Bandenspanningstabel

Bandenspanningstabel voor autobanden - Profile Car & Tyreservice

Bij Profile Car & Tyreservice kun je door je kenteken in te vullen eenvoudig de bandenspanning voor je auto te weten komen! In het kentekenveld hierboven vul je je kenteken in en dan krijg je direct het juiste resultaat te zien. Je kunt natuurlijk ook via een Bandenspanningstabelbandenspanningstabel kijken wat de bandenspanning voor je banden moet zijn. Deze vind je standaard bij de vulautomaten.


Met een bandenspanningstabel controleer je de juiste bandenspanning voor je auto. De bandenspanningstabel is een adviestabel voor spanning op koude banden. Controleer ook de door de autofabrikant opgegeven adviesspanning, dit advies is altijd leidend. Bij gebruik stijgt de temperatuur van je banden waardoor de spanning oploopt. Verlaag de spanning van je banden dus nooit als ze nog warm zijn.


 
Bandenspanning bij winterbanden

Bij winterbanden adviseren wij om de waarde in de tabel te verhogen met 0,2 bar.  Vergeet bij de spanningscontrole de spanning van je reservewiel niet. Uiteraard helpt je Profile Car & Tyreservice vestiging je graag bij het op spanning brengen van je banden.

Terug naar boven