Maakt beter onderhoud betaalbaar.
  • 1 jaar volledige garantie
  • Gratis uw banden op spanning
  • Altijd een offerte vooraf
  • Maak uw afspraak eenvoudig online

Bandenspanningstabel voor autobanden - Bepaal bandenspanning autobanden

Bij Profile Car & Tyreservice kun je eenvoudig de bandenspanning voor je auto te weten komen! Door de te kijken op de bandenspanningstabel controleer je de juiste bandenspanning voor je auto.

Bandenspanningstabel voor autobanden en auto's

De bandenspanningstabel is een adviestabel voor spanning op koude banden. Controleer ook de door de autofabrikant opgegeven adviesspanning, dit advies is altijd leidend. Bij gebruik stijgt de temperatuur van je banden waardoor de spanning oploopt. Verlaag de spanning van je banden dus nooit als ze nog warm zijn. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. 

Op de bandenspanningstabel vind je informatie over de bandenspanning voor jouw automerk en type. De meest voorkomende autobanden staan op de tabel. Uiteraard kun je bij ons in de vestiging gratis je banden op spanning laten brengen. Je kunt echter ook gebruiken maken van een bijvulpomp bij het tankstation. Houd bij het lezen van de bandenspanningstabel rekening dat je voor je voorbanden en achterbanden een andere bandenspanning kunt kiezen. 

Download hier de bandenspanningstabel en bekijk welke bandenspanning voor jouw auto geldt!

Bandenspanning

Bandenspanning bij winterbanden

Bij winterbanden adviseren wij om de waarde in de tabel te verhogen met 0,2 bar.  Vergeet bij de spanningscontrole de spanning van je reservewiel niet. Uiteraard helpt je Profile Car & Tyreservice vestiging je graag bij het op spanning brengen van je banden.

Bandenspanningstabel

8,2

Klantbeoordeling

Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.

Bekijk alle 808 beoordelingen op Klanten Vertellen

Alles over autobanden

Terug naar boven