Zoek op kenteken
Zoek op voertuig
Zoek op bandenmaat

Aan de hand van uw kenteken bepalen wij automatisch de maat banden die bij uw auto hoort.

Caravanbanden en camperbanden kopen

U kunt bij Profile Car & Tyreservice uit een ruim assortiment caravanbanden kopen. Jaarlijks trekken veel Nederlanders er op uit met de caravan, vouwwagen of camper. Profile Car & Tyreservice raadt automobilisten aan om de caravanband jaarlijks te laten controleren. Dat voorkomt vervelende incidenten tijdens een plezierige vakantie. Niet iedereen weet dat bestelwagenbanden het zelfde zijn als caravanbanden. Vanwege de hoge wieldruk bij een caravan en bestelwagen, worden de zelfde soort banden gemonteerd.

Eigenschappen van caravanbanden en camperbanden

  1. Door langdurige stilstand in de winterstalling slijten de banden. 
  2. Veilig op vakantie met de juiste, in goede staat verkerende banden en de juiste bandenspanning.
  3. We adviseren om jaarlijks een caravanbandencheck uit te laten voeren bij uw vestiging. Zoek hier uw dichtstbijzijnde vestiging. Een afspraak maken is niet nodig.
  4. Het is verstandig caravanbanden na zes jaar sowieso te vervangen in verband met slijtage, uitdroging en scheuren. 

Neem contact op met een vestiging voor caravanbanden

Het is verstandig om de banden van uw caravan, vouwwagen of camper na zes jaar te vervangen. Sommige verzekeraars stellen dit zelfs als eis. De kwaliteit van de banden kan dan niet meer worden gegarandeerd; de banden drogen vaak uit en gaan scheuren vertonen in de wang en het profiel. Bovendien staan caravanbanden vaak lang op een gedeelte van het profiel, waar de band sterk onder leidt. Omdat het tubeless ventiel na verloop van tijd gemakkelijk kan lekken of poreus wordt, vervangt Profile Car & Tyreservice het ventiel ook direct. Wij hebben een ruime keuze in caravanbanden. Het soort caravanband is onder andere afhankelijk van het draagvermogen (maximaal 3500 KG) en het voertuig. In onze webshop vind u ons aanbod caravan- en bestelwagenbanden.

Stilstand is ook slijtage caravanbanden

Caravans staan vaak de hele winterperiode stil op één plek. Een klein gedeelte van de caravanbanden moeten in de winter vaak langdurig het volle gewicht dragen. Veel caravanbezitters realiseren zich niet dat stilstand ook slijtage veroorzaakt. Verder neemt de bandenspanning af tijdens de stallingsperiode. Dat is gevaarlijk, slecht voor het milieu en kost meer brandstof wanneer er weer gereden wordt.

Caravanbanden en camperbanden check

Een caravanbandencheck is een aanrader voor iedere caravanbezitter. De specialisten van Profile Car & Tyreservice controleren tijdens de caravanbandencheck de bandenspanning, het draagvermogen en het profiel van de banden. Ook wordt er zorgvuldig gekeken naar ouderdomsverschijnselen en uitdroging van uw banden. Na de controle worden de banden gratis gevuld met stikstof. Hierdoor blijven deze tot vier keer langer op spanning. Dat draagt positief bij aan de verkeersveiligheid en het milieu.

Stikstof in uw caravanbanden

Een goede bandenspanning van caravanbanden vermindert de bandenslijtage en het brandstofgebruik. Te lage bandenspanning zorgt ook voor minder draagvermogen en vergroot de kans op een klapband. Profile Car & Tyreservice vult uw banden daarom met stikstof. Dit voorkomt verlies van bandenspanning, een klapband en slijtage van de band door de winterstalling. Lees hier meer over stikstof in banden.

Uitgebreide caravan en camper controle

Veel vestigingen van Profile Car & Tyreservice bieden ook een uitgebreide caravancontrole aan. Wij controleren uw caravan op tien essentiële punten: van de verlichting en de uitdraaisteunen tot de gasleiding en de bandenconditie. Uiteraard worden de banden ook gevuld met stikstof.

Zoek caravanbanden via onze autobandenpagina

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3835 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven