Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Airco-controle

Geen snikhete auto in de zomer. En geen beslagen ramen in de winter. Kom voor een snelle airco-check even naar Profile. We helpen je snel, efficiënt en professioneel

30 minuten

Vul je kenteken in

 • Een airco-check van je auto duurt ongeveer 30 minuten
 • Een volledige onderhoudsbeurt duurt 60 minuten
 • We overleggen altijd eerst de bijkomende kosten
 • Altijd garantie bij airco-onderhoud
 • Met meer dan 160 vestigingen is er altijd een Profile in de buurt

De voordelen van een airco-controle

Zorg voor een goedwerkende airco. En laat elk jaar even de airco controleren van je auto. Zodat je zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid goed kunt regelen.

 • We geven je advies over de werking van je airco
 • Door regelmatig te controleren voorkom je onnodige kosten
 • Na een controle houdt de airco je auto gegarandeerd koeler
 • Met een goed functionerende airco voorkom je dat ruiten beslaan

Wanneer is het tijd voor een airco-check?

Het is verstandig om minstens een keer per jaar je airco te laten checken. Zeker als je elk jaar met de auto op vakantie gaat. Kom dus vlak voor de vakantie even bij ons langs. Dan zorgen we ervoor dat je airco weer optimaal werkt.

Maak nu jouw afspraak

 • Een airco-check van je auto duurt ongeveer 30 minuten
 • Een volledige onderhoudsbeurt duurt 60 minuten
 • We overleggen altijd eerst de bijkomende kosten
 • Altijd garantie op onderhoud bij Profile
 • Met meer dan 160 vestigingen altijd in de buurt

Geurbehandeling voor je airco

Ruik je een muffe lucht als je de airco aanzet? Dat komt door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Zorg weer voor een frisse geur in je auto. En laat ons een airco-geurbehandeling uitvoeren. Het reinigingsmiddel doodt bacteriën en ander micro-organismen. Bovendien vertraagt het middel de groei van nieuwe organismen.

Lees hier meer over een airco-geurbehandeling

Laat regelmatig je airco bijvullen

Werkt je airconditioning niet goed meer? Dan is het waarschijnlijk tijd om je airco weer bij te laten vullen door de experts van Profile. Elk jaar verliest je airco namelijk zo’n 8 tot 10% koudemiddel. Door regelmatig je airco te laten bijvullen, blijft het systeem in topconditie. Lees hier meer over het bijvullen van je airco.

5 Tips voor een goedwerkende airco in je auto


1. Doe eerst de ramen open.

Heeft je auto een tijdje in de snikhitte gestaan? Doe dan eerst de ramen een tijdje open. Zodat de heetste lucht kan ontsnappen. Het is zonde om hiervoor je airco keihard te laten werken. Het is bovendien een stuk effectiever en het scheelt flink in de brandstofkosten.

2. Zet je airco niet lager dan 22 graden.

Hoe harder je airco moet werken, hoe meer brandstof je auto verbruikt.

3. Gebruik je airco regelmatig en het hele jaar door.

In de winter zorgt de airco ervoor dat je ruiten niet beslaan. Een airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Bovendien wordt de compressor van de airco hierdoor steeds voldoende gesmeerd. En daardoor heb je minder kans op storingen en kun je dus prijzige reparaties voorkomen.

4. Gebruik je airco in combinatie met de verwarming.

Op die manier zorg je in de wintermaanden voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid.

5. Zet de airco 10 minuten voor het parkeren uit.

Ben je bijna op je bestemming? Zet dan je airco alvast uit. In de verdamper van je airco zitten vaak bacteriën en schimmels. En die houden van een koele, donkere en vochtige plek. Als je de airco op tijd uitzet, kan de verdamper drogen door de wind van het rijden.