Ruitenwissers

Zorg dat je altijd goed zicht hebt op de weg. Vervang dus op tijd de ruitenwissers van je voorruit en achterruit.

3 redenen om ruitenwissers te kopen bij Profile

  1. Door de uitstekende kwaliteit van onze ruitenwissers heb je optimale veiligheid

  2. Als je bij ons ruitenwissers koopt, monteren we ze gratis

  3. En dan vullen we ook meteen je ruitenwisservloeistof bij

Ruitenwissers en veiligheid

Goede ruitenwissers zijn natuurlijk onmisbaar voor je auto. Ze zorgen voor beter zicht bij slecht weer. En ze zijn onmisbaar wanneer er opeens vuil – zoals vogelpoep - op je voorruit terechtkomt. Goede ruitenwissers kunnen met goede ruitenwisservloeistof je autoruit meteen weer schoonmaken. Zorg dus dat je ruitenwissers in optimale staat zijn, zodat je veilig de weg op kunt.

Ruitenwisserbladen kopen? Kom naar Profile

Ruitenwisserbladen vervangen? Daarvoor komt je natuurlijk naar Profile. Wij hebben een groot aanbod met ruitenwissers voor elke auto. En onze specialisten kunnen ze snel en vakkundig voor je vervangen en monteren. Kom je binnenkort langs voor een carcheck, kleine beurt of grote beurt? Dan vullen we altijd ook even je ruitenwisservloeistof bij.

Laat je ruitenwissers vervangen bij Profile

Wanneer moet je een ruitenwisser vervangen?

Tijdens het auto onderhoud – zoals een carcheck, kleine beurt of grote beurt - controleren wij altijd of je ruitenwissers nog in goede staat zijn. Maar het is natuurlijk verstandig om zelf ook regelmatig te checken of je ruitenwissers nog wel in orde zijn. Je moet je ruitenwissers vervangen….

  • Als er een waas achterblijft op de ruit

  • Als de wisrubbers los beginnen te laten

  • Als er strepen of delen met water op de ruit blijven liggen

  • Als de ruitenwissers een hard geluid maken

  • Als er veel kleine haarscheurtjes in de rubbers van de ruitenwissers zitten

De voordelen van flatblades


Sinds 2005 worden op de meeste nieuwe auto’s flatblades gemonteerd: de flexibele variant van de gewone ruitenwisser. We hebben de voordelen van deze ruitenwisser even voor je op een rij gezet:

Sluit beter aan

Het rubber van een flatblade zit niet aan een stalen frame, maar aan een flexibele strip. Daardoor sluiten ze veel beter aan op je voorruit.

Wissen bij hoge snelheden

Flatblades hebben een platte en aerodynamische vorm. Dat zorgt ervoor dat ze zelfs bij hoge snelheden perfect je voorruit kunnen wissen.

Beter wisresultaat

Gewone ruitenwissers hebben 4 of 8 drukpunten. De druk van flatblades is gelijkmatig verdeeld over de hele ruit. Daardoor wissen ze beter, stiller en gelijkmatiger. Bovendien gaan ze daardoor ook veel langer mee.

Gemak

Flatblades zijn heel makkelijk te installeren en ze passen op bijna alle auto’s. Overstappen naar flatblades is dan ook geen probleem. We kunnen ze heel eenvoudig monteren op je bestaande ruitenwisserarmen.


Laat je ruitenwissers vervangen bij Profile

Welke ruitenwissers heb ik eigenlijk nodig?

Dat hangt af van het type auto dat je hebt. De gewone ruitenwissers – met een beugel – zijn geschikt voor elke auto. Maar de flexibele flatblades niet. Door hun gestroomlijnde vorm passen ze niet op elke auto. Kom anders even langs in onze werkplaats. Onze experts geven je graag advies.

Achterruitwisser vervangen

Bij goed zicht op de weg denk je natuurlijk meteen aan je voorruit. Maar je achterruit is misschien net zo belangrijk. Bij het inparkeren, bij het achteruitrijden of om goed te kunnen kijken naar het verkeer achter je. Uiteraard kun je ook voor achterruitwissers bij Profile terecht. We vervangen ze snel en professioneel voor je.

Wat kost het vervangen van een ruitenwisser?

Dat hangt af van het type auto dat je hebt en het type ruitenwissers dat je nodig hebt. Wil je een indicatie van de prijs? Neem dan even contact op met een Profile vestiging bij je in de buurt.