Profile_grote_beurt.jpg

Grote beurt bij dé auto-expert

Bij een grote beurt controleren we je auto op meer dan 90 punten. Wat we exact doen is natuurlijk afhankelijk van het merk, het bouwjaar en het type auto. En als je het combineert met een APK scheelt je dat een hoop tijd.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Afspraak maken voor een grote beurt bij Profile?

Vul je kenteken in om meteen de grote beurt in te plannen.

Wat er wordt gedaan bij een grote beurt?

Onze experts controleren je auto bij een grote onderhoudsbeurt op meer dan 90 punten. Ze vervangen het filter en de bougies. Ze controleren de accu, remmen, schokdempers, distributieriem, uitlaat en banden. Verder vullen ze alle vloeistoffen bij en verversen ze de motorolie. En natuurlijk kijken ze ook naar de binnenkant van jouw auto. Zo testen ze je airco met een temperatuurmeting en checken ze de binnenspiegel.

Hoelang de onderhoudsbeurt precies duurt, hangt van je auto af. Maar aangezien we naar meer dan 90 punten kijken, zal het zeker een aantal uren duren.

Rij-veilig-baliemedewerker.png

De kosten van een grote beurt

Het prijskaartje van een grote beurt hangt onder andere af van het merk, type en bouwjaar van je auto. Om verrassingen te voorkomen, geven we altijd vooraf een duidelijke prijsopgave. Pas nadat je akkoord bent, gaan we aan de slag. Wil je een prijsindicatie? Vraag dan online een onderhoudsofferte aan of neem contact op met een Profile vestiging.

De 3 voordelen van een grote beurt bij Profile

Altijd met behoud van fabrieksgarantie

Altijd duidelijke prijsopgave vooraf

Onderhoud van alle modellen, dus ook elektrische

Slim! Combineer je APK met een onderhoudsbeurt

Een APK-keuring en een onderhoudsbeurt zijn natuurlijk twee verschillende dingen, maar je kunt ze bij Profile wel combineren in één afspraak. Dat scheelt je een hoop tijd.

Benieuwd wanneer je APK vervalt? Als je in de afspraak-tool je kenteken invult, zie je meteen wanneer jouw auto APK gekeurd moet worden.

Twee maanden voordat de APK vervalt, kun je jouw auto opnieuw laten keuren. De oorspronkelijke APK-datum blijft dan voor de jaren daarop gewoon staan, en wordt met een of twee jaar verlengd. Als je je auto meer dan twee maanden voor de vervaldatum laat keuren, krijg je een nieuwe APK-vervaldatum.

automonteur-olie.jpg

Wat is het verschil tussen een kleine en een grote beurt?

Bij een grote beurt doen we een grondige controle van je auto. Onze specialisten kijken naar meer dan 90 punten. Zo verversen we de vloeistoffen en vervangen we de filters. Bij een kleine beurt controleren onze specialisten jouw auto op meer dan 25 punten. Aan een kleine beurt hangt dan ook een kleiner prijskaartje.

Is je auto toe aan een kleine- of grote beurt? Combineer het dan met een APK-keuring. Dan hoef je maar één afspraak te maken.

Wanneer is mijn auto toe aan een grote beurt?

Benieuwd wanneer jouw auto een grote beurt nodig heeft? Dat hangt af van het merk, het type en het bouwjaar van je auto. Maar het hangt ook af van de kilometerstand en van het aantal kilometers dat je elk jaar rijdt.

Is je auto ouder dan 6 of 7 jaar? Dan wordt een grote beurt meestal aangeraden na elke twee jaar of na elke 30.000 of 40.000 kilometer. Is je auto jonger dan 6 of 7 jaar? Dan geeft vaak een lampje op je dashboard aan dat het tijd is voor een (grote) onderhoudsbeurt.

Een kleine beurt wordt meestal aangeraden na 1 jaar of na 15.000 kilometer. Als je zelf graag een controle wilt laten uitvoeren, dan kun je altijd een afspraak maken voor een kleine beurt.

Binnenkort op vakantie? Kom langs voor de carcheck.

Ga je binnenkort op vakantie? Ook dan kunnen we je auto een snelle check geven. We controleren je auto dan op alle punten die belangrijk zijn voor lange ritten. Zoals het oliepeil, de verlichting en de banden. In de winter letten we daarbij extra op de accu en in de zomer op de airco en de koelvloeistof.

Veelgestelde vragen over een grote beurt

Wil je meer weten over de grote beurt? Bijvoorbeeld over de kosten van een grote onderhoudsbeurt? Kijk dan even naar onze antwoorden op veelgestelde vragen over een grote beurt.

Afspraak maken voor een grote beurt bij Profile?

Vul je kenteken in om meteen de grote beurt in te plannen.