Bandenspanningstabel

Bandenspanning weten? Wij maken het je gemakkelijk. Check onze tabel voor de juiste spanning voor jouw auto. Breng je banden op de juiste spanning en ga weer veilig op weg.

In 5 minuten geregeld

Handige bandenspanningstabel voor autobanden en auto's

Wil je weten wat de juiste bandenspanning is voor jouw automerk en type? Kijk dan in onze ‘bandenspanning auto tabel’. In deze tabel staan de meest voorkomende autobanden. Dan zie je meteen hoeveel bar je autoband nodig heeft. Kijk ook altijd even naar de adviesspanning van je autofabrikant. Want dit advies is altijd leidend.

Download hier de *bandenspanningstabel en ontdek welke bandenspanning je nodig hebt.

*Staat jouw automerk er niet bij? Neem dan contact op met je Profile vestiging voor meer informatie.

bandenspanning_P3050269_RETOUCHE.jpg

Controleer je spanning bij koude banden!

We geven in de tabel advies voor de juiste spanning op koude banden. Als je rijdt, worden je banden warmer. En daardoor loopt de spanning van je banden op. Verlaag dus nooit de spanning van je banden als ze warm zijn. Dat kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

Je banden zijn koud als je er minimaal 2 uur niet mee hebt gereden. Of als je nog geen 5 kilometer hebt gereden. Heb je wel al veel gereden? Vul de band dan met minimaal 0,3 bar extra.

En vergeet bij het controleren van de spanning ook je reservewiel niet. Zodat je bij pech niet voor vervelende verrassingen komt te staan.


Verschil tussen voorbanden en achterbanden

Voorbanden en achterbanden hebben soms een andere spanning. Dus kijk goed in de tabel dat je voor je voor- en achterbanden de juiste bandenspanning kiest. En zorg ervoor dat per as de bandenspanning op beide banden gelijk is.

Gratis en zonder afspraak naar Profile

Je kunt op veel plekken je banden op de juiste spanning brengen. Vaak moet je hier echter wel voor betalen. Bij Profile kun je altijd gratis terecht om de spanning te controleren en om je banden op te pompen. En een afspraak maken hoeft niet. Vind de dichtstbijzijnde Profile vestiging en kom even langs.

Bandenspanning winterbanden

Uiteraard geldt voor winterbanden hetzelfde als voor je andere banden: rij nooit met te lage of te hoge spanning. Ons advies is echter wel om bij winterbanden de spanning te verhogen met 0,2 bar extra.

Als je spanning niet goed is, kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. En als je in een wintersportgebied rijdt met veel sneeuw en gladde wegen kan het zelfs nóg gevaarlijker zijn. Rij dus even naar een Profile bij je in de buurt. Wij brengen je winterbanden gratis voor je op spanning. Een afspraak maken is niet nodig.

Bandenspanning op kenteken

Om het je nog makkelijker te maken, kun je ook kijken op de website watismijnbandenspanning.nl Vul je kenteken in en selecteer de juiste maat van je banden. Je ziet dan meteen welke spanning je banden nodig hebben. Verder heeft de site ook een handige alert-functie. Je krijgt dan elke twee maanden een seintje dat het weer tijd is om de spanning van je banden te checken.