Autobanden.jpg

Hét alternatief voor de reserveband: de runflat

Veiliger, makkelijker én ruimtebesparend. Maak kennis met de runflat band. Als de band lek raakt, kun je er nog 80 km veilig mee blijven rijden. Dus geen gedoe meer langs de kant van de weg en geen reserveband meer in je kofferbak. Runflat banden zijn verkrijgbaar als winterbanden, zomerbanden en all season banden. Lees meer over runflat.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Ontdek de perfecte runflat band voor jou. Vul je kenteken in. Dan vind je snel en eenvoudig de juiste band.

Voor run-flat banden kom je naar Profile

Als je runflat band lekt raakt, krijg je een waarschuwing op je dashboard. Ondertussen blijft je auto prima bestuurbaar. Door de verstevigingen aan de binnenkant van de band kun je nog 80 kilometer veilig doorrijden.

Overtuigd? Kom dan naar Profile. Als bandenspecialist weten we namelijk alles van run-flat. En er is altijd een Profile vestiging in de buurt om jouw runflat banden snel, vakkundig en verrassend voordelig te laten monteren.

maxresdefault.jpg

Wat zijn runflat banden?

Met de unieke runflat banden blijft je auto uitstekend bestuurbaar bij pech. Valt opeens de luchtdruk weg? Dan kun je nog 80 kilometer doorrijden met een snelheid van 80 kilometer per uur. Kortom, nooit meer een reserveband in je achterbak en nooit meer banden verwisselen langs de kant van de weg.

Ga je voor run-flat? Dan kun je kiezen uit zomerbanden, winterbanden en 4 seizoenenbanden.

De drie voordelen van runflat banden

Nooit meer een reserveband nodig

Nooit meer een band wisselen langs de kant van de weg

Nog 80 kilometer veilig doorrijden na een lekke band

Het unieke bandenspanningssysteem van runflat

Op steeds meer nieuwe auto’s zitten tegenwoordig standaard run-flat banden. Een reserveband is dus niet meer nodig. En de ontwerpers houden daar al volop rekening mee. Zo hebben de auto’s met runflat dan ook een verplicht bandenspanningssysteem.

Valt de luchtdruk weg? Dan zie je meteen een waarschuwing op je dashboard. Je merkt namelijk zelf geen verschil als de run-flat band lek raakt. Dus zie je een waarschuwing? Rij dan snel naar een Profile in de buurt voor advies en voor de allerbeste service.

Hoe herken je runflat banden?

Er zijn twee soorten run-flat banden. Sommige hebben een binnenring op de velg, maar de meeste hebben een verstevigde binnenwand. Benieuwd of je al op runflat rijdt? Kijk dan op de zijkant van jouw band of je de letters RFT ziet. Runflat banden kun je ook herkennen aan het prijskaartje. Door het materiaal en de ingebouwde verstevigingen is de prijs van een run-flat hoger dan van een gewone band.

Veelgestelde vragen over runflat banden

Wil je nog meer weten over run-flat banden? Bijvoorbeeld over de juiste bandenspanning? Of over hoe je je banden wisselt naar runflat? Kijk dan naar onze antwoorden op de veelgestelde vragen over runflatbanden.

Ontdek de perfecte runflat band voor jou. Vul je kenteken in. Dan vind je snel en eenvoudig de juiste band.