Profile_all_season_banden_1500.jpg

All-season banden. Vier seizoenen met één band.

Rij je minder dan 10.000 km per jaar? Dan kun je prima het hele jaar door op all seasonbanden rijden. Ook als je op wintersport gaat. Want als het sneeuwvloksymbool op je band staat, wordt de all season band in veel landen goedgekeurd als winterband. Rij je meer dan 10.000 km? Voor het beste weggedrag is het dan beter om in de winter op winterbanden en in de zomer op zomerbanden te rijden.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Ontdek de perfecte all-season band voor jou. Vul je kenteken in. Dan vind je snel en eenvoudig de juiste band.

Wat zijn all-season banden?

All-season banden worden ook wel vierseizoenenbanden genoemd. En zoals de naam al zegt, kun je er het hele jaar op rijden. De rubbersamenstelling van een all-season band zit tussen dat van een zomerband en een winterband. Daardoor blijft de band zacht in de winter en hard in de zomer.

De ene all-season band is echter de andere niet. Dus laat je goed adviseren. Welke band past bij jouw rijstijl? Ga je voor looks? Ga je veel rijden of weinig? En waar rij je voornamelijk: in de stad of op de snelweg? En welke eisen stel je aan jouw nieuwe vierseizoenenbanden? Hoe stil, zuinig en duurzaam moeten ze zijn? De experts van Profile geven je graag persoonlijk en vrijblijvend advies.

all-season-band.jpg

Rij je niet meer dan 10.000 km per jaar? Dan is de all-season band perfect

  • Prima prestaties bij alle weersomstandigheden, dus een goed alternatief voor zomer- en winterbanden
  • Je hoeft niet meer te wisselen tussen zomer- en winterbanden
  • Gaan net zolang mee als zomer- of winterbanden

De drie voordelen van vierseizoenen banden

Geen extra set velgen nodig

Geen kosten voor opslag en wisselen

Goedgekeurd in Duitsland en Oostenrijk bij winterse omstandigheden

Hoe herken je all-season banden?

Weet je niet zeker of je al vierseizoenenbanden hebt? Kijk naar de codes en symbolen op de zijkant van jouw band. Zie je A/S? Dat betekent All Season. Dat zijn dus all-season banden en geen winterbanden. Alhoewel ze in landen als Oostenrijk en Duitsland wel worden toegestaan bij winterse omstandigheden.


Zie je een sneeuwvlok symbool? Dat is de 3PMSF markering waarmee je in veel wintersportgebieden mag rijden. Met deze band voldoe je in veel landen aan de minimale eisen voor een winterband. Zie je M+S? Dat betekent Mud en Snow. Het profiel van deze band kan heel goed sneeuw en modder wegwerken. Deze code zegt echter niets over hoe goed de band is onder winterse eigenschappen.

Met goed onderhoud gaan vierseizoenenbanden vele seizoenen mee

Als bandenexpert hebben we veel slimme bandentips. Controleer bijvoorbeeld regelmatig je bandenspanning. Met de juiste spanning heb je meer grip, rij je zuiniger en gaan je banden langer mee. Check dan ook meteen de profieldiepte van je banden. Gladde banden zijn namelijk erg gevaarlijk. En laat je auto goed uitlijnen en je banden balanceren. Je rijdt dan zuiniger en je voorkomt dat je auto gaat trillen.

Veelgestelde vragen over all-season banden

Wil je meer weten over all-season banden? Bijvoorbeeld over de juiste spanning voor vierseizoenenbanden? Kijk dan naar onze antwoorden op deze veelgestelde vragen.

Ontdek de perfecte all-season band voor jou. Vul je kenteken in. Dan vind je snel en eenvoudig de juiste band.