Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Stalen velg

velgen-kopen-bij-Profile.jpg

Stalen velgen kopen bij Profile

Kies voor je tweede set banden voor stalen velgen. Dit is een goedkopere optie dan lichtmetalen velgen.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Benieuwd wat de perfecte velg is voor jou? Vul je kenteken in. Dan vind je snel en eenvoudig de juiste velg.

Stalen velgen. De goedkoopste velgen voor jouw winterbanden

Zoals de naam aangeeft worden stalen velgen gemaakt van staal. Dit in tegenstelling tot lichtmetalen velgen, welke van aluminium worden gemaakt. Stalen velgen worden vaak gebruikt in de winter. Het monteren van winterbanden op een extra set velgen is een verstandige keuze. Het jaarlijks omleggen van jouw banden op de dezelfde velgen is slecht voor de banden en kost veel tijd en geld. Met de aanschaf van een extra set (stalen) velgen voor jouw winterbanden bespaar je op de wisseltijd en de bijkomende wisselkosten.

Stalen velgen en wieldoppen

Zoals de naam aangeeft worden stalen velgen gemaakt van staal. Dit in tegenstelling tot lichtmetalen velgen, welke van aluminium worden gemaakt. Stalen velgen worden vaak voorzien van een plastic wieldop om de looks van de auto te verbeteren. Stalen velgen worden tevens ingezet als wintervelg. Profile adviseert echter om ook voor de wintermaanden te kiezen voor lichtmetaal, aangezien deze velgen niet roesten en goed te onderhouden zijn. Stalen velgen met winterbanden is altijd een uitstekende combinatie.

De 3 voordelen van stalen velgen bij Profile

Alle veel voorkomende inchmaten leverbaar

eenvoudig te combineren met wieldoppen

Goedkoop alternatief voor je winterset

Stalen velgen kopen bij Profile

Stalen velgen zijn vaak maar in een paar inchmaten te verkrijgen. De meest gangbare maten zijn 14 inch,15 inch en 16 inch stalen velgen. Deze maten komen het meeste voor en worden ook het meest verkocht. De maten 17 inch en 18 inch komen ook nog wel eens voor, maar net als bij 19 inch, 20 inch en 22 inch zijn lichtmetalen velgen toch wat meer voor de hand liggend wanneer je interesse hebt in een van deze grotere inchmaten velgen. Een set stalen velgen is ideaal voor een set winterwielen. Elke jaar de banden laten omleggen is slecht voor de banden en kost veel tijd en geld. Het is al snel voordeliger om een set stalen velgen aan te schaffen om daar jouw winterbanden op te laten leggen.

Bij stalen velgen gaat het vaak niet om hoe ze eruit zien. Het gaat erom dat ze praktisch zijn. Daarom is de prijs ook lager. Stalen velgen worden bijvoorbeeld minder aangetast door het zout op de weg in de winter. Pekel tast de meeste lichtmetalen velgen aan waardoor ze beschadigen. Stalen velgen daarentegen kunnen de pekel beter weerstaan. Bovendien is er voor elke stalen velg een groot assortiment aan wieldoppen om deze stalen velgen een wat beter uiterlijk te geven.

Benieuwd wat de perfecte velg is voor jou? Vul je kenteken in. Dan vind je snel en eenvoudig de juiste velg.

Stalen velg