Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Winterbanden huren

Weekje wintersport met weekje winterbanden

Winterbanden kopen of huren?

Rij je niet vaak in de winter? Maar ga je wel een weekje of twee naar de sneeuw? Dan is het huren van winterbanden geen gek idee. En de rest van het jaar kun je dan bijvoorbeeld op allseason banden rijden.

Maak je in de winter wel veel kilometers? Dan is het slimmer – en voordeliger - om winterbanden te kopen. Zodat je van oktober tot en met maart veilig op winterbanden rijdt. En ondertussen spaar je dan je zomerbanden.

Rij veilig door winterse buien

Als de temperatuur lager is dan 7°C is het veel veiliger om op winterbanden te rijden. Vooral als je vaak door winters weer moet rijden of naar wintersportgebieden gaat. Want hoe mooi die winterse plaatjes ook zijn, sneeuw en gladheid kunnen soms heel verraderlijk zijn.

Met winterbanden is de kans op ongelukken een stuk kleiner. Door het speciale profiel en de zachtere rubbersamenstelling heb je meer grip en een kortere remweg.

De prijzen van winterbanden huren

Het prijskaartje van de winterbanden is afhankelijk van je bandenmaat. Je kunt bij veel Profile-vestigingen terecht om winterbanden te huren. Maar niet elke vestiging heeft hetzelfde assortiment. Dus neem altijd eerst even contact op met een Profile-vestiging. Voor de meest geschikte winterbanden voor jouw type banden, voor meer informatie over de beschikbaarheid en voor een heldere prijsopgave.

winterbanden_190929_160236.jpg

Let op! Neem wel eerst even contact op.

Neem eerst even contact op met je Profile-vestiging. Zodat je weet welke banden voor jou geschikt zijn en of ze wel beschikbaar zijn. Onze experts kunnen je dan ook meer informatie geven over het huren van winterbanden.

Vind jouw vestiging

Dit krijg je bij je winterbanden

Winterbanden bij Profile zijn meer dan alleen winterbanden. Je krijgt er namelijk ook heel veel service bij:

  • We demonteren je huidige banden
  • We monteren en balanceren je winterbanden voor je vertrekt
  • We slaan je eigen banden tijdelijk op tijdens de huurperiode
  • We demonteren de winterbanden als je terugkomt
  • En we monteren en balanceren je eigen banden weer

Winterbanden zijn in veel landen verplicht

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar in veel wintersportlanden wél. Winterbanden in Duitsland zijn bijvoorbeeld verplicht bij winterse omstandigheden. Rij je zonder winterbanden in een gebied waar ze verplicht zijn? Dan kun je een flinke boete krijgen. Zorg dus dat je goed voorbereid bent. Kijk hier in welke landen winterbanden verplicht zijn.

Ook handig: sneeuwkettingen huren

In wintersportgebieden kun je soms verrast worden door een dik pak sneeuw. Neem dus ook sneeuwkettingen mee. Zodat je nog meer grip hebt op sneeuw en ijs. Bovendien zijn in sommige landen sneeuwkettingen verplicht. Profile wil dat je een leuke en veilige wintervakantie hebt. Daarom kun je bij ons heel voordelig sneeuwkettingen huren.

Benieuwd naar de prijzen? Bekijk hier onze verhuurprijzen.

Wil je meer weten? Lees dan hier meer over sneeuwkettingen.

Benieuwd wat jouw Profile-vestiging voor je kan betekenen? Neem even contact op voor advies.

Voordelen van het huren van winterbanden

  • Als je weinig door sneeuw rijdt, is het voordeliger dan kopen
  • Je hebt niet in een keer een grote uitgave
  • Je kunt zorgeloos en veilig op wintersportvakantie
  • Profile regelt alles voor je: van monteren tot het opslaan van je banden