Let op!

Uw webbrowser is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Voor jouw veiligheid ondersteunen we deze browser niet meer. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox.

Winterbanden in de zomer

Rijden op winterbanden in de zomer

We weten al dat zomerbanden in de winter niet aan te raden zijn, maar hoe zit dat met winterbanden in de zomer? Met winterbanden in de zomer heb je een langere remweg en minder grip. Bovendien slijten je winterbanden een stuk sneller in de warmere zomerse omstandigheden. Dit betekent dat je ze eerder moet vervangen. Aangezien winterbanden duurder zijn dan zomerbanden is dit financieel gezien ook nog eens onaantrekkelijk. Pas dus goed op als je met winterbanden in de zomer rijdt! Een goed alternatief kan ook zijn om op 4-seizoenenbanden te rijden.

Langere remweg met winterbanden in zomer

Door de samenstelling van de winterband heb je bij niet-winterse temperaturen een langere remweg met winterbanden in de zomer dan met zomerbanden. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Profile adviseert dan ook altijd om in de zomer op zomerbanden of 4-seizoenenbanden te rijden. Op deze manier voorkom je een langere remweg. Ook heb je met winterbanden in de zomer minder grip op de weg. Winterbanden zijn ontworpen voor temperaturen onder de 7 graden en voor bij sneeuw en winterse omstandigheden. Let op dat 4-seizoenenbanden een compromis zijn tussen winterbanden en zomerbanden. Zit je in de zomer veel op de weg? Dan adviseren wij te kiezen voor de veiligste optie: zomerbanden.

Slechte wegligging met winterbanden in de zomer

Met winterbanden in de zomer heb je ook een slechtere wegligging dan wanneer je kiest voor zomerbanden of 4-seizoenenbanden. De samenstelling van winterbanden is hiervoor de reden. Mocht je toch met winterbanden in de zomer rijden, zorg er dan voor dat je je rijstijl aanpast. Want naast een langere remweg heb je ook te maken met een auto die niet goed op de weg ligt tijdens het rijden. Doordat je minder grip hebt rijdt dit onprettig en dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties.

Winterbanden monteer je pas als het kouder wordt. Bij temperaturen onder de zeven graden komen ze het beste tot hun recht. Vanaf de herfst is dit meestal het geval als je in de ochtend of avond op de weg zit. Kom dus in oktober of november langs om je winterbanden op uw auto te monteren. Lees hier meer over de bandenwissel bij Profile.

Slijtage winterbanden in zomer is hoger

Met winterbanden in de zomer rijden is niet verstandig. Naast dat je een slechtere wegligging hebt en een langere remweg, slijten je winterbanden ook veel harder. Hierdoor ben je veel eerder genoodzaakt nieuwe banden te kopen. Omdat winterbanden in de regel duurder zijn dan zomerbanden is dat financieel ook nog eens onaantrekkelijk. Met winterbanden in de winter en zomerbanden in de zomer voorkom je onnodige slijtage aan je bandensets.

Aan de hand van uw kenteken bepalen wij automatisch de maat banden die bij uw auto hoort.