Plan je bandenwissel

€ 80,- complete bandenwissel - € 35,- euro wielenwissel - Maak afspraak

Bandenwissel en banden vervangen bij Profile. Specialist in autobanden!

Nieuwe banden? Voor een complete bandenwissel inclusief demontage, balanceren en montage betaal je bij Profile € 80,-. Bandenopslag kost € 9,50 per band per seizoen. Tel uit je winst!

Waarom banden verwisselen?

Veilig op weg: denk op tijd aan je bandenwissel

  • Profieldiepte van minimaal 2 mm bij zomerbanden
  • Profieldiepte van minimaal 4 mm bij winterbanden 
  • Maart/april: tijd voor zomerbanden
  • Oktober/november: tijd voor winterbanden
  • Slijtage, uitdroging of beschadigingen aan je banden

Bandenwissel bij Profile: specialist in banden

Maak online een afspraak voor een bandenwissel. In een half uur tot een uur voeren wij de bandenwissel uit. Als je de drukte voor wilt zijn, kun je het beste een afspraak inplannen vóór het wisselseizoen (maart/april en oktober/november). En heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK-keuring nodig? Dan kunnen we deze combineren met je bandenwissel. 

 

Kosten bandenwissel en wielenwissel

Voor een complete bandenwissel betaal je bij Profile Car & Tyreservice € 80,-. Dat is een totaalprijs voor de set van 4 banden inclusief:
•    Demontage van je oude banden
•    Balanceren wielen
•    Montage van je nieuwe banden
Voor het wielen wisselen, waarbij de banden op de velg blijven zitten, betaal je € 35,- all-in. 

 

Bandenopslag: voordelig en verzekerd

Als je wilt, kun je jouw gewisselde banden bij ons opslaan. Voor € 9,50 per band per seizoen zijn je banden bij ons altijd verzekerd tegen brand en diefstal. 

 

Vervang je banden op tijd

De wettelijke minimale profieldiepte van je autobanden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij je om je 4-seizoenenbanden of zomerbanden te laten vervangen bij 2 mm. Als je op winterbanden rijdt raden wij aan om met minimaal 4 mm profieldiepte te rijden. 

 

Profieldiepte meten

Met de zogeheten Tread Wear Indicatoren (TWI) kun je de profieldiepte van je banden eenvoudig aflezen. Deze indicatoren staan op de zijkant van de band.  In de groef zijn meetpunten aangebracht met de hoogte van 1,6 mm en op een winterband ook van 4 mm. Wij adviseren je autobanden daarnaast altijd te vervangen of te wisselen in de volgende situaties:

  • Bij tekenen van veroudering, zoals scheurtjes of uitdroging
  • Bij beschadiging van de band
  • Bij plotselinge slijtage van de band
  • Bij extreme schuine slijtage

 

Op tijd autobanden wisselen in elk seizoen

Zorg dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt. Het profiel van een winterband is anders dan die van een zomerband. Hierdoor heeft een zomerband minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is je remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Wanneer je niet veel kilometers maakt en niet met winters weer rijdt, zijn 4-seizoenenbanden een slimme optie.

 

De juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is belangrijk voor de prestatie van de band. Met een te hoge of lage bandenspanning gebruikt je auto meer brandstof en slijten banden sneller. Bovendien heb je minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband groter. Bij een hogere slijtage moet je ook eerder je band verwisselen. 

Banden wisselen zomerbanden winterbanden

Alles over autobanden

Terug naar boven