Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

suv-banden.jpg

Aan de hand van uw kenteken bepalen wij automatisch de maat banden die bij uw auto hoort.

SUV banden en 4x4 banden bij Profile

SUV’s en 4x4 terreinwagens zijn banden met specifieke eigenschappen. De keuze voor de beste 4x4 banden is afhankelijk van de rijomstandigheden en de rijstijl. Zoek in de zoekformule hierboven naar de juiste banden voor jouw SUV.

Waarom SUV banden kopen bij Profile?

  • Aanbod gespecificeerd op rijstijl en rijomstandigheden.
  • Optimale grip op onverhard terrein.
  • Tevens zijn SUV banden van Profile geschikt op verharde wegen.
suv-banden.jpg

SUV banden

SUV banden zijn vooral geschikt voor auto’s die meer dan 90% op normale, verharde wegen rijden. De band kan makkelijk hoge snelheden aan en blijft optimaal presteren. Een SUV band heeft het loopvlakpatroon van een wegband, maar genoeg tractie om te gebruiken voor lichte terreinritten.

4x4 banden

Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van de 4x4 en SUV-auto’s. Profile houdt rekening met de hoge eisen die de berijders aan banden stellen. De 4x4 banden of SUV banden moeten twee belangrijke kwaliteiten bezitten: enerzijds moeten zij goed uit de voeten kunnen op onverharde wegen, anderzijds moeten zij aansprekende resultaten boeken op verharde wegen; de balans tussen trekkracht en comfort.

Moderne 4x4 banden zorgen dankzij het diepe bandenprofiel met de vele lamellen voor veel grip op onverhard terrein. Door de speciale rubbersamenstelling levert de 4x4 band een hoog rendement en veroorzaken de banden veel minder geluid op de openbare weg. Veel 4x4 banden zijn voorzien van een speciale velgbeschermrand om beschadigingen aan het wiel te voorkomen.

Er zijn bij Profile diverse mogelijkheden voor een profielkeuze voor 4x4 banden:

100% wegprofiel

Dit profiel is aan te raden als je vooral op de weg rijdt. In de berm of in onverharde omstandigheden heb je geen tot weinig tractie.

60% weg- en 40% terreinprofiel

Een AT-profiel is aan te bevelen. De meeste merken hebben 4x4 banden met dit profiel in hun assortiment. Je rijdt prima op de weg en je kunt ook in de meeste terreinomstandigheden goed rijden.

30% weg- en 70% terreinprofiel

Dit zijn de zogenaamde MUD-profielen, een grof profiel voor zware omstandigheden in vette modder of op een rotsachtige bodem. Het is verstandig om ze als extra wielen te monteren en na het terreinrijden te wisselen.

100 % terreinprofiel

Een volledig terreinprofiel voor extreme omstandigheden en heftige terreinen. Het rijden op de weg is met deze 4x4 banden alleen mogelijk met aangepaste snelheid.