Vacature-junior-inkoper.png

Junior Inkoper bij Profile

Heb je passie voor het inkoopvak en ben je klaar om je carrière te starten, dan zoeken we jou! - 32-38 uur, vast, per direct.

Als Junior Inkoper kom je terecht in een dynamische werkomgeving, waar jij jouw analytische vaardigheden optimaal kan benutten. Bovendien ga je werken met getalenteerde Inkopers en krijg je de kans om je te ontwikkelen en te groeien binnen deze rol. Je rapporteert rechtstreeks aan het Hoofd Inkoop en werkt nauw samen met de andere afdelingen binnen Profile. Je neemt deel aan overleggen en zorgt voor een goede communicatie. Je vormt op die manier een onmisbare speler binnen een klein en ambitieus team. Interesse? Bekijk de vacature hieronder.

De 3 voordelen van werken bij Profile

Uitstekende voorwaarden

Doorgroeimogelijkheden

Leuke collega's

Wordt dit jouw nieuwe werkomgeving?

Even voorstellen: Wij zijn Profile, een franchiseorganisatie in de automotivebranche met meer dan 220 vestigingen in Nederland en België. De meer dan 2000 enthousiaste Profile medewerkers houden dagelijks vele duizenden particuliere en zakelijke rijders op de weg. Profile is steeds meer gegroeid naar een kennis organisatie. Juist met data en IT kunnen wij meerwaarde voor onze klanten bieden. Het automotive vak is hightech geworden. Dat maakt ons onderscheidend in de branche. Slimme technologie inzetten voor de beste service tegen een uitstekende prijs. Door dat goed te doen kunnen wij groeien.

Wat ga je doen?

Als Junior Inkoper heb je een actieve rol in de voorbereiding en uitvoering van onze operationele inkoop. Je levert een actieve toegevoegde waarde aan het inkoopproces van core producten (o.a. banden, auto onderdelen, olie, reparatiematerialen) in de breedste zin van het woord. Je werkt samen met de Inkopers om het beste inkoopresultaat te realiseren bij fabrikanten, groothandels en andere leveranciers. Cruciaal voor het resultaat zijn optimale beschikbaarheid in combinatie met een scherpe prijsstelling. Je draagt op deze manier succesvol bij aan de omzet- en winstdoelstelling van de Profile formule.

mobiele-service.jpg
 • Je werkt prijs- en margeanalyses uit, zowel in- als verkoopprijs gerelateerd.
 • Je stelt rapportages op ten behoeve van het management van Profile.
 • Je werkt samen met de leveranciers een forecast uit en stuurt -indien nodig- hierin bij.
 • Je bespreekt en evalueert samen met de inkopers periodiek de doelstellingen per leverancier (commercieel en inhoudelijk) en legt deze vast.
 • Je bent verantwoordelijk voor contractuele vastlegging van alle afspraken en condities.
 • Je bent verantwoordelijk voor het contractmanagement.
 • Je voert binnen de aangegeven kaders -op onderdelen- zelfstandig onderhandelingen met leveranciers in samenspraak met de inkoopmanager.
 • Je voert regulier evaluatiegesprekken met de leveranciers.
 • Je escaleert naar leveranciers, indien de servicelevels of margedoelstellingen niet behaald worden.
 • Je bewaakt het operationele inkoopproces en rapporteert hierover.
Profile_vlag.jpg
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van het inkoopjaarplan.
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken van analyses en het ontwikkelen van slimme verdienmodellen op het gebied van banden en onderhoud.
 • Je bent voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen in de nationale en internationale markten door het volgen van prijzen, het maken van analyses en het bewaken van de concurrentiepositie van leveranciers.
 • Je ondersteunt diverse projecten binnen de organisatie welke betrekking hebben op de productgroep(en).
Werkplaats.png

Wat is jouw profiel?

Je bent een sterke planner en organisator die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt en zaken op tijd af zijn. Je bent administratief sterk, kunt snel schakelen en vindt het leuk om mee te denken en verbeter suggesties aan te dragen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en je bent bedreven in Excel.

Verder zijn de volgende kenmerken van belang:

 • Je bent HBO opgeleid.
 • Je hebt bij voorkeur NEVI I en/of II afgerond.
 • Je kunt zelfstandig hands-on zaken regelen.
 • Je bent analytisch en hebt goed cijfermatig inzicht.
Vervangend-vervoer-Mini.png

Ons aanbod.

 • Een mooi salaris afgestemd op jouw kennis, kunde, opleiding en ervaring.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, ATV (bij fulltime dienstverband) en de mogelijkheid tot flexibel (thuis)werken.
 • Een van de leukste werkplekken als je houdt van alle facetten van het inkoopvak.
 • Ambitieuze, hulpvaardige en gezellige collega’s die met je meedenken en met wie je samen als team kunt sparren bij vraagstukken.
 • Het is nooit saai: je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen en je talent verder vorm te geven.
 • De mogelijkheid om verschillende opleidingen en trainingen te volgen.

Waarom jij wil werken bij Profile.

Profile is in 1989 opgericht en met trots kunnen wij zeggen dat wij dé automotive franchiseorganisatie van Nederland en België zijn. Wij hebben een ijzersterk netwerk van enthousiaste ondernemers en twee formulekantoren: een in Veenendaal (NL) en een in Antwerpen (BE). Bij Profile draait alles om het veilig op weg houden van particuliere en zakelijke klanten. Vanuit onze 220 servicegarages bieden we bandenservice, APK en totaalonderhoud voor auto’s. Profile Truck is by far marktleider in Truckbanden in de Benelux. Met onze 100% Uptime garantie bieden we excellente service aan de transportsector. We hebben een Pechservice organisatie die in 23 landen actief is. Ons marketing team zorgt ervoor dat wij een ijzersterk merk zijn. We mogen ons mentaal markleider in Car en zeker in Truck noemen. In Car, met nadruk op onderhoud, groeien we met dubbele cijfers.

Solliciteren?

Stuur dan jouw CV en motivatie naar diane.vandehoef@profile.nl.

Heb je meer informatie nodig? Bel dan naar 0318 509 000.

Direct solliciteren? Vul dan onderstaand formulier in. Let op: laden en versturen van het formulier kan even duren.

Kom werken bij Profile.