Dunlop: Forever Forward

Dunlop autobanden

In 1887 maakte John Boyd Dunlop de allereerste luchtband. En sindsdien heeft het merk constant nieuwe bandentechnologieën ontwikkelt. Tot op de dag van vandaag verleggen ze grenzen. En met hun kennis en ervaring weten ze keer op keer hun producten te verbeteren.

De perfecte Dunlop band. Vul je kenteken in om snel de juiste band te vinden.

De uitvinders van de luchtband

Dunlop is een toonaangevend merk met een rijke geschiedenis. Het merk staat bekend om zijn pioniersgeest en revolutionaire technologische doorbraken. Dat begon al toen John Boyd Dunlop de eerste luchtband maakte. Deze uitvinding veranderde voorgoed de manier waarop voertuigen over de hele wereld rijden. Na de oprichting in 1888 bleef het bedrijf een pionier in de bandenwereld. Met een sterke focus op innovatie, betrouwbaarheid en prestaties. Daardoor is Dunlop nog steeds een belangrijke speler in de wereld van banden. Waarbij constant grenzen worden verlegd om te zoeken naar de ultieme rijervaring.

Dunlop_header.jpg

Het verhaal van John Boyd Dunlop

John Boyd Dunlop zocht naar een manier om comfortabeler en efficiënter te rijden. Hij kwam op het idee om lucht te gebruiken als demping. Een revolutionaire technologie die een enorme impact had op de auto-industrie. Deze innovatie maakte de weg vrij voor de moderne bandentechnologie. En als pionier en marktleider blijft Dunlop innoveren om banden te ontwikkelen met ongekende prestaties.

De 3 voordelen van Dunlop

Veilig én sportief

Technologie uit de racewereld

Door onafhankelijke partijen bekroond

Bandenleverancier van Porsche

Porsche heeft Dunlop gekozen als OE-partner: Original Equipment. Beide merken willen uitblinken in prestaties en technologie. De hoogwaardige banden van Dunlop sluiten dan ook perfect aan bij de wensen en eisen van Porsche. Dunlop begrijpt de Porsche-rijder en biedt altijd maximale grip, precisie en veiligheid. De technologie van Dunlop zorgt ervoor dat elke Porsche betere prestaties levert. Door de nauwe samenwerking hebben Porsche-rijders over de hele wereld altijd een ultieme rijervaring.

Goodyear

De Sport All-Season van Dunlop

Met de Sport All-Season band van Dunlop heb je het beste van twee werelden. De band levert zowel in droge als natte omstandigheden uitstekende prestaties. De Sport All-Season band is geïnspireerd door het race-verleden van Dunlop. Ideaal voor automobilisten die het hele jaar door uitstekende grip en veiligheid willen.

De perfecte Dunlop band. Vul je kenteken in om snel de juiste band te vinden.