Airco controle voert u uit bij Profile!

Een goed werkende airco is niet alleen prettig bij warm weer, maar ook in de winter helpt de airco door bijvoorbeeld het beslaan van uw ramen tegen te gaan. Een goed functionerende airco zorgt daarnaast voor een aangename temperatuur en regelt de luchtvochtigheid. Door uw airco jaarlijks te laten controleren bent u verzekerd van een goed functionerend airconditioning systeem.

Voordelen van airco controleren:

  • Direct informatie en advies over de werking van uw airco
  • Een geregelde controle voorkomt onnodige kosten
  • Houd uw auto gegarandeerd koeler
  • Een goed functionerende airco helpt tegen het beslaan van ruiten

Airco controleren bij Profile

Merkt u dat de airco niet erg fris ruikt? Een stinkende airco kan veroorzaakt worden door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Om erachter te komen of uw auto een airco geurbehandeling nodig heeft, kunt u meer informatie lezen op onze airco geurbehandelingpagina. Wanneer u een airco controle wenst, kunt u die ook bij Profile boeken.

Voor of in de vakantietijd raden we aan om de airco te laten controleren, om ervoor te zorgen dat de airco optimaal werkt. Zorg ervoor dat dit tenminste 1x in de 4 jaar wordt gedaan, met name als u met de auto op vakantie gaat naar het buitenland. Bekijk in onderstaand overzicht waar uw airco de meeste behoefte aan heeft en maak een afspraak bij één van onze vestigingen.

Zorg ervoor dat uw airconditioning goed werkt!

Tips voor de airco in uw auto

  • Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de wasem op autoruiten snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid.  Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen verminderd.
  • Uw airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.
  • Zet in de zomer na stilstand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om uw airco hiervoor op volle toeren te gebruiken én het is veel effectiever. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten.
  • Zet uw airco niet in de laagste stand maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer u verbruikt, des te meer brandstof u verbruikt. 

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3868 recensies

Alles over airco

Terug naar boven