Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Winterbanden en lichtmetalen velgen

Wil je winterbanden met lichtmetalen velgen kopen? Ze kunnen minder goed tegen zout, maar zien er wel veel mooier uit. En omdat lichtmetaal beter bestand is tegen corrosie, gaan je velgen langer mee.

Benieuwd wat de perfecte velg is voor jou? Vul je kenteken in. Dan vind je snel en eenvoudig de juiste velg.

De beste keuze in winterbanden en lichtmetalen velgen

Zodra het kouder is dan 7°C is het tijd voor veilige winterbanden. Maar welke velgen kies je? Staal is goedkoper en steviger. Lichtmetaal is duurder en mooier. Neem anders even contact op met een Profile vestiging bij je in de buurt. Voor de grootste keuze in stalen- en lichtmetalen velgen. En voor het allerbeste advies.

Winterbanden. Wat doe je met de velgen?

Je kunt de winterbanden laten monteren op de huidige velgen van je auto. Maar als je winterbanden al op een velg zitten, is het wisselen en monteren een stuk sneller en voordeliger.

We raden automobilisten dan ook aan om twee complete sets aan te schaffen. Een set zomerbanden die al op de velg zit, en een set winterbanden die al op de velg zit. En terwijl je met de ene set rijdt, kun je de andere set dan voordelig bij ons opslaan. Daar liggen ze onder ideale omstandigheden en zijn ze meteen verzekerd bij brand en diefstal.

Welke soorten velgen?

Stalen velgen

Staal is voordeliger en steviger. Het is niet zo gevoelig voor krasjes en kan veel beter tegen zout. Stalen velgen zijn ook zwaarder dan lichtmetalen velgen. Daardoor kun je in de sneeuw een betere wegligging hebben. Stalen velgen zijn minder mooi dan lichtmetalen velgen, maar dat kun je eventueel oplossen met een fraaie cover.

Lees meer over stalen velgen

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen bestaan voor een groot deel uit aluminium. Ze zijn minder stevig, maar kunnen wel weer beter tegen roest en ze zien er natuurlijk veel mooier uit. Verder is het mogelijk om je aluminium velgen zodanig aan te passen dat ze beter tegen de corrosie van zout kunnen. Daardoor kun je dan langer genieten van je mooie velgen. Hoeveel weerstand je velg precies heeft, is afhankelijk van de kwaliteit en de dikte van de laklaag.

Lees meer over lichtmetalen velgen

Mooie lichtmetalen velgen met een mooi prijskaartje

Als automobilist wil je natuurlijk niet alleen mooie lichtmetalen velgen, maar ook een mooi prijsje. Profile denkt met je mee. Met voordelige combinaties van winterbanden op lichtmetalen velg. Door die slimme combinaties betaal je bijna net zoveel als voor voordelige stalen velgen.

velgen-content.png

Winterbanden met lichtmetalen velg. Koop ze online

In 45 minuten gemonteerd

Bestel meteen je lichtmetalen velgen in onze webshop. En als je ze koopt in combinatie met nieuwe winterbanden ben je een stuk voordeliger uit. Met deze combinatie heb je optimale grip in winterse omstandigheden en ziet je auto er prachtig uit.

Koop jouw velgen online

Benieuwd wat de perfecte velg is voor jou? Vul je kenteken in. Dan vind je snel en eenvoudig de juiste velg.