodig? Dan kunnen we deze combineren met uw bandenwissel. 

Kosten bandenwissel en wielenwissel

Voor de kosten van een complete bandenwissel kunt u het beste direct contact opnemen met uw vestiging. 
•    Demontage van uw oude banden
•    Balanceren wielen
•    Montage van uw nieuwe banden

Bandenopslag: voordelig en verzekerd

Als u wilt, kun u uw gewisselde banden bij ons opslaan. Zo zijn uw banden bij ons altijd verzekerd tegen brand en diefstal. 

Vervang uw banden op tijd

De wettelijke minimale profieldiepte van uw autobanden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij u om uw 4-seizoenenbanden of zomerbanden te laten vervangen bij 2 mm. Als u op winterbanden rijdt raden wij aan om met minimaal 4 mm profieldiepte te rijden.

Profieldiepte meten

Met de zogeheten Tread Wear Indicatoren (TWI) kunt u de profieldiepte van uw banden eenvoudig aflezen. Deze indicatoren staan op de zijkant van de band. In de groef zijn meetpunten aangebracht met de hoogte van 1,6 mm en op een winterband ook van 4 mm. Wij adviseren uw autobanden daarnaast altijd te vervangen of te wisselen in de volgende situaties:

 • Bij tekenen van veroudering, zoals scheurtjes of uitdroging
 • Bij beschadiging van de band
 • Bij plotselinge slijtage van de band
 • Bij extreme schuine slijtage

Op tijd autobanden wisselen in elk seizoen

Zorg dat u elk seizoen met de juiste banden rijdt. Het profiel van een winterband is anders dan die van een zomerband. Hierdoor heeft een zomerband minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Wanneer u niet veel kilometers maakt en niet met winters weer rijdt, zijn 4-seizoenenbanden een slimme optie.

 

De juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is belangrijk voor de prestatie van de band. Met een te hoge of lage bandenspanning gebruikt uw auto meer brandstof en slijten banden sneller. Bovendien heeft u minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband groter. Bij een hogere slijtage moet u ook eerder uw band verwisselen. 

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3835 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven