Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Winterbanden in de zomer

We weten allemaal dat het niet slim is om in de winter op zomerbanden te rijden. Je hebt minder grip en je remweg is langer. Maar hoe zit het met winterbanden in de zomer? Het lijkt een slimme besparing, maar dat is het niet.

Rij veilig

Rij Profile

In de zomer hebben winterbanden een langere remweg

In de zomer heb je met winterbanden een langere remweg dan met zomerbanden. Winterbanden zijn namelijk gemaakt van een uniek rubbermengsel. Daardoor presteren ze optimaal bij lage temperaturen. Bij hoge temperaturen zijn winterbanden veel minder effectief en wordt je remweg dus langer. Vooral als het warmer is dan 30 °C graden wordt het rubber te zacht en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Kortom, rij veilig in de zomer, rij op zomerbanden.

Zomerbanden_1500.jpg

Winterbanden in de zomer is ook gevaarlijk in de winter

Winterbanden hebben een bijzondere rubbersamenstelling. Daardoor slijten ze bij warm weer erg snel. In de zomermaanden kunnen je winterbanden tot wel 20% sneller slijten! En als het najaar dan aanbreekt, is je profiel misschien te ver afgesleten. Waardoor je niet goed voorbereid bent op kou of sneeuw. En dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

Rij zuinig

Rij Profile

Wisselen is voordeliger dan niet wisselen

Winterbanden hebben een grotere rolweerstand. En daardoor verbruik je meer brandstof. Als je in de zomer op zomerbanden rijdt, leg je dus sowieso meer kilometers af met één volle tank. Maar als je in de zomer op winterbanden rijdt, stijgt je brandstofverbruik tot wel 5%. Dat is al snel € 4 extra per volle tank. De lage rolweerstand van zomerbanden is dus veel gunstiger voor je portemonnee. En voor het milieu! Want met een lagere rolweerstand heb je ook een lagere CO2-uitstoot.

4.png

Langer plezier van je zomerbanden én winterbanden

Winterbanden zijn duurder dan zomerbanden. En als je in de zomer op winterbanden rijdt, kunnen ze wel 20% sneller slijten. Wissel dus op tijd van winter- naar zomerbanden. Zodat je langer plezier hebt van jouw winterbanden. En dat is trouwens ook gunstiger voor je zomerbanden. Want die slijten juist weer sneller bij temperaturen onder de 7°C. Kortom, rij elk seizoen op de juiste band. Op die manier geniet je veel langer van je winterbanden én zomerbanden.

Rij slimmer

Rij Profile

Niet meer wisselen met all-season

Rij je minder dan 10.000 kilometer per jaar? Dan kun je ook denken aan all-season banden. Dan hoef je dus niet meer twee keer per jaar langs te komen om banden te wisselen. All-season banden zijn gemaakt om bij elke temperatuur en bij alle weersomstandigheden goed te presteren. In veel wintersportlanden worden ze dan ook goedgekeurd als winterband. Maar uiteindelijk blijft de all-season band een compromis tussen de eigenschappen van een winterband en een zomerband. Denk dus goed na of de all-season band geschikt is voor jou. Of neem voor advies contact op met je Profile vestiging.

Rij verstandig

Rij Profile

Antwoord op vragen

Rij-veilig-baliemedewerker.png

Plan jouw bandenwissel bij Profile

Zorg dat je de wisseldrukte voor bent en plan direct een afspraak bij jouw Profile.

Afspraak maken