Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Olie verversen bij Profile

Is het tijd om je olie te verversen? Kom naar Profile. Wij doen het snel, vakkundig en milieuvriendelijk. En bij een grote of kleine beurt verversen we sowieso altijd je motorolie.

Olie verversen met je onderhoudsbeurt

Maak een afspraak voor de onderhoudsbeurt

Vervang je motorolie regelmatig

Regelmatig je olie vervangen is belangrijk. Door een goede smering van je motor verleng je namelijk de levensduur van je auto. En met verse olie levert je motor bovendien continu topprestaties en blijft hij in topconditie. Het is dan ook belangrijk om hiervoor een goede motorolie te gebruiken. Zoals motorolie 5W30 en motorolie 5W40.

Ongeveer elk jaar, of na elke 20.000 km, moet je je motorolie laten verversen. Het exacte moment van olie vervangen hangt af van je type auto, hoeveel je rijdt en hoe ver je steeds rijdt. Kijk in de handleiding van je auto of vraag advies aan onze experts in de werkplaats.

Waarom olie verversen bij Profile?

Om je motorolie te verversen, gebruiken we bij Profile geavanceerde apparatuur. En dankzij die apparatuur gaat het verversen snel, efficiënt en milieuvriendelijk. Kom je langs voor een grote of kleine beurt? Dan vervangen we sowieso je olie. Wil je motorolie kopen? Of ben je benieuwd naar de kosten van olie verversen? Neem dan even contact op met je Profile vestiging.

content_onderhoud-bijgesneden.png

Motorolie vervangen bij je onderhoudsbeurt

Wil je snel en professioneel je olie laten verversen? Maak dan een afspraak bij een Profile bij jou in de buurt. We gebruiken altijd een olie die voldoet aan de specificaties van jouw autofabrikant. Wil je meteen ook je auto laten controleren op belangrijke punten? Kom dan langs voor een kleine beurt. Wil je liever een grote onderhoudsbeurt? Ook dan vervangen wij natuurlijk de motorolie voor je.

Welke motoroliën zijn er?

Minerale motorolie

Deze motorolie wordt gemaakt van natuurlijke ruwe olie en is ook de goedkoopste motorolie.

Synthetische motorolie

Deze motorolie presteert beter dan minerale olie. Dankzij complexe chemische processen kan de olie beter tegen hitte. Bovendien beschermt deze olie je motor al bij de temperatuur waarop je de motor start.

Half-synthetische motorolie

Deze motorolie is een mix van minerale motorolie en synthetische motorolie.

7 belangrijke functies van motorolie

Benieuwd wat motorolie precies doet voor je motor? We zetten de 7 belangrijkste eigenschappen even voor je op een rij:

 • Minder wrijving

 • Minder slijtage van bewegende onderdelen

 • Koeling van de motor

 • Schoonhouden van het oliecircuit

 • Garantie van goede afdichting tussen cilinderwand en zuiger

 • Bescherming tegen corrosie

 • Goede werking van alle bewegende delen bij elke temperatuur

Wanneer je motorolie peilen?

We raden je aan om elke 2500 km je oliepeil te meten. Met de peilstok kun je zien of het oliepeil nog op het juiste niveau staat. Let bij het oliepeil meten wel even op de volgende punten:

 • Je auto moet altijd horizontaal staan

 • Laat de motor een paar minuten draaien om op de juiste temperatuur te komen

 • Heeft je motor heel lang gedraaid? Pas op dat je niet verbrand! Laat de motor dus eerst 5 minuten afkoelen.

 • Oliepeil te laag? Vul het dan voorzichtig bij.

 • Oliepeil regelmatig te laag? Dan is er misschien een lekkage of een ander probleem. Neem contact op met Profile voor advies of voor een afspraak.

Wil je liever dat wij je oliepeil meten? Rij even langs bij een Profile bij je in de buurt. En als we een carcheck mogen doen, vullen wij bovendien meteen je olie bij.

Milieuvriendelijk olie verversen bij Profile

Wij hebben zeer geavanceerde apparatuur om je motorolie te verversen. Daardoor kunnen we op de meest milieuvriendelijke manier werken. De apparatuur is namelijk een gesloten systeem zodat we olie kunnen verversen zonder een druppel te morsen. De apparatuur sluit bovendien heel strak aan zodat er geen speling is en dus ook geen lekkage.

Olie verversen met je onderhoudsbeurt

Maak een afspraak voor de onderhoudsbeurt