Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Caravanbanden

Heb je caravanbanden of camperbanden nodig? Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij natuurlijk dé specialist in banden. Kom snel langs bij een Profile-vestiging bij jou in de buurt.

Vakantie met de caravan? Vergeet je banden niet te checken

Steeds meer Nederlanders trekken eropuit met de caravan, vouwwagen of camper. En niet alleen in de zomer! Banden voor caravan of camper kun je ongeveer zes jaar gebruiken. Maar ze hebben wel onderhoud nodig.

Caravanbanden.jpg

Zorg goed voor de banden van je camper of caravan

Check bijvoorbeeld regelmatig de bandenspanning. Vooral als je camper of caravan net uit de stalling komt. Want of je er nou mee rijdt of niet, elke maand sijpelt er lucht uit je band. Na de stallingsperiode kunnen je banden dus veel te zacht zijn. Pomp ze snel weer op! Want zachte banden zijn gevaarlijk en verbruiken meer brandstof. En controleer ook regelmatig de profieldiepte van je banden. Die moet namelijk minimaal 1,6 mm zijn.

Caravanbanden-montage.jpg

Jaarlijkse bandencheck bij Profile

We raden je aan om elk jaar even bij ons langs te komen voor een bandencheck. Zodat je op vakantie niet voor vervelende verrassingen komt te staan. We checken de bandenspanning, het draagvermogen en het profiel van de banden. We kijken ook naar ouderdomsverschijnselen en of je band al begint uit te drogen. Na de controle vullen we je banden gratis met stikstof. Met stikstof kunnen je banden tot vier keer langer op de juiste spanning blijven. En daardoor verbruik je minder brandstof. Kortom, met stikstof rij je veiliger en stoot je minder CO2 uit.

Een afspraak maken voor een bandencheck is niet nodig. Kijk hier voor een Profile bij jou in de buurt en kom even langs.

caravan-op-weg.jpg

Banden voor caravan, camper én bestelbus

Caravanbanden kopen? Omdat je oude aan vervanging toe zijn? Dan ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres. We hebben een enorm assortiment banden en we geven je altijd het beste advies. Want elk draagvermogen vraagt weer om een andere band.

Wist je trouwens dat de banden voor campers en caravans ook worden gebruikt voor bestelwagens? Caravans, campers en bestelbusjes hebben een groot gewicht en een hogere wieldruk. Daarom hebben ze banden nodig met extra draagvermogen.

Vervang je banden na zes jaar

Het grootste deel van het jaar staat je caravan of camper stil. Toch raden we je aan om elke zes jaar de banden te vervangen. Voor sommige verzekeraars is dit zelfs een eis. Na zes jaar is de kwaliteit van je band simpelweg niet goed genoeg meer. En dit is waarom:

Uitdrogen

Na zes jaar drogen je banden uit en kunnen er scheuren ontstaan. In de wang van de band, maar ook in het profiel.

Stilstaan

Tijdens de stalling staat je caravan of camper heel lang op één deel van de band. Een klein deel van de band moet dan heel lang het volle gewicht dragen. En dat veroorzaakt slijtage.

Laat je banden vervangen bij Profile

Ga veilig op vakantie. En laat je oude banden bij Profile snel en professioneel vervangen door nieuwe, verstevigde banden. Dan vervangen we ook meteen het ventiel voor je. Het tubeless ventiel kan namelijk na verloop van tijd gaan lekken of poreus worden.

Uitgebreide controle van je caravan of camper

Je gaat pas echt prettig op vakantie na een uitgebreide caravancontrole. We raden je dan ook aan om elk jaar even langs te komen voor een check. Daarbij controleren we je caravan of camper op tien essentiële punten. Van de verlichting tot de uitdraaisteunen. En van de gasleiding tot de conditie van je banden. Tijdens die controle brengen we je banden natuurlijk ook meteen even op de juiste spanning.

Vind een Profile vestiging bij jou in de buurt en neem even contact op. Om te vragen of ze een caravancontrole aanbieden en om meteen een afspraak te maken.