Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Lichtmetalen velgen

velgen-kopen-bij-Profile.jpg

Lichtmetalen velgen bij Profile

Lichtmetalen velgen zijn één van de populairste accessoires voor de auto. Met mooie aluminium velgen krijgt uw auto een modern of sportief uiterlijk en kunt u uw onderscheiden van andere automobilisten. De persoonlijke uitstraling van uw eigen auto, nieuw of 6 jaar oud, bestaat uit vier technisch verantwoorde en goed verzorgde lichtmetalen velgen. Niet voor niets voorzien autofabrikanten hun topmodellen van lichtmetalen velgen. Bovendien voegen lichtmetalen velgen meer toe dan het persoonlijke accent. Zo zijn deze in vergelijking met stalen velgen in het algemeen een stuk lichter en voeren lichtmetalen velgen door hun samenstelling en styling vaak de warmte van de banden en het remsysteem beter af.

Korte geschiedenis van de lichtmetalen velg

Lichtmetalen wielen werden in Europa al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw op kleine schaal geproduceerd. In die tijd bevatte de aluminiumlegering van lichtmetalen wielen een hoog magnesiumgehalte. Dit maakte de wielen uitermate licht in vergelijking tot de conventionele stalen wielen. Maar tegelijkertijd tastte dit de duurzaamheid van de wielen aan. De magnesium wielen waren zeer gevoelig voor corrosie en konden gemakkelijk beschadigen of zelfs breken en vereisten veel onderhoud. De klantenkring beperkte zich dan ook tot de eigenaren van sportauto’s voor wie gewichtsbesparing belangrijk was en fanatieke autoliefhebbers.

Door de technologische vooruitgang in het productieproces van lichtmetalen velgen zijn de problemen van de vroegere velgen inmiddels al lang overwonnen. De aluminium-silicium legering van vandaag combineert een laag gewicht met vloeibaarheid, duurzaamheid en ongevoeligheid voor corrosie. Meer en meer personenwagens in alle segmenten en een groeiend aantal caravans worden nu uitgevoerd met ‘lichtmetaal’. Het gebruik van lichtmetalen velgen heeft geen van de vroegere beperkingen meer en de toepassingsmogelijkheden blijven groeien. De moderne lichtmetalen velg is dus in weinig opzichten te vergelijken met het product van de jaren zestig.