Nu €10,- korting op iedere Vredestein 4-seizoenenband

Voer je bandenmaat in en zoek banden die op jouw auto passen

All season banden - vier seizoenen banden koop je bij Profile

 4-seizoenenbanden zijn een goed alternatief voor automobilisten die niet twee keer per jaar van banden willen wisselen. Zoek banden via bovenstaande module.

Voordelen van all season banden -vier seizoenenbanden

  • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden
  • Geen zomerbanden /  winterbanden en dus bandenwissel
  • Levensduur gelijk aan zomerbanden en winterbanden
  • Een 4-seizoenen band wordt in wintersportlanden geaccepteerd als winterband

Een all season band (ook wel een vier seizoenen band genoemd) levert door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede en veilige autoband prestaties onder alle weersomstandigheden. De banden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomerbanden als winterbanden.

 

All season band - vier seizoenenband in alle weersomstandigheden

Andere benamingen voor de 4-seizoenenband zijn all-season- of all-weatherband. De banden hebben de kenmerken van zomerbanden en winterbanden in één, al blijft het natuurlijk een compromis. De 4-seizoenenband heeft onder winterse omstandigheden beduidend betere rijeigenschappen dan een zomerband, maar presteert echter wel minder dan een volwaardige winterband. Alle nieuwe typen 4-seizoenenbanden zijn goedgekeurd als winterband. Als je een ouder type 4-seizoenen band rijdt, check dan of deze volstaat als winterband in wintersportlanden (dit kun je zien aan het zogenaamde sneeuwvlok icoon op de zijkant van de band).

 

All season band - voor wie is deze band bedoeld?

Je kunt overwegen op een all season band te rijden als je niet heel veel kilometers in een jaar rijdt. De band is een compromis tussen een winterband en een zomerband. Wil je van beide een deel van het voordeel hebben, dan is het het overwegen waard om voor een vierseizoenband te kiezen. Let op dat de veiligste manier van autobanden kiezen is om te rijden op zomerbanden in de zomer en op winterbanden in de winter. 

 

Wanneer kies je voor 4-seizoenen banden?
✓ Als je weinig tot niet onder winterse omstandigheden rijdt
✓ Als je minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt
✓ Als je een normale rijstijl hebt

Door ons geadviseerde merken:

Alles over autobanden

Terug naar boven