De nieuwe 4-seizoenenband voor campers van Michelin

MICHELIN CrossClimate Camping, de nieuwe 4-seizoenenband voor campers

De MICHELIN CrossClimate Camping is de nieuwste MICHELIN CrossClimate band. Hij wordt in Europa geproduceerd en is sinds 1 maart beschikbaar. Na de introductie van de MICHELIN CrossClimate all season band voor personenauto’s wilde de producent uit Clermont-Ferrand het aanbod uitbreiden naar de voortdurend groeiende markt voor campers.

Een all season band voor campers: het gehele jaar door veilig reizen zonder zorgen over de weersomstandigheden

De MICHELIN CrossClimate Camping is ontwikkeld om er het gehele jaar door veilig mee te kunnen rijden. Deze all season band, met op het Europese label een A-score voor grip op nat wegdek, biedt gebruikers van een camper veiligheid en gebruiksgemak. Met de MICHELIN CrossClimate Camping kunnen ze gedurende het hele jaar met de camper blijven rijden zonder de banden te hoeven wisselen. Dankzij de 3PMSF-certificering voor grip op besneeuwde wegen, garandeert deze band de bestuurder van de camper de volledige controle over het voertuig onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Een robuuste band die de specifieke uitdagingen met de camper aan kan

De ingenieurs van het R&D-centrum in Ladoux werkten bij de ontwikkeling van de nieuwe MICHELIN CrossClimate Camping banden aan een probleem dat typisch is voor campers: deze voertuigen rijden weinig en staan vervolgens lange tijd stil. Als de camper lang zonder enige beweging op dezelfde plek staat, kunnen de banden vervormen door het gewicht van het voertuig dat bovendien niet altijd gelijkmatig is verdeeld over de banden. Dankzij het werk dat is verricht aan het karkas, aangeduid met een CP-markering*, is de MICHELIN CrossClimate Camping gemaakt om deze uitdagingen aan te kunnen. Bovendien bieden de versterkte zijwanden** een betere weerstand tegen beschadigingen.

Controle op elke ondergrond

Het V-vormige profiel, de MICHELIN V-Shape Technology genaamd, is speciaal ontworpen voor dit type all season banden. Het combineert grote rubberen blokken met brede groeven

voor optimale prestaties zowel op droge als natte en besneeuwde wegen. Dankzij deze technologie is het met deze band mogelijk om te manoeuvreren en de controle te behouden op elke ondergrond: gras, modder, grint, aarde, …

Michelin camperbanden