Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Sneeuwkettingen huren

Weekje sneeuwkettingen huren voor een weekje wintersport

Voordelig sneeuwketting voor je auto huren?

Kom je veel hellingen en besneeuwde wegen tegen op weg naar wintersport? Vergeet dan niet om sneeuwkettingen te huren. Ze vervangen je winterbanden of 4-seizoenenbanden natuurlijk niet, maar geven je wel veel meer grip bij sneeuw en ijs. Bovendien zijn sneeuwkettingen in een aantal landen zelfs verplicht.

Profile wil dat je een leuke en veilige wintersportvakantie hebt. Neem dus snel even contact op met jouw Profile-vestiging. En bespreek de mogelijkheden voor het huren van sneeuwkettingen.

Prijzen huur sneeuwkettingen

 • Personenauto: vanaf € 4,50*
 • SUV & LCV klein (Lichte Bedrijfswagens): vanaf € 6,50*

*Prijzen zijn per dag, met een minimum van 5 dagen. Waarborg per huurperiode € 25.-

 • Loopvlakkettingen personenauto: vanaf € 20.-**

**Prijzen zijn per dag, met een minimum van 10 dagen. Waarborg per huurperiode €150.-

Let op: neem contact op met jouw Profile-vestiging voor advies en informatie over de beschikbaarheid.

Tips voor het juist gebruik van sneeuwkettingen

Wij laten je in onze vestiging graag zien hoe je sneeuwkettingen eenvoudig monteert. Hierbij alvast wat tips voor het gebruiken van sneeuwkettingen:

 • Kijk goed naar de ruimte in de wielkasten. Die ruimte moet namelijk wel groot genoeg zijn voor de sneeuwkettingen zodat aanloopproblemen worden voorkomen.
 • Lees goed de handleiding van de sneeuwkettingen en/of het instructieboekje van je auto.
 • Test de sneeuwkettingen voordat je op reis gaat. Zodat je weet of de maat klopt. En dan kun je meteen ook oefenen om de sneeuwkettingen snel te monteren.
 • Haal de kunststof velgdeksels van je velgen voor je vertrekt. De sneeuwketting kan de velgdeksel namelijk beschadigen. Bovendien hoef je de deksels dan onderweg niet op te bergen tussen je koffers.
 • Spoel de sneeuwkettingen na gebruik goed af met schoon warm water. En berg ze daarna droog op in de verpakking.
 • Leg de sneeuwkettingen altijd om de banden die aangedreven worden.
 • Matig je snelheid als je met sneeuwkettingen rijdt.
 • Probeer het rijden met een caravan onder slechte omstandigheden te vermijden. Probeer dus weg te blijven van gladde en besneeuwde hellingen.
 • Als huurder van de sneeuwkettingen ben je altijd zelf verantwoordelijk voor eventuele schade aan je voertuig. En je bent ook zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de inzittenden.

Wil je ook winterbanden huren?

Sneeuwkettingen zijn natuurlijk geen vervanging voor winterbanden. Heb je geen winterbanden? Dan kun je die ook voordelig huren bij Profile.

Meer weten? Over de juiste winterbanden? Over de prijzen? Of over de beschikbaarheid? Neem dan even contact op met een Profile bij jou in de buurt. Of kijk hier voor meer informatie over het huren van winterbanden.

winterbanden.jpg

Zoek een Profile bij jou in de buurt

Sneeuwketting huren? Neem direct contact op met een vestiging bij jou in de buurt.

Vind jouw vestiging