Plan je bandenwissel

€ 80,- complete bandenwissel - € 35,- euro wielenwissel - Maak afspraak

Banden wisselen en banden vervangen bij Profile. Specialist in autobanden!

Een complete bandenwissel, inclusief demontage, balanceren en monteren kost € 80. De wielenwissel waarbij de banden op de velg blijven zitten kost € 35,-. Bandenopslag kost € 9,50 per band per seizoen.

Waarom banden wisselen?

  • Zomerbanden in de zomer, en winterbanden in de winter, zijn beter voor je veiligheid en die van de medeweggebruikers. 
  • De juiste band voor het seizoen heeft het juiste profiel. Dit zorgt voor meer grip en minder slijtage.
  • Het advies voor de minimale profieldiepte van een winterband is 4 mm. Voor een zomerband is dit 2 mm.
  • Montage tijd: Gemiddeld kost een wissel waar de banden al op een wiel liggen een half uur. Moeten wij de banden van het wiel afhalen en er een andere set opleggen, dan kost dit gemiddeld een uur.

Nieuwe banden wisselen en vervangen

Banden vervangen moet wettelijk bij een restprofiel van 1,6 mm. Voor je veiligheid adviseert Profile Car & Tyreservice bij een profieldiepte van 2 mm je banden te vervangen. Dit advies geldt alleen bij zomerbanden. Winterbanden kun je het beste vervangen bij een profieldiepte van minimaal 4 mm.

Wil je weten hoe het is gesteld met de profieldiepte van je banden? Met de zogeheten TWI indicatoren (Tread Wear Indicator) kun je eenvoudig zien hoe het ermee is gesteld. Deze TWI indicatoren staan op de zijkant van de band. In de groef zijn meetpunten aangebracht met de hoogte van 1,6 mm en op een winterband ook van 4 mm. Zie ook afbeelding. Is het profiel net zo ver afgesleten als de hoogte van het meetpunt? Vervang dan je banden voor nieuwe.

Voor de zomerbandenwissel kun je het beste een afspraak plannen vanaf begin maart, met uitloop tot april. Vanaf september kun je de winterbanden er dan weer op laten zetten.

Verder adviseren wij je autobanden te vervangen/wisselen in de volgende situaties:

  • Rijd altijd met banden die passend zijn voor het seizoen. Winterbanden slijten sneller bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. Bovendien is het doorrijden meer milieuonvriendelijk.
  •  Banden versleten tot de wettelijke restprofiel. Zie ook de TWI Indicator.
  • Als de band tekens van veroudering vertoont, bijvoorbeeld scheurtjes of uitdroging aan de zijkant van de band.
  • Bij flinke beschadiging van de band.
  • Als de band plotseling flinke slijtage heeft.

Blijf overigens altijd je bandenspanning controleren. Bij een correcte bandenspanning gaan je banden langer mee en verbruik je minder brandstof.

Banden wisselen zomerbanden winterbanden

Alles over autobanden

Terug naar boven