Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

SUV banden kopen

Voor alle rijstijlen, omstandigheden en terreinen hebben we de juiste band. Dus kom voor de beste SUV-banden en het beste advies naar Profile.

suv-banden.jpg

Aan de hand van uw kenteken bepalen wij automatisch de maat banden die bij uw auto hoort.

SUV banden en 4x4 banden bij Profile

Wil je SUV-banden kopen? Of ben je op zoek naar de beste 4x4-banden? Dan ben je bij Profile aan het juiste adres. Vul even je kenteken in. Dan zie je meteen welke banden geschikt zijn voor jouw auto.

Kom voor het beste advies naar Profile

Banden voor SUV’s en 4x4 terreinwagens hebben specifieke eigenschappen. Welke band het beste is voor jouw auto hangt van veel dingen af. Zoals je rijstijl, maar ook de omstandigheden en terreinen waar je in rijdt. Rij je op onverhard terrein? Dan wil je natuurlijk optimale grip. Wat je wensen en eisen ook zijn, we hebben altijd de juiste band voor je. Zo zijn de SUV-banden van Profile ook geschikt op verharde wegen. Kom dus even langs voor advies.

suv-banden.jpg

De unieke eigenschappen van 4x4-banden

Heb je een 4x4 of SUV? Dan stel je uiteraard hoge eisen aan je banden. Je wil dat ze goed presteren op verharde én onverharde wegen. Kortom, bij de perfecte band moet je zoeken naar een goede balans tussen trekkracht en comfort. 

Moderne 4x4-banden hebben een diep bandenprofiel en veel lamellen. Daardoor heb je veel grip op onverhard terrein. De banden hebben verder een speciale rubbersamenstelling. En dat zorgt weer voor veel minder geluid op de openbare weg en voor een hoger rendement.

Veel 4x4-banden hebben bovendien een speciale velgbeschermrand die beschadigingen aan je wiel voorkomt.

4 keuzes voor 4x4-banden

Profile heeft een enorm assortiment SUV- en 4x4-banden. En daarbij kun je kiezen uit verschillende profielen. Zodat je altijd de juiste terreinbanden hebt.

100% wegprofiel
Rij je vooral op de weg? Dan raden we het 100% wegprofiel aan. In onverharde omstandigheden, zoals de berm, heb je dan geen tot weinig tractie.

60% weg- en 40% terreinprofiel

Rij je zowel op verharde als onverharde wegen? Dan raden we banden aan met een AT-profiel. Bijna alle merken hebben dit profiel in hun 4x4-banden. Met deze banden rij je prima op de weg en kun je ook in de meeste terreinen goed rijden.

30% weg- en 70% terreinprofiel

Rij je vaak onder zware omstandigheden? Bijvoorbeeld over rotsachtig terrein of door vette modder? Dan raden we het grove MUD-profiel aan. Monteer ze als extra wielen op je auto. Zodat je bij het wisselen van terrein ook kunt wisselen van banden.

100 % terreinprofiel

Rij je uitsluitend op heftige terreinen en onder extreme omstandigheden? Kies dan voor een volledig terreinprofiel. Ga je toch de weg op met deze banden? Dan dien je wel je snelheid aan te passen.