Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

GRATIS

Onderhoudsofferte

Bereken het zelf

Grote beurt

Afhankelijk van het merk, bouwjaar en type auto

Bij een grote beurt controleren we je auto op meer dan 90 punten. Zo vervangen we filter en bougies, controleren we de distributieriem, uitlaat en banden en vullen we alle vloeistoffen bij. Daarnaast krijg je bij een grote beurt een gratis APK.

Header-1600x500px_02.jpg

Een grote beurt snel en vakkundig uitgevoerd!

Wat er wordt gedaan bij een grote beurt

Bij een grote beurt zal je auto op meer dan 90 individuele punten gecontroleerd worden. Er zal onder andere gekeken worden of de bougies, filters en distributieriem vervangen moeten worden en vullen we vloeistoffen bij. Het verversen van de motorolie, controleren van de accu en het checken van de remmen en schokdempers behoord tot de standaard. We controleren vakkundig de binnenkant van je auto op verschillende punten, zo wordt de airco getest door middel van een temperatuurmeting en wordt de binnenspiegel nagekeken.

Hoelang deze onderhoudsbeurt duurt kan verschillen per type auto, omdat de auto op meer dan 90 punten nagekeken wordt zal de beurt een aantal uur in beslag nemen.

Wanneer is mijn auto toe aan een grote beurt?

Wanneer jouw auto toe is aan een grote beurt verschilt per merk en type auto. Hoe vaak een auto een onderhoudsbeurt nodig heeft hangt af van een paar algemene richtlijnen die iets meer duidelijkheid geven:

Een grote beurt wordt aangeraden na 30.000 gereden kilometers, het is geen bindend advies en zou bijvoorbeeld dus ook om de 40.000 kilometer kunnen. Deze vuistregel geldt voor auto's die ouder zijn dan 6-7 jaar.

Mocht je auto jonger zijn dan 6-7 jaar dan licht er waarschijnlijk een lampje op in je dashboard, deze geeft aan dat jouw auto toe is aan een (grote) onderhoudsbeurt.

Hoe vaak moet mijn auto onderhouden worden?

Hoe vaak jouw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft, hangt af van het type auto, de leeftijd van de auto, de kilometerstand en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Een vuistregel die je aan kunt houden:

Kleine beurt: na 1 jaar of na 15.000 kilometer

Grote beurt: na 2 jaar of na 30.000 kilometer

De sterke punten van een grote beurt bij Profile

  • Onderhoud voor alle merken en modellen
  • Altijd met behoud van fabrieksgarantie
  • Altijd een duidelijke prijsopgave vooraf
  • Altijd met gratis APK-keuring t.w.v. 39.50
  • Extra voordelig Profile Pechhulp na onderhoud en reparatie

Wat is het verschil tussen een grote beurt en een kleine beurt?

Zoals de naam al doet vermoeden wordt er bij de grote beurt veel intensiever gekeken naar de auto. Zo worden er vloeistoffen ververst, en worden filters vervangen. Bij een kleine beurt wordt er naar minder punten gekeken, dit is dan ook terug te zien in de prijs die doorgaans aanzienlijk lager ligt. Mocht je auto toe zijn aan een kleine- of grote beurt, denk er dan eens over na om dit te combineren met een APK keuring.

Kosten van een grote beurt

De kosten van een onderhoudsbeurt zijn afhankelijk van het type en bouwjaar van je auto. Bij Profile vertellen we je vooraf precies wat het onderhoud gaat kosten. Pas na jouw akkoord gaan we aan de slag. Zo kom je nooit voor onprettige verassingen te staan.

Laat jouw auto met een grote onderhoudsbeurt nalopen op meer dan 90 onderhoudspunten en ontvang een gratis APK. Maak direct een afspraak voor een grote beurt.

Mocht je auto nog niet toe zijn aan een grote beurt maar wil je toch graag een controle uit laten voeren, plan dan een afspraak voor een kleine beurt. Hier controleren onze specialisten je auto op meer dan 25 punten, en zorgen ervoor dat jij veiliger de weg op kan.

Een grote beurt snel en vakkundig uitgevoerd!

Profile Pechhulp extra voordelig bij een onderhoudsbeurt

Na het uitvoeren van onderhoud en na uitvoering van het eventuele reparatie-advies door Profile ontvang je voor slechts 39,95 één jaar Profile Pechhulp. Dag en nacht, zeven dagen per week door heel Europa en zelfs in je eigen woonplaats

Grote leasemaatschappijen gaan voor een grote beurt naar Profile

Da’s leuk om te weten toch? Leasemaatschappijen als LeasePlan, Alphabet en Arval gaan voor een grote beurt naar Profile. Ze weten dat we de beste monteurs in huis hebben die snel en vakkundig een grote beurt uitvoeren.

Een grote beurt voorkomt onnodige reparaties en vergroot je rijplezier

Heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK nodig? Dan kunnen we deze combineren met balanceren en uitlijnen is. Je banden slijten dan minder snel, je rijdt veiliger en comfortabeler en je bespaart brandstof. Daarnaast is het slim dat je de bandenspanning regelmatig controleert, want met de juiste spanning slijten je banden nog minder snel. Rijden op gladde banden is gevaarlijk, controleer daarom regelmatig de profieldiepte. We hebben nog veel meer slimme bandentips voor je.