Business Analist bij Profile 

Ben jij een veelzijdige Business Analist en wil jij het verschil maken bij een toonaangevende automotive organisatie? Dan zoeken wij jou!

Als Business Analist speel je een cruciale rol bij het begrijpen van de behoeften van onze organisatie en het vertalen van die behoeften naar concrete (IT) oplossingen. Je bent hierbij in staat om planmatig een concept/idee om te zetten in een daadwerkelijk plan met heldere stappen en planning.

De 3 voordelen van werken bij Profile

Uitstekende voorwaarden

Doorgroeimogelijkheden

Leuke collega's

Wat ga je doen?

 • Je bent de verbinder tussen de organisatie en het programma team. Je overziet de gehele keten en ondersteunt, stuurt en adviseert over het efficiënt inrichten van de keten, verwerkingsprocessen en klantdialogen.
 • Je zorgt voor het eenduidig en toekomst vast vertalen van product- en proceswijzigingen en specificaties naar een ontwerp dat past in het IT-landschap. Je begeleid dit ontwerp tot aan de realisatie.
 • Je initieert onderzoeken om inzicht te krijgen in de behoefte van de organisatie.
 • Je verzamelt zelfstandig de benodigde informatie om tot een gedegen analyse van een vraagstuk te komen.
 • Je analyseert, valideert en beheert de requirements en de vertaling hiervan in epics, features en userstories. Essentieel hierin is het vertalen van wensen van stakeholders naar heldere en concrete requirements inclusief de bijbehorende acceptatiecriteria en vastlegging. Je communiceert de requirements naar partijen en je bent op functioneel gebied de vraagbaak binnen het programma.
 • Je zorgt voor verdere ontwikkeling van kennis en vaardigheden inzake product- en procesinrichting in het IT-landschap en draagt deze kennis en vaardigheden op proactieve wijze over aan collega’s en andere belanghebbenden.
 • Geeft daar waar nodig gevraagd en ongevraagd advies bij vraagstukken in relatie tot product- en procesinrichting in het IT-landschap.

Je maakt op het Formulekantoor in Veenendaal deel uit van het Programma team en werkt nauw samen met de andere afdelingen binnen Profile.

Social-media-2024-–-mei-–-3.jpg

Wat bieden wij?

 • Een mooi marktconform salaris afgestemd op jouw kennis, kunde, opleiding en ervaring.
 • Een werkweek van 32-38 uren en een contract voor 12 maanden met vooruitzicht op een vaste baan.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling en ATV (bij fulltime dienstverband) en er is ruimte voor flex- en thuiswerk.
 • Ambitieuze, hulpvaardige en gezellige collega’s die met je meedenken en met wie je samen als team kunt sparren bij vraagstukken.
 • Het is nooit saai: je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen en je talent verder vorm te geven.
 • De mogelijkheid om verschillende opleidingen en trainingen te volgen.
 • Hou je van dynamiek en variatie? Dan pas je vast en zeker in ons team!

Wat is jouw profiel?

Je bent een professionele teamspeler met een zelfstandige en sturende aanpak. Je hebt een gestructureerde en pragmatische manier van werken, bent stressbestendig en weet ook bij drukte goed het overzicht te houden over de lopende werkzaamheden Je bent in staat schriftelijk en mondeling helder te communiceren en adviseren in alle lagen van de organisatie ook over complexe vraagstukken.

Verder zijn de volgende kenmerken van belang:

 • afgeronde hbo- of wo-opleiding in een relevante richting;
 • minimaal 3 jaar ervaring met business, proces, informatie en/of systeemanalyse;
 • analytisch sterk en probleemoplossend vermogen;
 • het vermogen om goed onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken en kennis van en ervaring met Agile/Scrum werken.
mobiele-service.jpg

Wie zijn wij?

Wij zijn Profile, by far de marktleider in de Benelux en bovendien een snel groeiende franchiseorganisatie in de automotive branche met meer dan 220 vestigingen in België en Nederland. Onze 2200 enthousiaste Profile medewerkers houden dagelijks vele duizenden particuliere- en zakelijke rijders op de weg. Onze cultuur wordt gekenmerkt door ondernemerschap en besluitvaardigheid.

Profile werd in 1989 opgericht. Ons ijzersterke netwerk bestaat uit een grote groep enthousiaste ondernemers en twee formulekantoren: een in Antwerpen (BE) en in Veenendaal (NL). Bij Profile draait alles om het veilig op weg houden van particuliere en zakelijke klanten. Vanuit onze 220 servicegarages bieden we bandenservice, APK en totaalonderhoud voor auto’s. Daarbij is Profile Truck veruit marktleider in Truckbanden in de Benelux. Met onze 100% Uptime garantie bieden we excellente service aan de transportsector. We hebben een eigen Profile Pechservice organisatie die in 34 landen actief is.

Vervangend-vervoer-Mini.png

Enthousiast geworden?

Stuur dan jouw CV en motivatie naar diane.vandehoef@profile.nl. Heb je meer informatie nodig? Bel dan naar 0318 509 000.

Kom werken bij Profile.