Winterbanden in de zomer

We weten al dat zomerbanden in de winter niet aan te raden zijn, maar hoe zit dat met winterbanden in de zomer? Met winterbanden in de zomer heeft u een langere remweg en minder grip. Bovendien slijten uw winterbanden een stuk sneller in de warmere zomerse omstandigheden. Dit betekent dat u ze eerder moet vervangen. Aangezien winterbanden duurder zijn dan zomerbanden is dit financieel gezien ook nog eens onaantrekkelijk. Pas dus goed op als u met winterbanden in de zomer rijdt!

Langere remweg met winterbanden in zomer

Door de samenstelling van de winterband heeft u bij niet-winterse temperaturen een langere remweg met winterbanden in de zomer dan met zomerbanden. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Profile adviseert dan ook altijd om in de zomer op zomerbanden of 4-seizoenenbanden te rijden. Op deze manier voorkomt u een langere remweg. Ook heeft u met winterbanden in de zomer minder grip op de weg. Winterbanden zijn ontworpen voor temperaturen onder de 7 graden en voor bij sneeuw en winterse omstandigheden. Let op dat 4-seizoenenbanden een compromis zijn tussen winterbanden en zomerbanden. Zit u in de zomer veel op de weg? Dan adviseren wij te kiezen voor de veiligste optie: zomerbanden. 

Lees hier meer over zomerbanden

Slechte wegligging met winterbanden in de zomer

Met winterbanden in de zomer heeft u ook een slechtere wegligging dan wanneer u kiest voor zomerbanden of 4-seizoenenbanden. De samenstelling van winterbanden is hiervoor de reden. Mocht u toch met winterbanden in de zomer rijden, zorg er dan voor dat u uw rijstijl aanpast. Want naast een langere remweg heeft u ook te maken met een auto die niet goed op de weg ligt tijdens het rijden. Doordat u minder grip hebt rijdt dit onprettig en dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. 

Winterbanden monteert u pas als het kouder wordt. Bij temperaturen onder de zeven graden komen ze het beste tot hun recht. Vanaf de herfst is dit meestal het geval als u in de ochtend of avond op de weg zit. Kom dus in oktober of november langs om uw winterbanden op uw auto te monteren. Lees hier meer over de bandenwissel bij Profile.

Slijtage winterbanden in zomer is hoger

Met winterbanden in de zomer rijden is niet verstandig. Naast dat u een slechtere wegligigng hebt en een langere remweg, slijten uw winterbanden ook veel harder. Hierdoor bent u veel eerder genoodzaakt nieuwe banden te kopen. Omdat winterbanden in de regel duurder zijn dan zomerbanden is dat financieel ook nog eens onaantrekkelijk. Met winterbanden in de winter en zomerbanden in de zomer voorkomt u onnodige slijtage aan uw bandensets. 

Klik hier om winterbanden te kopen

Schaf nog snel uw zomerbanden aan

Meer weten over winterbanden?

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 3933 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven