Nu €10,- korting op iedere Vredestein 4-seizoenenband

Voer je bandenmaat in en zoek banden die op jouw auto passen

Goede autobanden verhogen je veiligheid – koop autobanden online

Bestel je nieuwe autobanden aan de hand van je bandenmaat online. Wij leveren de banden op de door jouw gekozen vestiging, datum en tijd.

Belangrijkste eigenschappen autobanden:

 • Zorgen voor betere wegligging
 • Zorgen voor veiligheid onderweg
 • Juiste bandenspanning zorgt voor beter rijgedrag
 • Enige contact met het wegdek

Samengevat kunnen we het volgende stellen: 

 • De kwaliteit van je autobanden is belangrijk voor je veiligheid.
 • Je autobanden zijn het enige contact met de weg. Wanneer de banden in goede conditie zijn heb je een betere wegligging.
 • De profieldiepte van je banden zijn van essentieel belang voor een goede grip op de weg, in alle weersomstandigheden. De wettelijke minimale profieldiepte van je autobanden is 1,6 mm. Wij adviseren je echter de banden te laten vervangen bij 2 mm in verband met optimale veiligheid. In de winter raden wij aan om met minimaal 4 mm profieldiepte te rijden.
 • De juiste bandenspanning is belangrijk voor de prestatie van de band. Met een te hoge of lage bandenspanning gebruikt je auto meer brandstof en slijten ze sneller. Bovendien heb je minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband verhoogd.

Autobanden online kopen

Bestel je nieuwe autobanden aan de hand van je bandenmaat online. Wij leveren de banden op de door jouw gekozen vestiging, datum en tijd. Wij raden aan de bandenmaat af te lezen van je huidige banden. Zo weet je altijd zeker dat de banden passen onder je auto en om je huidige velgen.

Lees meer over winterbanden

Lees meer over zomerbanden

Lees meer over 4 seizoenenbanden

Bandenwissel

Plan online snel en eenvoudig een afspraak voor een bandenwissel. Gemiddeld kost een wissel waar de banden al op een wiel liggen een half uur. Moeten wij de banden van het wiel afhalen en er een andere set opleggen, dan kost dit gemiddeld een uur. Wij raden je aan om ruim voor het wisselseizoen (maart/april en september/oktober) jouw afspraak in te plannen zodat je de drukte voor bent. Daarnaast kunt je jouw gewisselde banden bij ons opslaan. De opgeslagen autobanden zijn bij ons verzekerd tegen brand en diefstal. Heeft jouw auto een onderhoudsbeurt of APK nodig? Plan dit dan tegelijk met jouw bandenwissel in. Zo weet je zeker dat je veilig op weg kan! 

Plan een afspraak voor een bandenwissel

Kosten bandenmontage

Bij Profile staan we voor kwaliteit. Voor de kleinere maar juist ook in de grotere bandenmaten en in Runflat, SUV en bestelwagenbanden. Deze bandentypen vragen qua montage en balanceren extra aandacht, handling en vakkundigheid. Het montagetarief is hierop afgestemd. De genoemde prijzen gelden voor banden die bij Profile Car & Tyreservice zijn gekocht.

Pakketprijs montage nieuwe banden 12" tot 18" (montage en balanceren, visuele uitlijncontrole, 1 jaar gratis reparatie bij lekke band indien mogelijk, altijd volledige Profile bandengarantie): € 22,50 per band

Pakketprijs montage nieuwe banden 19" tot 23" en SUV-, bestelwagen- en runflatbanden (montage en balanceren, visuele uitlijncontrole, 1 jaar gratis reparatie bij lekke band indien mogelijk, altijd volledige Profile bandengarantie): 
€ 30,- per band

Heb jij je banden elders gekocht en wil je deze graag laten monteren door Profile? Ook dan helpen we je graag! Informeer bij je dichtstbijzijnde vestiging voor de eventuele toeslag. 
Genoemde tarieven zijn excl. eventuele afvalbeheersbijdrage a € 3,- per band, bandenopslag a € 9,50 per band per seizoen. 

De juiste autobanden voor elk seizoen

Wij adviseren om met de juiste banden voor het seizoen te rijden. Dit vanwege de volgende redenen:

 • Wanneer je met winterbanden in de zomer blijft doorrijden, wordt het rubber zacht. Winterbanden zijn geschikt voor temperaturen beneden de 7 graden Celsius. Het rubber van winterbanden verhard juist bij een lagere temperatuur waardoor de wegligging verbetert.
 • Door het zachte rubber van de winterband bij een hogere temperatuur, wordt de remweg van de auto langer waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Bij een temperatuur van 15 graden Celsius en een snelheid van 50 km/uur is de remweg zo’n 20% langer bij winterbanden dan bij zomerbanden. Hoe warmer het is, hoe groter het verschil in remweg.
 • Wanneer je met zomerbanden in de winter blijft doorrijden, gelden dezelfde principes. Het rubber is niet geschikt voor temperaturen beneden de 7 graden.
 • Het profiel van een winterband is anders dan die van een zomerband. Hierdoor heeft een zomerband minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lagere temperaturen. Het profiel van winterbanden bevat zogenaamde ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

 Zomerband: Continental Premium Contact 2 Winterband: Vredestein Snowtrac 3

Remweg autobanden

Winterbanden en zomerbanden remweg

Zomerbanden op nat wegdek: Onder de 7 graden Celsius is de remafstand met winterbanden korter. Bij een snelheid van 100 km/u sta je bijna 4 meter eerder stil. Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Remweg autobanden

Remweg autobanden

Zomerbanden op sneeuw: Met winterbanden is bij sneeuw de remweg meer dan de helft korter bij een snelheid van 50 km/u dan bij zomerbanden. Je staat 28 meter eerder stil. Let op: Er is geen rekening gehouden met de reactiesnelheid en de tijd voordat het remsysteem in werking treedt (zweltijd).

Door ons geadviseerde merken:

Alles over autobanden

Terug naar boven