Profile_autobanden_1500.jpg

SUV-banden en 4x4-banden bij Profile

De SUV is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Omdat jouw SUV groter en zwaarder is dan andere type auto’s heb je andere banden nodig. Comfortabele banden die onder alle omstandigheden voldoende grip bieden. Kortom, je SUV-band moet aan veel eisen voldoen. Profile weet precies welke band geschikt is voor jou. Lees snel verder.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Ontdek de perfecte SUV-band. Vul snel je kenteken in. Dan zie je meteen de banden die geschikt zijn voor jouw SUV.

Wat zijn SUV-banden?

Een SUV is groot, dus de SUV-band ook. En er zijn meer verschillen met andere banden. Zoals de rubbersamenstelling. Je SUV-band moet namelijk een groter gewicht kunnen dragen. En omdat je soms op andere terreinen rijdt, heeft de band stevige wangen die minder snel beschadigen.

Ook de groeven van een SUV-band zijn anders. Ze lopen niet diagonaal naar achteren, maar zijn meer horizontaal. Op die manier heeft je band een groter contactoppervlak. En dat zorgt bij een onverharde ondergrond weer voor meer grip.

4x4 band: de perfecte balans tussen trekkracht en comfort

Heb je een 4x4 of SUV? Dan stel je uiteraard hoge eisen aan jouw banden. Je wil dat ze niet alleen goed presteren op verharde wegen, maar ook op onverharde wegen. Kortom, bij de perfecte band moet je zoeken naar een goede balans tussen trekkracht en comfort.

Drie voordelen van SUV-banden bij Profile

Groot aanbod in SUV-banden van topmerken

Het beste advies van onze experts

Altijd een vestiging bij jou in de buurt

De verschillende soorten SUV banden

Profile heeft een enorm assortiment SUV- en 4x4-banden. Die verkrijgbaar zijn als winterbanden, zomerbanden en all season banden. En daarbij kun je kiezen uit verschillende profielen. Zodat je altijd de juiste terreinbanden hebt.

100% wegprofiel

Rij je vooral op de weg? Dan raden we het 100% wegprofiel aan. In onverharde omstandigheden, zoals de berm, heb je dan geen tot weinig tractie.

60% weg- en 40% terreinprofiel

Rij je zowel op verharde als onverharde wegen? Dan raden we banden aan met een AT-profiel: All Terrain. Bijna alle merken hebben dit profiel in hun 4x4-banden. Met deze banden rij je prima op de weg en kun je ook in de meeste terreinen goed rijden.

30% weg- en 70% terreinprofiel

Rij je vaak onder zware omstandigheden? Bijvoorbeeld over rotsachtig terrein of door vette modder? Dan raden we het grove MUD-profiel aan. Monteer ze als extra wielen op jouw auto. Zodat je bij het wisselen van terrein ook kunt wisselen van banden.

100% terreinprofiel

Rij je uitsluitend op heftige terreinen en onder extreme omstandigheden? Kies dan voor een volledig terreinprofiel. Ga je toch de weg op met deze banden? Dan dien je wel je snelheid aan te passen.

Veelgestelde vragen over SUV-banden

Wil je meer weten over SUV-banden of 4x4-banden? Bijvoorbeeld over de kosten van montage of de juiste spanning? Kijk dan even naar onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Ontdek de perfecte SUV-band. Vul snel je kenteken in. Dan zie je meteen de banden die geschikt zijn voor jouw SUV.