In de winter zijn de omstandigheden op de weg verraderlijker dan in de zomer. Het weer speelt hierbij een belangrijke rol. Bij temperaturen beneden de zeven graden is het verstandig om met winterbanden te rijden. Deze zorgen voor meer grip dan zomerbanden en voor een betere wegligging. Bovendien is het in het buitenland verstandiger en bovendien soms verplicht om op winterbanden te rijden. Dit geldt zowel voor de verzekering in geval van ongeluk als in de besneeuwde wintersportgebieden waar een goede grip op gladde ondergronden essentieel is. 


Hieronder vindt u een aantal tips om veilig de winter door te komen.


1. Voer een wintercheck uit
Het is verstandig om, voordat de winter echt losbarst, een wintercheck aan uw auto te laten uitvoeren. Dit kan bij Profile voor 15 euro. Bij een wintercheck controleren wij standaard de meest essentiële onderdelen van uw auto. Denk hierbij aan de vloeistoffen, remmen, de winterbanden en ruitenwissers. Uiteraard vullen wij waar nodig de vloeistoffen, waaronder olie en ruitensproeiervloeistof, bij.

2. Check de bandenspanning
Ook in de winter is het verstandig regelmatig uw bandenspanning te checken. Bij een juiste bandenspanning komen de bandeigenschappen beter naar voren. Bovendien bespaart u brandstof door op de juiste bandenspanning te rijden. Bij Profile kunt u altijd uw banden gratis en zonder afspraak op spanning laten brengen.  

3. Wees voorzichtig
Wees op besneeuwde of gladde wegen extra voorzichtig. Ook met winterbanden moet u blijven opletten. Houd voldoende afstand met uw voorliggers en trek niet al te hard op. Let er ook op dat uw remweg langer is dan normaal. 

4. Controleer in welke landen winterbanden verplicht zijn
Voordat u naar het buitenland gaat is het aan te raden te bekijken in welke landen winterbanden verplicht zijn. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. Op deze pagina kunt u bekijken waar winterbanden verplicht zijn. In Duitsland zijn winterbanden sowieso verplicht. 

5. We hebben nog wat tips op een rijtje gezet bij winterproblemen rondom uw auto. Deze tips vindt u hier.

6. Tot slot, houd altijd rekening met het volgende: 
• Een natte weg is twee keer zo glad als een droge weg 
• Een besneeuwde weg is twee keer zo glad als een natte weg
• Een bevroren weg is twee keer zo glad als een besneeuwde weg

Klantbeoordeling

Profile
9.310
Wij verbeteren onze service continu. Dat kan alleen met uw hulp. Lees de beoordelingen van klanten of laat er zelf één achter.
Gebaseerd op 5258 recensies

Alles over autobanden

Terug naar boven