Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Bandencheck

Check je banden regelmatig. Banden vormen het contact tussen de weg en je auto!

10 minuten

Waarom een bandencheck uitvoeren bij Profile?

In Nederland rijden steeds meer auto’s rond met banden die in slechte staat verkeren en bijvoorbeeld te weinig profieldiepte hebben. Te weinig profieldiepte is slecht voor je autobanden. Veel automobilisten lijken zich onvoldoende bewust van de gevaren die dit kan opleveren, ook voor medeweggebruikers.

  • Een regelmatige check op je autobanden verlengt de levensduur van de band.
  • Wij controleren direct de bandenspanning. Met de juiste spanning rijd je veiliger, zuiniger en gaat de band langer mee.
  • Een band die vormen van uitdroging vertoont is niet veilig. Een bandenreparatie kan noodzakelijk zijn.

Gratis bandencheck

Voer gratis een bandencheck uit bij Profile de bandenspecialist! Onze specialisten controleren je banden op:

  • Bandenprofiel
  • Bandenspanning
  • Slijtagepatroon
  • Uitdroging
  • Ouderdom
  • Zorgelijke staat van banden

Bij Profile ben je altijd welkom. Met of zonder afspraak.

Feiten over bandenprofiel en bandenspanning

Uit een uitgebreid VACO onderzoek komt onder meer naar voren dat ruim 25 procent van de onderzochte personenauto’s bandenschade heeft, bij meer dan 8 procent minimaal één band onregelmatige slijtage vertoont en 4 procent van de automobilisten met een sterk verminderd bandenprofiel rondrijdt. Op dit moment is de situatie zo dat er 800.000 auto’s rondrijden met één of meerdere banden die de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Dat zijn 800.000 gevaren op de weg! Laat daarom snel jouw banden checken bij een Profile in de buurt.

bandenwissel_P3050011_RETOUCHE2.jpg

Maak een afspraak voor nieuwe banden

45 minuten

Helemaal nieuwe banden nodig? Maak een afspraak voor het vervangen van je autobanden bij een Profile bij jou in de buurt!

Maak een afspraak

Waarom een bandencheck?

Of je nou rijdt op runflat banden, all season banden of jaarlijks een bandenwissel uitvoert, het regelmatig controleren van je banden blijft essentieel. Banden zorgen er namelijk voor dat jij veilig aankomt op je plek van bestemming. Hoewel we vaak er vanuit gaan dat het wel goed zit, zijn er belangrijke factoren die regelmatig gecheckt moeten worden. Een bandencheck bij Profile kan daarom nooit kwaad en zal het comfort en de veiligheid bevorderen. Of je nou rijdt op banden van Michelin, Vredestein of Continental, een bandencheck is altijd verstandig. Je kunt daarnaast ook bij ons terecht voor een wintercheck, zomercheck en vakantiecheck.